Кои са възможните коалиции в новия парламент?

Експерти: БСП е истинският губещ, ИТН обра протестния вот
5 апр 2021 09:58, Анисия Иванова
48
Кои са възможните коалиции в новия парламент?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ще се съюзят ли новите политически формации с ГЕРБ след парламентарните избори?

"Победи протестният вот, защото той разбърка играта. Може да кажем кой е категоричният губещ. БСП е истинският губещ, защото това не е погром, това дори не позор, това е срам за резултата на партията. Никога тя не е била трета. Нинова не успя да стане това, за което беше избрана - да обедини протестния вот, левите в България, и да образува фронт срещу това правителство", заяви в студиото на "България сутрин" журналистът Валентин Кардамски.

Той добави, че е странно защо Корнелия Нинова в момента не е подала оставка.

Още по темата

"Има такъв народ" обра протестния вот. За Слави не гласуваха всички тези, които виждат в него бъдещия управленец на България. Гласува онези, които са разочаровани от статуквото - това са ГЕРБ, БСП и ДПС", допълни той.

Журналистът посочи, че всички, които преди преди 4 години са гласували за БСП, сега гласуваха категорично срещу Нинова, както и че партията е изпаднала в тежка изолация.

"Независимо от политическото време, БСП винаги е била някаква алтернатива. Това, което се случва в момента, е учебникарски провал, какъвто не сме виждали в България години, това е буквално затриване на БСП", коментира Кардамски в ефира на Bulgaria ON AIR.

"На тези избори имаме образа на българското общество, такова каквото е в момента. Ние нямаме обща идея, която да ни обединява. Имаме представително излъчване на политически субекти. Промяната е в ход, но няма да се реализира чрез нов политически субект", сподели коментира политологът доц. Антоний Гълъбов.

По думите му политиците продължиха да говорят по между си, а не с избирателите.

"Протестите в момента са в отпуск заради Ковид-19 и изборите. Те ще се възобновят с пълна сила, ако гражданите не са доволни от това, което бъде съставено като правителство. Ако новите формации се съюзят с ГЕРБ, това ще е техният край", допълни Кардамски.

Доц. Гълъбов е категоричен, че най-лошият сценарий е да влезем в институционална криза.

"Важно е да имаме работещи институции. Бързи избори няма да променят резултатите. Партиите и коалициите трябва да разбират добре, че трябва да постигнат съгласие", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е тайна.. Партийте който ще управляват са... ГРОБ о ИТН(сателита на ГРОБ). Блажени са глупацкте
38
1
 
3
 
! Отговори
наму преди 3 години
До СелянинТи пък Меркел ли ми хвалиш бе ?Дето напълни Европа с терористи които обезглавяват хората по улиците!Стига сте ревали че Бойко е глупав а посочете кой от тия кандидати е по умен??????Да не би Корнела или Мая фУРИЯТА? Хората които имат интелект в Б.Г НЕ ИСКАТ ПОЛИТИКА ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ МАФИЯТА И МНОГО *** НАРОД!
37
0
 
2
 
! Отговори
наму преди 3 години
До баба мараЯ хванете балкана -умкари долни!
36
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40 Моите уважения към преклонна ти възраст, но може би, диоптерът ти пречи, да видиш резултата. 25.7% след 4 мандата, такава партия неможе, да се"смачка". Виж, руската БСП се срина сама, отвътре.
35
7
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
съгласие може да има ако се обединят всичките срещу герб и ги смачкат катогниди а след това да се разправят ако не се получи отиваме на нови изборивсички лобиски закони да се отменят веднага след клетвата
34
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умряха червените бабички, ковид ги погуби.
33
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До 35 До 22 По-точно за стоящите в сянката зад "големия" бизнесмен Георги Гергов /това със сигурност не е кака К./, който в момента лекичко дава заден ход! Разпродава и осребрява каквото може : продаде парка и паркинга на паркхотела! Остава да видим какво става с ЦУМ, Пловдивския панаир, половината от Стария град на Пловдив....!
32
0
 
11
 
! Отговори
САМО ОТГОВАРЯМЕ преди 3 години
До: 36Ние ще плащаме, кой искаш да плаща? Меркел ли?Изборите са си наши, избранниците ни също.Каквито сме ги избрали, такива ще си ги "сърбаме" (надробени в попара).
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кардамски, за БСП - на чужд гроб недей плака!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как ГЕРБ с *** да стане и да делътбпарите от Запада. Ще станат протести до безкрай
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че партийния дом е ремонтиран, не означава че парламентата е нова. Мишока като включи новия суперкомпютър и като му хакне екселските таблици, след дълги изчисления, компа ще изпуши и ще се развали, но коалиция няма да може да извади.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 32И двамата са плешиви, и двамата карат джипки - приличат си!
27
2
 
10
 
! Отговори
"НОВИ ИЗБОРИ&qu преди 3 години
САМО ДА ПОПИТАМЕ:А , КОЙ ЩЕ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ НА ИЗБОРИТЕ ....И ЩЕ ПОГРЕБВА УМРЕЛИТЕ ОТ КОВИД-19??!АЙДЕ , ДА ВИДИМЕ "ПРОМЯНАТА" ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААА НАЛИ ЗА ТОВА БЕШЕ ТОЯ ЗОР...??!
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички от мнозинството са леви , да ли са от БСП , партията на 7/8, или хазатра. Бъдеще нямат. Продукта им е некачествен и никой политик от Запада няма да гиразбере, открие, пари да им отпусне. Необходимое нови избори или ще сме като Сирия в анархия.
25
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможна е само една коалиция - Бойко + Слави.Ако това не се случи - отиваме пак на избори!
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави доста години се подиграваше с него в националния ефир,но сега дойде време пак да са си дружки като по времето на вис.малцинствата избраха единия,но младите българчета я погребаха с другия.
23
3
 
10
 
! Отговори
Селянин преди 3 години
За 6. и останалите , които възразяват на 6. Задавам същия въпрос е към тези, които отново гласуваха за ГЕРБ? И най-вече въпроса ми е ( с нотка на разочарование) към интелегенцията, т.е. тези с висше образование, учени из институции, преподаватели във ВУЗ-ове, академици, също лекарите... И категорично въпроса ми е и към тези, които живеят и работят в цивилизованата чужбина и могат да сравняват Бойко с Курц, Драги, Роте, Меркел, Бабиш, Джонсън, Макрон? Или считате че Бойко е на тяхното ниво?
22
4
 
18
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Коалициите са невъзможни. Избори до омаломощаване на ГЕРБ и БСП, а защо не и на ДПС, и ново начало!Това е краят на прехода, на стария бардак и старите К.
21
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май ще проработи плана на президента-три вота без излъчено правителство и след това служебен кабинет назначен от президента.А това значи,че следващите избори няма да ги организира ГЕРБ и надявам се купените гласове да са много по-малко.
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха. Галена гл. прокурор. Преслава мин.на правосъдието. ВСС балет Магадан. Преслава председател на ВКС.е така че оправим съдебната система