Слаб интерес към отворените "зелени коридори" за ваксинация

Д-р Васил Михайлов: Страховете от "АстраЗенека" са неоснователни
3 апр 2021 15:32, Елка Василева
67

Процентът положителни тестове за коронавирус у нас през последното денонощие падна под 20%. Новите случаи са 4013. И днес има отворени "зелени коридори" за COVID ваксинация.

Слаб интерес към зелените коридори на столичните имунизационни пуктове. Според доктор Васил Михайлов от Александровска болница страховете на хората от препарата на „АстраЗенека“ са неоснователни, предаде Bulgaria ON AIR.

"Страховете, абсолютно генерирани страхове, неоснователни в повечето случаи, донякъде пречат тази имунизация да бъде много по-масова. Хората обаче почнаха да разбират, че трябва да се имунизират. Така наречените опасности с тромбози, които се коментират от хората, са много хипотетични и като риск са толкова малки, че са пренебрежими на фона на това реалистично състояние, каквото имаме тук в COVID отделенията. Там няма хипотези, има тежки форми на заболели хора", каза д-р Васил Михайлов.

Още по темата

Илонка Александрова обаче няма притеснения относно Оксфордската ваксина.

"Аз съм на 64 години и все още работя, имам придружаващи заболявания, но мисля че не са проблем да бъда ваксинирана, дори се надявам да бъде по-добре, да не се разболявам", посочи тя.

Други пък бяха разочаровани от факта, че все още не могат да се ваксинират с РНК ваксина.

Катя Асенова и дъщеря ѝ идват до Александровска болница за ваксината на „Пфайзер“ след регистрация в електронния портал, но остават изненадани от липсата й.

"Ние сме заявили тази ваксина и се предполага, че би трябвало да има възможност да я има и да бъдем имунизирани. Вчера ни напомниха, че имаме записан час", заяви Катя.

През първите часове на работния ден на имунизационния пункт на столичната болница "Иван Рилски" бяха имунизирани около 10 души.

През съботния ден работят зелените коридори и в Университетската многопрофилна болница Царица Йоанна - ИСУЛ, ВМА и Пирогов. В "Свети Иван Рилски" желаещи ще могат да се ваксинират и през неделния ден.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двете ваксини които се доказаха до момента са Пфайзера и Спутника. Хората тях искат, нищо че и те ще се доработват. Те са най-малко опасните за момента и най-ефективни. И като е така правителството трябва да осигури тях.
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Английската ваксина не е тотално опасна. Опасна е в редки случаи. Опасна е защото е направена набързо и не е проучена достатъчно за кого е опасна. Но това поражда психоза, че е опасна за всички. Властта като вижда това е чудно защо продължава "да навира" в очите на хората тази не доработена ваксина. А хората още повече се отдръпват. ЗАЩОТО ВЛАСТТА Е ГУЗНА. Министъра на здравеопазването си криви душата и е не честен към хората. Да погледнем Германия - тя забрани тази ваксина!!!!
58
2
 
5
 
! Отговори
ФлъфНад преди 3 години
До Анонимен 59-учителката не е починала от Астра ваксина, а от Ковид. Представи си жаден 2 или 3 дена в пустинята, изсъхващ организъм/човек... Една глътка вода какво помага? Нищо! Ваксина се поставя на здрави хора и тези поне 4-5седмици след оздравяване от Ковид. Не и на болни вече, ама в БГ всичко е объркано, хаос, хората не мислят... Нищо и няма на Астрата, от средата на Февруари в Англия само Такава пердашат, такава и за мен като ми пратиха текст началото на Март, чакам си втора игла скоро
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 34Къде имаше зелен коридор за Модерна?Лъжеш като ***.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ще пробутат астрата на личните лекари те да му берат грижа
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не са казали кога се е ваксинирала
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес имаме още един смъртен случай след Астра/ Зенека. Учителка от пловдивско село умира след първа доза. Става част от статистиката. Бог да я прости!
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да има тайни коридори имам познат сигурно всеки има такъв де дето му сложили РНК някой като се обадил за него нямам предвид приоритетни групи но то и по зелените коридори няма приоритетни групи
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са "Тайните коридори" за ваксиниране с пфайзера?Строго секретно!
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кои проритетни групи ваксинират по зелените коридори и въобще има ли някъде информация коя ваксина за кого е подходяща
50
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нашите възрастни лежащи на легло по 50кг с ТЕЛК и само 1 игла Астра на 82г и на 90 г.преминаха Ковид в къщи с антибиотик за 9 дни.и сега са здрави.
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сакам спутнико! Он е преварен със самагон.
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехе...и Ко че правим толкова много милиона ваксини ,по цял ден се хвалят толкова хиляди и милиони ще дойдат )я си пийте ракията бре хора
47
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Официални данни на Министерство на здравеопазването на Израел за м.февруари - 927 починали от Ковид , от които : 136 са били с две дози Пфайзер , а 216 - с една доза !Коментарите са излишни !!! Пфайзер далеч не е това, което се надявате !
46
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само след няколко месеца ще стане ясно,че Пфайзер и Модерна силно са преувеличили ефикасността на ваксината си , както и безопасността и ! Бъдещето ще покаже, че векторните ваксини са много по-ефикасни - вече има много данни от Израел и САЩ за стотици починали ваксинирани с Пфайзер и Модерна , т.е. защитата им е много слаба ! Приказките за 95% ефективност са откровени лъжи !
45
7
 
22
 
! Отговори
18 18 18 преди 3 години
За това трябва да благодарим за блестящите мерки на правителството. В цял свят първо се ваксинираха лекари, възрастни и болни хора от рисковите групи, а тук е всичко наопаки. Приоритет бяха държавната администрация, полицаи и други на държавната хранилка които и досега ползваха само привилегии като не плащаха данъци, осигуровки, ранно пенсиониране и др. На болните предлагат само от рискованата Астра Зенека и резултатите се виждат -първи по смъртност и последни по ваксинация. Само на предстоящите избори имаме шанса да променим негативната статистика и накажем виновните за тяхната арогантност !
44
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Астрата какво ще я правим?Нали от нея имаме и сме поръчали най-много бройки?Какво ще ги правим тия дози,като гледам няма много мераклии да се боцкат???
43
31
 
11
 
! Отговори
Asd преди 3 години
В Израел и Англия пандемията вече клони към 0. В Англия с Астра са 20 милиона души... Абе като има риск з здравето ти и се нуждаеш от операция слушаш лекарите поемаш риска з опееация, зя да избегнеш по-големия риск. А тука с ваксините риска клони към нула, ама голямо философстване пада.
42
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия терористи ,тероризират собствения си народ ,ако ще и 90%,да се ваксинират все там ,ваксините се създадоха бързо и нямат имунитет ,нужно поне 3г.за да има истинска ваксина
41
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете, че Израел е номер 1 с ваксинирането с Пфайзер. Там обаче само за м.02.21 г. има около 900 починали от Ковид, от които 136 са били с две дози Пфайзер !!! Това са официални данни, но медиите мълчат ! Тези данни показват много по-висока смъртност при Пфайзер отколкото при АстраЗенека !