Ген. Мутафчийки: На здравните работници: БЛАГОДАРЯ!

Началникът на ВМА написа поздрав по повод Световния ден на здравето
Обновена: 7 апр 2021 11:33 | 7 апр 2021 11:28, Ния Христова
55
Ген. Мутафчийки: На здравните работници: БЛАГОДАРЯ!
Снимка: БГНЕС
"На здравните работници: БЛАГОДАРЯ!". Това пише в поздравителния адрес на началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски по повод Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник.
 
"Будители, герои, воини, спасители – трудно е да се обобщи с една дума подвигът на всички здравни работници и каквото и да кажем, ще бъде недостатъчно за това, което всички вие, колеги, направихте през последната година – година на тежки изпитания, изпълнена с много лишения, но и с много поуки.
 
Затова казвам огромно "Благодаря!"! Благодаря за Вашата титанична работа. Благодаря за издръжливостта и лоялността към професията. Благодаря за всеотдайността, духовната щедрост, за смелото и безкористно изпълнение на професионалния дълг. Да спасяваш животи означава да бъдеш предопределен от съдбата.
 
Желая ви да сте здрави, все така задружни и да дарявате надежда“, се казва още в поздравителния адрес. В него се изтъква още, че  борейки се с COVID-19, всички здравни работници са демонстрирали истински чудеса на професионализма.
 
Подчертава се и факта, че коварната болест не е пощади част от медиците – над 120 лекари, медицински сестри, санитари, шофьори на линейки  са загубили живота си, спасявайки други.
 
"Дълбок поклон!", пише още генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари