46 млн. отиват за над 1.5 млн. дози от ваксината на "Пфайзер"

Правителството удължава мярката за допълнителни пари за медиците
59
46 млн. отиват за над 1.5 млн. дози от ваксината на "Пфайзер"
Снимка: Правителствена пресслужба

Правителството отпусна 46,4 милиона лева за купуването на допълнителни количества от ваксината срещу COVID-19, произведена от "Пфайзер/Бионтех".

Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози. "Това, което сме обещали на българите, го изпълняваме в пълния му обем. Осигуряваме необходимите количества ваксини, защото само така ще можем да се справим с пандемията", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Кабинетът взе решение още за осигуряването на условия за продължаване на заплащането както на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, при допускане на удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април т.г., съобщиха от МС.

"Това е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата, които денонощно се трудят в безпрецедентните условия като лекуват и спасяват болните българи", категоричен че премиерът Борисов.

Министър-председателят подчерта, независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба с новия вирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
8
 
! Отговори
7/8 ТВ преди 3 години
Слави веднага да спре ваксинирането, да премахне нощ, мутафчийски в затвора, дасе отворят дискотеките и ресторантите, вирус няма!
3
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Раздаване за последно и чао у канало.
2
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, Бойко!
1
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ПОБЕДА!САМО БОЙКО БОРИСОВ, ВРЕМЕ Е ЗА ЧЕТВЪРТИ УСПЕШЕН КАБИНЕТ!ТОВА, КОЕТО ГЕРБ ПОСТРОИ, КОМУНИСТИТЕ НЕ УСПЯХА ДА ОТКРАДНАТ - ЗАТОВА ГИ БОЛИ!ГЕРБ ВДИГНАХА БЪЛГАРИЯ ОТ РУИНИТЕ И ИЗГРАДИХА МОДЕРНИЯ Й ЕВРО ОБЛИК! МАГИСТРАЛИ, ЗАВОДИ, ЦЕНТРАЛИ, ЧУЖДЕСТРАННИ ИНВЕСТИТОРИ - ФАКТ!НАРОДЪТ СЕ ЗАМОГНА, НАКУПИ ИМОТИ, ЗЕМИ, НОВИ КОЛИ, ЛУКС ПОЧИВКИ, ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ НА КОРЕМ - ФАКТ!ИЗБОРЪТ Е САМО ЕДИН - ГЕРБ!НАПРЕД И САМО НАПРЕД КЪМ ПРОГРЕСА!НА 4 АПРИЛ КОМУНИСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ СЛОМЕНИ, ЧЕРВЕНО КВИЧЕНЕ!