Мутафчийски: За година загубихме повече медици, отколкото при войни

В Световния ден на здравето - поклон от медици към колеги
100

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Световния ден на здравето медици от цялата страна сведоха глави и почетоха паметта на своите колеги, които загубиха битката с Covid-19.

"Дълбок поклон пред стоицизма, човещината, вярата и надеждата, които всички медици носят в душите и сърцата си. Поклон пред паметта на онези герои в бяло, които не са сред нас, но винаги ще носим в сърцата си!", заяви  председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Пред ВМА също беше отдадена почит към загубилите живота си здравни работници.

"През последната пандемична година, за съжаление, загубихме над 120 медици. Замислих се, докато отдавахме почит пред Паметника на загиналите медицински чинове, че загиналите по време на войните през годините медицински чинове са 142. А сега, само за една година, загинаха над 120. Това е изключително разтърсващо за мен и всички останали представители на нашата гилдия", каза началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

През тази година всички наши колеги показаха какво значи да бъдеш на висотата и морала на професията. Те наистина са героите на нашето време. Те не се отказаха нито за миг да се грижат за своите пациенти, пренебрегнаха всякакви опасности, пренебрегнаха своите семейства, само и само да спасяват човешки животи, дори и с риска да загубят своя.

Поклон пред паметта им. Дълбок поклон и пред хилядите наши колеги, които и в момента са на работното си място и помагат на нуждаещите се, заяви Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Загубихме и 14000 българи, което е повече от загиналите на фронта българи през 2 СВ,Което още веднаж доказва, че тече 3 СВ-биологична.До края на пандемията могат да загинат 60000 българи, ако не се ваксинираме бързо.
76
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мантрата,да се дъвче едно и също 24 ч.в денонощието,ми говори че е една св.измислица с цел,съвременно робство,жалко за невръстните деца,страдат от,големите,май..ни
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутаф, важно е, че опазихте Бацо и така ни осигурихте удоволствието да го уволним на 4 април т.г.Бог да прости всички, които страшната зараза покоси.Господ на накаже онези, които използваха ситуацията за да правят *** политика , търговия и отнемане на гражданските ни права!
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинаНапротив, пандемията всъщност обърна този процес. Грешни са ти наблюденията. А до няколко години въобще няма да има къде да се емигрира, защото любимите дестинации ще ще бъдат 10 пъти по етнизирани от тук и място за бели хора няма да има.
73
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
мда,слава Богу,Муфтаджийски не е в това число.....Може би "Оня Горе" не го смета за медик?Тоя лустросан череп да са беше замислил и за друго:-"Политиката",която води неговия чорбаджия вече над 12 години доведе до това,че огромна част от МЛАДИТЕ медици бяха ПРОКУДЕНИ от България!Тук останаха основно стари и престари кадри,които така или иначе,със или без "коковида" ,са заплашени от скорошна кончина...но тоя си дрънка..с гробовния глас..
72
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя ако го хвана такава гавра ще си направя дето не я е и сънувал в най черните си кошмари. избодете му очите, отрежете му всички крайници и му остава половин език да може да *** като почва ежедневната шокова терапия. темерутин плешив
71
0
 
1
 
! Отговори
vermouth преди 3 години
До Анонимен 77Хем си глупав, хем си много ***
70
3
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Много глупави и неуки хора в горката България!
69
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко са си заминали от некадърни медици?
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт!Погубихте ги!
67
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
важното е че си имаме Муфта
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лидерът на политическа партия Има такъв народ поряза амбициите на настоящия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес на заседание на Министерски съвет го призова да поеме отговорност и да състави правителство."По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното:Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея", написа шоуменът във Фейсбук.
65
8
 
19
 
! Отговори
Миролюб Бенатов преди 3 години
А не вярвахте когато ви каза че ще се мре яко! И даже пуйката Бенатова обявихте за икона в джурналистиката ! Тази дето за пари ще продаде и майка си , и дето ронеше крокодилски сълзи за цар Киро.!
64
4
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
След Ковида очаквам поне 1 милион да се изнесът от БГ --много хора ще напуснат-Тук не видяха нищо добро--нищо социално--бяха изоставени изгонени от работа -та самите им шефове-дребни бизнесмени-вече мислят как да мият чинии на Запад- защото Банката вече чyка на вратата- само че не с ръка -а със Секира!!!
63
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българина: "БМБ не мисли така както и 26 пр от избирателите... Мине ли пандемията след 2 3 5 г., ще има поредна масова емиграция от България. Никой не иска да живее той или децата му в ***, кална, етнизирана, корумпирана, разбита инфраструктурно държава, управлявана само от чужди посолства 30г! Пандемията забавя този необратим процес"*******...държава, управлявана само от чужди посолства 30г! Плюс 45 г. преди това!
62
16
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Ф.С.В.""Време е Този "Индивид" да бъде Разжалван!Всъщноат той е фалшив генерал - за да станеш генерал дори и в България трябва да завършил генерал-щабна академия.
61
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Ковида беше филм, тоя щеше да е Лошият!
60
1
 
4
 
! Отговори
До 43 Факт преди 3 години
Много точен коментар. Адмирации.
59
11
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Време е Мутафчийски да бъде съден за вкарване на страх и паника в многомилионно население -натрапване на вина и всяване на ужас смърт и т.н. -Време е Този "Индивид" да бъде Разжалван!! мечтата Му че ще стане министър на ГЕРБ се превърна в Утопия-Дори Вождът му вече се моли за Мир и няма да може да ходи в Брюксел и да се прави на селски тарикат от Световна Величина ))хахахахахаахах
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема пробленми. #хораумиратвсекиден.