Д-р Николова: Когато има ваксини, ще работи всичко

Ако хората имат симптоми, да се обадят на личния лекар, да не се разхождат
3 апр 2021 09:57, Елка Василева
132
Д-р Николова: Когато има ваксини, ще работи всичко
Кадър: БНТ

Последните 10 дни с третата вълна много голям брой пациенти търсят помощта ни, сподели общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова пред БНТ. Само за три часа вчера е получила 6 съобщения за пациенти, влезли в ковид системата.

"Факт е, че пациентите особено тези, които не са осигурени, когато се разболеят, нямат възможност да получат безплатните PCR, които даваме за осигурените пациенти. Те не търсят лекарска помощ, защото нямат личен лекар. Но в края на краищата и тези хора боледуват. Непрекъснато се пита защо при нас е така смъртността. Защото имаме много пациенти здравно неосигирени, без PCR и антигенни тестове, които не са влезли в системата. Те не съществуват като болни за системата", обясни д-р Николова.

Още по темата

Тя апелира, ако хората имат симптоми, да се обадят на личния лекар, да не се разхождат.

"Издаваме дистанционни направления за PCR. Вие ми се обаждате, казвате симптомите, издавам електронно направление, отивате в лабораторията и ви се взема на момента теста", обясни д-р Николова.

Относно критиките към ваксинационния план д-р Николова обясни, че когато има ваксини, ще работи всичко.

"Представете си, ако работят зелените коридори. 4000 общопрактикуващи лекари, мобилни екипи, тогава ще могат да се слагат количествата ваксини в момента, в който се получат. Има желание да се поставят ваксини, има лекари, които имат огромно желание да поставят ваксини. Сега се договорят количества с ЕС и не сме спрели да поставяме ваксини. Ще дойдат, ще ги поставяме за дни", заяви д-р Николова.

Общопрактикъващите лекари в България са 4000. По 20 васини да сложат на ден си представете какво количество ще се случи, допълни тя.

"Най-добрата ваксина е поставената ваксина. Хората трябва да дойдат и да се ваксинират, защото сега един чака "Джонсън", друг чака "Спутник", не се знае какво ще му се случи, докато чака да дойде тази ваксина, която той си е решил", каза още д-р Николова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
5
 
20
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Като има истински ваксини...ама немаАстра Зенека си я турете на вас и вашите близкиПрестъпници
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се лекуват и ваксинират неосигурените хора?
81
2
 
14
 
! Отговори
хмм... преди 3 години
Добре лелке Николова, добре!
80
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съзирам, че се заражда някакъв ваксинационен фундаментализъм за ковид-19 и все по-нарастващ натиск върху гражданите, граничещ с фашизъм!Омръзна ми всеки ден едно и също - брой заразени, брой в интензивно отделение, брой в болници, брой умрели, брой ваксинирани.Зараза има, не отричам, но пандемия няма, защото няма поголовно умиране. 96% от заразените преодоляват заболяването, 4% умират. Последните са реално по-малко, защото много от заразените изобщо не влизат в официалната статистика.
79
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът се е юрнал да се имунизира добре но колко от тях си направиха изследване преди да се имунизират все пак не се редят за портокали
78
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четох че все още няма достатъчно производители на ваксини.Липсват и доставчици.Възрастните хора и здравните работници задължително ще бъдат ваксинирсни.И не само срещу коронавируса.Ваксините губят своята сила след определено време и поради застаряващо население ще трябва да се реваксинират.Относно ваксините ще се създаде здравна система обща за целия ЕС.
77
1
 
11
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Все се говори в бъдеще време: "Ще дойдат ваксини, ще ваксинираме...". А сега какво имаме? Т.н. "зелени коридори" са начин да се съберат сто човека на опашка, а от тях да се ваксинират десет. А загубеното време на останалите никой не го счита за проблем. "Елате утре". А Бойко и министър Ангелов постоянно ни уверяват, че всичко е наред и аха-аха ще бъдат ваксинирани всички желаещи
76
3
 
19
 
! Отговори
Бай Х преди 3 години
тая продължава да досажда
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Християните спят дълбок сън.Миналата година ги затвориха на Великден, а после на Коледа.Сега пак на Великден, очаквайте пак на Коледа.В католическа Европа най-тежката трета вълна ще е по техния Великден, а в православна Европа ще дойде с един месец закъснение - по православния Великден.
74
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия са ваксинирани над 50% от населението, а мерките стават все по-сурови и полицията бие несъгласните!
73
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупава бабке, Чили ваксинира вече 40% от населението си в момента затвориха страната!!! Защо лъжете, че ваксините са решението на проблема!!!!
72
1
 
19
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Ваксините са Панацея, Господ-Бог, само Ваксините ще спасят душите ви! вече вместо Коледа ще празнувате Иминуледа, а вмескто Великден, Ваксиден!!
71
3
 
17
 
! Отговори
Един от народа преди 3 години
Най-добрата ваксина е тази, която ще си я купя от аптеката, след като съм направил своя избор! Пазя се от "безплатните подаръци" на държавата, от нейните данайски дарове!Тази казионна лекарка, дето през ден я показват по телевизиите вече омръзна.Пък и накрая е издитирамбила казаната от Балтов опорка на НОЩам! Докторке, няма да има юруш на ваксинацията, няма 70% да се ваксинират. Най-много 20%!1000 пациенти да имаш значи 200х10=2000 лв. Пак ще захлебиш, не бъди лакома!
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами искайте да ви осинови някоя американска майка която няма да е мащеха, свалете си още гащите и им се наведете по ниско.
69
1
 
16
 
! Отговори
д-р Иванов преди 3 години
Съсипахте нашето здравеопазване - опорочихте го и го развратихте....за пари и привилегии,и сега дрънкате небивалици.
68
1
 
10
 
! Отговори
Андрешко преди 3 години
При държава мащеха- народ андрешковци !
67
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можеше да се реши проблема ако Путин не беше прожектирал анимационни филмчета.
66
4
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Идва Китайският Дракон и всички ще колиничат пред него, и тези с ковид и тези без ковид, и тези с ваксини и тези без ваксини, Байдън,Майдън,Путин,*** всички лягат пред нозете на Дракона и ще очакват милостиня!!!Китайският работник смаза всяка конкуренция в световен глобален мащаб във всички сфери на икономиката,науката,технологиите, образованието!!!Вие сте валат селяни прости!!!Агент Лайъл Фланари!ЦРУ!!!
65
3
 
7
 
! Отговори
СДС преди 3 години
Яжте банани срещу Ковид!
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до хляба ваксина добре ни наиграха :((