Проф. Габровски: 60% от COVID леглата в големите болници са заети

Скоро ситуацията ще е по-добра, каза зам.-директорът на "Пирогов"
7 апр 2021 16:18, Ния Христова
6
Проф. Габровски: 60% от COVID леглата в големите болници са заети
Снимка: БГНЕС
Всички COVID легла в големите болници са пълни на 60%, но скоро ситуацията ще е по-добра, защото ще започнем да берем плодовете на новите ограничителни мерки и 10-дневното затваряне. Това заяви зам.-директорът на "Пирогов" проф. д-р Николай Габровски пред БНТ.
 
Проблемът е, че все още се лекуват хората, постъпили във възходящата фаза на епиденията и тези от вълната преди две седмици.
 
"В момента цифрите показват, че нещата не са никак спокойни. Някакси хората подценяват, продължават да подценяват ситуацията. Мислят, че това е отминало. Не е така, не е отминало продължаваме да имаме проблем. Замислих се за мерките, които вземаме, и за обществото.
Още по темата
Всички ние много се уморихме. Ние в системата за здравеопазване със сигурност бяхме подложени на огромно напрежение, но и всички хора, цялото общество - никой не иска да стои затворен вкъщи.
 
Истината е, че една година по-късно ние знаем много за тази инфекция и ако проявявахме достатъчно разум, ние не би трябвало да имаме почти никакви мерки", заяви д-р Габровски.
 
"През последната година ние много достойно защитихме името на нашата професия. И това продължава всички лекари и специалисти по здрави грижи и всички, които помагат да имаме по-добро здраве, имат основание да имат самочувствие", коментира още д-р Габровски.

6
Още от Страната
След инцидента с удавено дете: Кметството няма пари за ограда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не знам защо изобщо се дава думата на хора , като този!!!! Мижави мерки, от които няма грам подобрение на ситуацията . Влязохме във всички списъци за държава с висок риск от заразяване с ковид. Ще провалят летния сезон на морето!!!! Сега са някакви “никави” мерки, които не подобряват нещата. За три седмици трябваше крути мерки за всичко и всички и май месец да се посрещне лятото с минимални нива на заболяване. Разни доктори само си противоречат по медиите и станаха за смях!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Професоре ..ако процента са в Китай или Кения ,Чад ,или Замбия
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Професоре, това че не съм умрял от Ковид не означава, че имам по-добро здраве. Освен обездвижването и затлъстяването, липсата на планов прием в болниците помагат на много хора да умрат от друго.
2
2
 
7
 
! Отговори
берем плодове? преди 3 дни
Какви мерки какви 10 дена? Насила докарахте кризата на ръба по време на изборите, сега стоите и гледате отстрани. Що не сложите човек от спешна помощ в ЩАБ-а, да ви обясни какво означават 130 починали на ден?
1
1
 
12
 
! Отговори
zer преди 3 дни
Да, да. Заети са 60% от коридорите в големите болници. В пирогов има 11 етажа ковид отделения, цели сектори от болницата не работят изобщо по предназначение. Не знам този кви ги дрънка изобщо, състоянието е мамата си трака...