46 млн. отиват за над 1.5 млн. дози от ваксината на "Пфайзер"

Правителството удължава мярката за допълнителни пари за медиците
59
46 млн. отиват за над 1.5 млн. дози от ваксината на "Пфайзер"
Снимка: Правителствена пресслужба

Правителството отпусна 46,4 милиона лева за купуването на допълнителни количества от ваксината срещу COVID-19, произведена от "Пфайзер/Бионтех".

Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози. "Това, което сме обещали на българите, го изпълняваме в пълния му обем. Осигуряваме необходимите количества ваксини, защото само така ще можем да се справим с пандемията", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Кабинетът взе решение още за осигуряването на условия за продължаване на заплащането както на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, при допускане на удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април т.г., съобщиха от МС.

"Това е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата, които денонощно се трудят в безпрецедентните условия като лекуват и спасяват болните българи", категоричен че премиерът Борисов.

Министър-председателят подчерта, независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба с новия вирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
blagodaria na vsichki bg rabotnici ot malkia po trudov post i staj do nai-golemia po trudov post i staj iz vsichki bg patista v rbg, da sa zdravi i na vsichki pojelavam mnogo veseli velikdenski praznici s shareni yaica i aromatni vkusni kozunaci!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купища пари на ***. Наесен- пак. Догодина - отново. Масовото ваксиниране е завинаги, ползата от него е нулева, приходите са космически.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Разбира го много добре, но не си го признава.
41
0
 
7
 
! Отговори
Къде отидоха преди 3 години
Ония 300-400млн.,които предплатихме за ваксините?Пак ли в чекмеджето?
40
11
 
1
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
ЧЕСТ И АДМИРАЦИИ ГОСПОДИН БОРИСОВ !!!!!!!!! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !!! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !
39
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До Джедай Мастър На кои хора им се гади на такива безмозъчни ,като тебе платени клакъори!!
38
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 3 години
До Анонимен 41-само пълен *** може да мисли така
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много милиони .. а ваксини няма,вчера даваха джипита на опашки получили са по 32 дози ,а как ли ще е в малките населени места )
36
1
 
13
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Отново ще се увеличи броя на заразените, защото ваксинираните се разхождат като безсмъртни и разнасят заразата от ваксивите. Това го доказа случая в с.Опънец, където 14 ваксинирани заразиха 16 здрави. И затова в ЕС броя на заразените расти и не спира. Спрете с тези ваксини. Който е преболедувал, ной има и на клетъчно ниво имунитет и не е необходимо да се имунизира. В русия има увеличение на ваксинираните и намаление на заразените. Това е истината. Там и и май единствената ваксина на протеинова о
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема червени тука. Всички измреа от вироса.
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарим на Бойко Методиев Борисов, че оставя в толкова добра форма здравната ни система:1.Реформирана2. Еврофинансирана3. Окомплектована с кадри4. Обучена5. Сработена - отличен синхрон между министерство, частни и държавни болници, РЗИ и личните лекари
33
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дpyrape, абе къде е жалкия фигурант???
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да си ходи, след това и Мефисто може да е премиер. Все ми е тая.
31
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червени неудачници ако си отиде Борисов кой ще ви е виновен тогава???
30
1
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
До СлавиБорисов няма нито едно от качествата, които си изредил. Нерви? Достатъчно е да чуе един вик оставка и вдига кръвно и се изнизва като пр..я. Съобразителност? Затова се върти като пумпал и всяко решение е предпоследно. Харизма? На 90% от хората им се гади като го видят. Комуникация? Не се явява на парламентарен контрол, не дава пресконференции - само лъжи от джипката. Работоспособност? Какво точно работи той - не е ясно. Административен опит? Точно - 0%. Законите им тотално мазало.
29
0
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Накрая ще се окаже, че за ваксини сме платили над 1 милиард, но ваксини няма. Всъщност колкото по дълго продължава този цирк с нямането на ваксини, толкова бизнеса ще до фалира. Но спокойно, банките ще дадат на всички кредити.
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си изключително нагъл ръб, за да не може да разбереш, че за теб са гласували всички държавни чиновници, които си назначил сам, всички крадливи калинкотулупи и огромно количество купени и смучещи от нашите данъци ц..и. Нагъл, нахален тип! Ти нямам право да се показваш бе *** смахнат!
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коварен и нагъл до последно. Те му режат главата, а той си мисли, че го гъделичкат по тлъстините.Мисли се за вечен.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що пфайзер бре... Астрата не тепа ли достаъчно. Подкрепление ли и пращате
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30 СлавиДа кажеш,че Борисов много работи,съобразителен,опитен,това е смешно. Премиер на държава да обикаля по цял ден с джип по магистралите не е работа. Неговата работа е да седи в кабинета и да мисли по-цял ден как да привлича инвестиции,кой закон да промени там където нещата куцат. Като види,че вчера са затреляли криминално проявен с 30 присъди да си каже- чакай бе,тоя защо е на свобода. Откъде има пари. Защо съдията го е пуснал. Значи законите са ни криви. Почваме да ги променяме.