Доц. Кунчев: При 50% имунизирани не може да има тежка епидемия

Страната ни ще получи допълнителни дози ваксини
2 апр 2021 09:45, Ния Христова
37
Доц. Кунчев: При 50% имунизирани не може да има тежка епидемия
Снимка: БГНЕС
"Ако до края на юни ние достигнем 50 % ваксинирани, каквато е целта на ЕС, реално тежка епидемия не може да има. Ако достигнем 70%, епидемичното развитие е невъзможно". Това заяви в ефира на Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.
 
В четвъртък стана ясно, че България е сред осемте страни, които ще получат общо 2 854 654 допълнителни дози ваксина в знак на съпричастност. Доц. Кунчев направи коментар относно добрата новина. 
 
"От тук нататък не липсата на ваксини ще играе роля за изпълнение на ваксинационния план, а желанието на хората да се имунизират", поясни той.
Още по темата
 
"Искам да изразя благодарност в три насоки. Първо благодаря на премиера Борисов, който започна тази борба и постави въпроса на достатъчно високо ниво. Второ, благодарности към австрийския премиер, който успя да събере всички тези ръководители и да застане зад идеята. Благодарности и на португалското председателство, което макар и след трудни преговори доведе докрай това решение. България ще получи близо милион и 300 хиляди дози, които ще дойдат до края на юни. Имайте предвид, че това е допълнително количество над очакваните доставки. В края на април ще имаме достатъчно ваксини и ще можем да избираме от няколко видове", увери главният държавен инспектор.
 
Главният държавен инспектор поясни и какво става в страните, в които имунизацията тече с пълна сила.
 
"Вижте какво става във Великобритания и Израел, които постигнаха много голям процент ваксинирани. Вчера в Лондон няма смъртни случаи, а в Израел така заболеваемостта е най-ниска в света", коментира доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев ще свършиш като алкохолик и с разбита психика . Стрували си ? Покай се.
7
4
 
21
 
! Отговори
НОШТ преди 3 години
То и при 50% прекарали вируса не трябва да има, ама говорите за 4 вълна
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ае бягай от тука
5
3
 
14
 
! Отговори
:) Виждаме преди 3 години
Виждаме Израел и как БГ е на последно място по брой ваксинирани.Виждаме провала на ваксинацията.Виждаме как ваксината на Пфайзер и Модерна се крие само за свой хора а болните с авто имунни заболявания и компрометира Мите възрастни получават Астра, която по малко ще ги предпази.Виждаме корупцията при поръчка на ваксините Не сме слепи.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако следващото правителство иска да се задържи, трябва да изправи НОЩ публично на съд!
3
2
 
15
 
! Отговори
Лъжец преди 3 години
Както всички от ГЕРБ и този е лъжец!Израел икмат над 50% ваксинирани и точно в момента имат нова вълна!След ваксините идват нови ваксини и нов локдаун и още пълни чекмеджета на герберасти!
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам след изборите да се разпусне щаба.
1
4
 
21
 
! Отговори
Мунчо Кунчеff преди 3 години
Повече от 10% имунизирани тук НЯМА да има.