Д-р Янев: Вирусът изпреварва ваксинацията и имунизира българите

Всеки пациент с температура е с COVID, други вирусни инфекции няма
2 апр 2021 14:53, Елка Василева
147
 Д-р Янев: Вирусът изпреварва ваксинацията и имунизира българите
Снимка: архив, БГНЕС

"Коронавирусът категорично изпреварва процеса на ваксинация и той имунизира българското население. Ваксинационният процес катастрофално изостана". Това каза пред БНР д-р Валентин Янев, общопрактикуващ лекар в София.

Той подчерта, че това е на много лоша цена, която е 5% смъртност.

Още по темата

"Промяна в съотношението ваксинация - вирус едва ли ще настъпи", прогнозира лекарят и уточни, че са необходими 2,5 милиона ваксини, с които в близките около два месеца да се ваксинират 2,5 милиона българи, което според него ще е достатъчно количество за постигане на колективен имунитет, защото голям процент от хората в България са с имунитет след боледуване с COVID-19.

По думите на д-р Янев разхлабването на мерките от 1-ви април е самоубийствен акт, от който ще има катастрофални последствия. "Вирусът ще се движи мълниеносно и болничната система ще приключи", смята д-р Янев.

Общопрактикуващият лекар сподели, че лекарите са на предела на възможностите си.

Той обясни, че Спешната помощ изнемогва, а е въведена централизация и в болниците приемат само пациенти, докарани от спешните екипи. Той даде пример с пациенти, чакащи за линейка по 6-7 часа, което по думите му е разпад на бързата помощ, които физически не могат да поемат случаите.

"Всеки пациент с температура е с COVID-19, други вирусни инфекции няма", подчерта д-р Янев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
До Владо преди 3 години
"Войната на Вирусите" ,а? Един избива другите? Ами тогава вместо тези измислени ваксини да бяха направили един безвреден за нас - ама вирусо убиец? И ще се избавим завинаги от тази напаст...Да, ама не...
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше и такива,които лъжеха че са го преболедували и след това в болница.Понеже ми беше скучно по локдауните се тествах. Първия път ми викат - изкарал си го безсимптомно около преди месец. Шест месеца по-късно пак се тествах, декември 2020. Викат ми - болен си, ама безсимптомно. Демек втори път го карам. Вчера ми се обадиха да ме бодат с Фазер. Тествах се, днес ми викат - не си го карал никога. Теглих им една майна. Такива са им тестовете. Или преди са лъгали, или сега лъжат.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За месец Март 3000 жертви , аз за целия период 13000 жертви от корона вирус. Трябва да видим какво се случи средата на февруари,за да не се параи пак.
39
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус няма.Докторът лъже безобразно.
38
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За жалост, у нас така се получи. От първи по липса на болни, станахме първи по брой болни и процент смъртност. В Израел забравиха какво е вирус и животът е постарому. В САЩ И Великобритания юни ще е същото. А тук от една страна простотията на народа (неслучайно последен в ЕС по всеки положителен показател и пръв берач на малини слуга в Англия) пречи на ваксинацията, а от друга- липсата на адекватни строги мерки. Можеше и ние да сме като Израел, ама някой друг живот.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако няма от ново старт на заразата,значи сме се справили и може да се поздравим.Таратанци. Чакай нови щамове, нови ваксини. За къде си се разбързал? Грипа отишъл ли си е? Не, векува. Пък ти оптимист - за две години да премахне Кобито, хахаха.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според моит изчисления вече преминахме общия пик на заразата. Скоро ще започнат цифрите постепенно да намаляват и след месец ще са около 400- 500 на месец. След два месеца по 30-40 на ден. Но за ноември месец не знам. Ако няма от ново старт на заразата,значи сме се справили и може да се поздравим.
35
4
 
1
 
! Отговори
Още от времена преди 3 години
най-стари,вируси пренасятни комари.
34
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всеки пациент с температура е с COVID-19, други вирусни инфекции няма", подчерта д-р Янев.да си скъса дипломата този знахар.
33
6
 
13
 
! Отговори
Коприва преди 3 години
"Всеки пациент с температура е с COVID-19, други вирусни инфекции няма". - Позволете да се съмняваме в това, господин докторе. Поне няколко са останалите корона вируси при човека, които причиняват така наречената настинка. ПСР тестовете май не ги разграничават.
32
4
 
3
 
! Отговори
със или без ваксина преди 3 години
Бързо или бавно щама,е моделиран тъй добре,попадне ли веднъж в кръвта ни,отвътре да ни изяде...
31
10
 
11
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До тези, които питатДруги вируси няма, защото първо локдауните ограничават прекалено много обикновенните вируси и тази година просто не могат да се разпространяват. Да не говорим за затворените граници. Второ един вирус може да доминира над останалите, като не им позволява да навлизат в клетките. Човек почти не е възможно да се зарази с повече от един респираторен вирус. Има си научно обяснение, който се интересува да чете. Нищо не ни "пускат"!
30
2
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Ти си тотално изпушил.
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А според вас тези които лъжат, че са предоледували или не вярват, че го има или подценяват вируса не го ли правят от страх.Това е защитен и неосъзнат механизъм при стрес и страх. Това са хоратра които буквално се н.а.си.р.ат. от страх. Когато знаеш за реалната опасност реагираш адекватно, а не запчваш да лъжеш себе си и околните. Така че не подценявайте вируса или по точно не се страхувайте, а нанй-накрая спазвайте мерките. Е има и много г.лу.пави хора,които не са в час,но те не са мнозинство.
28
13
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен ....Пак да попитам-къде изчезнаха другите вируси?Например ежегодният обикновен грип?.....Няма го защото затвориха всичко, няма близки контакти, всеки се пази, носи маска. Маската поне от грип пази на 100% почти
27
1
 
2
 
! Отговори
Dhalia преди 3 години
До До 16Идиот, няма да кълнеш , че се връща
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е.Този път ни пуснаха само ковид.Догодина може и други.
25
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак да попитам-къде изчезнаха другите вируси?Например ежегодният обикновен грип?
24
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всеки пациент с температура е с COVID, други вирусни инфекции няма"----Не е сериозно да се говорят подобни неща
23
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще стане страшно. Бойко да се моли по-бързо да минават изборите,защото смъртноста рязко ще се увеличи. В много от болниците няма свободни легала. Има много болни лекари и сестри. Ако изборите са след две седмици нито за Бойко нито за Нинова ще иска да гласува. След като починат много хора, тогава ще им стане ясно за какво става на въпрос.