Д-р Николова: Когато има ваксини, ще работи всичко

Ако хората имат симптоми, да се обадят на личния лекар, да не се разхождат
3 апр 2021 09:57, Елка Василева
132
Д-р Николова: Когато има ваксини, ще работи всичко
Кадър: БНТ

Последните 10 дни с третата вълна много голям брой пациенти търсят помощта ни, сподели общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова пред БНТ. Само за три часа вчера е получила 6 съобщения за пациенти, влезли в ковид системата.

"Факт е, че пациентите особено тези, които не са осигурени, когато се разболеят, нямат възможност да получат безплатните PCR, които даваме за осигурените пациенти. Те не търсят лекарска помощ, защото нямат личен лекар. Но в края на краищата и тези хора боледуват. Непрекъснато се пита защо при нас е така смъртността. Защото имаме много пациенти здравно неосигирени, без PCR и антигенни тестове, които не са влезли в системата. Те не съществуват като болни за системата", обясни д-р Николова.

Още по темата

Тя апелира, ако хората имат симптоми, да се обадят на личния лекар, да не се разхождат.

"Издаваме дистанционни направления за PCR. Вие ми се обаждате, казвате симптомите, издавам електронно направление, отивате в лабораторията и ви се взема на момента теста", обясни д-р Николова.

Относно критиките към ваксинационния план д-р Николова обясни, че когато има ваксини, ще работи всичко.

"Представете си, ако работят зелените коридори. 4000 общопрактикуващи лекари, мобилни екипи, тогава ще могат да се слагат количествата ваксини в момента, в който се получат. Има желание да се поставят ваксини, има лекари, които имат огромно желание да поставят ваксини. Сега се договорят количества с ЕС и не сме спрели да поставяме ваксини. Ще дойдат, ще ги поставяме за дни", заяви д-р Николова.

Общопрактикъващите лекари в България са 4000. По 20 васини да сложат на ден си представете какво количество ще се случи, допълни тя.

"Най-добрата ваксина е поставената ваксина. Хората трябва да дойдат и да се ваксинират, защото сега един чака "Джонсън", друг чака "Спутник", не се знае какво ще му се случи, докато чака да дойде тази ваксина, която той си е решил", каза още д-р Николова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За каква солидарност се пише и говорим? Такава НЯМА нито в ЕС, нито в България. В целия свят започнаха с ваксинация на възрастни и хронично болни! Тук ваксинират с РНК ваксини млади 25-45 годишни, работещи в банки, телекоми, големите фирми и т.н. Защо? За да могат да си отидат на почивки и екскурзии в чужбина.
62
2
 
12
 
! Отговори
излъган преди 3 години
При ~40% сива икономика, да ми говорите за икономика е...айде нЕма нужда !!
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добрата ваксина е самоизолацията.
60
0
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
За ресторантьорите кво ?!Миналото Лято имаше картофки със сирене за 5лв. и за 12лв.Имаше Бира (наливна) за 1.50лв и Бира за 15 лв.Хубаво е Лятото да бъдеш на море...
59
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Манипулация!
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе.
57
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Каква икономика?На запад икономиката е съсипана, и вече няма да могат да наемат миячи и слуги от България, така че около 2 милиона миячи ще трябва да се върнат в България и безработицата ще скочи на 80%.
56
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешните млади хора в България си мислят, че всичко тепърва им предстои, както старите си мислеха които скачаха по площадите. Определено те са на 100% прави, както и старите бяха прави тогава, но въпросът е какво предстои. И не си дават сметка, че утре ще бъдат на 60 години, животът им ще е преминал в мизерия, и ще продължават да живеят, който още може, много по-лощо отколкото на днешните пенсионери.
55
2
 
10
 
! Отговори
Каква икономика? преди 3 години
Засегнатите сектори са - развлекателните дейности, туризма и ресторантьорите. Другите сектори работят!Направили ви впечатление, че се оказа, че на ресторантьоритеповече им харесва да получават компенсации, естествено неи на служителите им!
54
5
 
3
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Короната ще бъде победена при (n+1) вълни, където (n) клони към безкрайност.
53
1
 
1
 
! Отговори
Недей разсъждава ! преди 3 години
"Да разбирам ли че като..."Тук само НАШИТЕ хора са добре !
52
11
 
10
 
! Отговори
гражданин на София преди 3 години
Д-р Николова съвсем ясво показа колко безотговорни са хората!Карантинирани, с доказан + тест за корона вирус се разхождатнахално и безотговорно и завазяват наред! После се сърдим на другите вместо на тези ***!
51
1
 
5
 
! Отговори
1-ва игла ~2-ра игла преди 3 години
Между 3-та вълна и N-та вълнаминистър(ка) Сезона ще открие,щом бедни умират-тук е така,парите са важни, а не ние !
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има лесно. Вместо да дават на ресторантите помощи да дават на хората по някой лев за ваксина и ще ходят. А те ги дават на докторите само. Народа няма как да участва в експеримента безплатно. Безплатен обяд няма. Дайте на хората по 300 лв. поне и цялата махала Столипиново отиват до 1 час. Само ромите да се имунизират е повече от нищо. Те са много в България. Не искат ваксина. Щели да ги чипират. Дайте им по някой лев и ще забравят за чипа! Те са неграмотни. Лъжат ги, че ще ги чипират с ваксината.
49
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия и Китай не участват в тоя цирк.
48
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът не е толкова страшен, и без ваксини ще го преживеем. А икономиката не могат да я излекуват с ваксини. Нищо няма да се промени и нищо няма да заработи.
47
4
 
6
 
! Отговори
на запад преди 3 години
На запад още преди пандемият всичко беше спряло да работи. Защо си мислят, че след пандемията ще проработи?
46
4
 
8
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Много се натискат джипките да слагат ваксини.По 10 лв на игла, или 100 лв на влаконче, си е мотивация.Само желаещи да има! Ама за тях няма по 10 лв. Ха-ха!
45
4
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А другарят Герган Николов какъв хонорар взе за да рекламира неваксините?
44
1
 
9
 
! Отговори
ЕсЕс преди 3 години
ЕС и демокрация ХАХАХА