Отново се извиха опашки за ваксиниране

Хората се опасяват, че дозите ще свършат скоро
2 апр 2021 19:04, Екип на Bulgaria On Air
27
Отново се извиха опашки за ваксиниране
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В следващите три месеца в България пристигат близо 1,3 млн. дози ваксини, договорени от Европейския съюз.

А два дни преди да бъде затворен "зеленият коридор" за ваксинация в "Пирогов", желаещи се наредиха на опашка, за да получат доза. В лечебното заведение се поставяха и имунизации на хора от приоритетните групи.

На опашката се наредиха представители на адвокатската колегия. Една от тях е Мая. Според нея организацията не е добра.

"Някои хора ги върнаха пред вратата, след като си изчакаха чинно с мен след час и половина. Не се намери някой, който да обясни, че не трябва да чакат и след като изчакаха час и половина, ги пратиха на фургона", разказа жената.

Дози се поставяха и на записалите се в електронния регистър за ваксинация. Част от хората заявиха, че се редят, защото имат опасение, че ваксините скоро пак ще се изчерпат.

Премиерът Бойко Борисов обаче обяви, че ще получим близо 1,3 млн. ваксини чрез механизма за солидарност от Евросъюза. Очаква се ваксините да пристигнат у нас през следващите три месеца. Целта е в края на юни всички страни в Съюза да ваксинират половината от своите граждани.

Повече от 3 месеца след старта на ваксинацията у нас, ще се обсъжда възрастните да бъдат ваксинирани приоритетно. Има идея ваксините да бъдат разпределяни приоритетно за хората над 75-годишна възраст. В понеделник това ще обсъдено от Националния ваксинационен щаб.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: опашкиваксиниране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.