Болните от вируса са по-малко, но сме на второ място по смъртност

Ангелов: Отчитаме първи крачки от края на третата вълна
Обновена: 8 апр 2021 11:38 | 8 апр 2021 10:11, Веселина Йорданова
83

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отчитаме първи крачки от края на третата вълна в България с много крехки тенденции на спадане на заболеваемостта. Това каза здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ за разпространение на коронавируса.
Още по темата
Отчита се и тенденция за намаляване на заетостта на леглата. Към момента заетите в интензивното са 64%.

Данните за седмица показват, че излекуваните са близо толкова, колкото са и новозаболелите, посочи Ангелов.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев каза, че по 14-дневна заболеваемост - 395 на 100 хил.,

сме на девето място в ЕС и четвърто на Балканите.

По отношение на смъртността сме на второ място в ЕС и на второ на Балканите.

Има няколко области обаче със заболеваемост над 700 на 100 хил. и това са София град, Варна, Перник, Бургас, Русе, Софийска област.

С най-ниска заболеваемост под 500 на 100 хил. са Разград, Видин, Кърджали, Търговище.

Тенденцията надолу обаче е много крехка, спадът е само със 7%, предупреди шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски. По думите му по отношение на починалите не сме достигнали връхната си точка от декември, като тенденцията е покачваща се. Има обаче отчетливо намаляване на хората в болница.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи проблема е в лечението и профилактиката.Какви мерки се вземат? Хората предупреждават ли се веднага да се свържат с лекаря си при първите симтоми? Лекарите имат ли готовност( знаят ли какво да предпишат при начален Ковид?)Кои болници са водещи в излекувани случаи-от там трябва да дават интервюта.Кои болници са с най-много смъртни случаи и защо?Хората знаят ли,че вит. Д ,Цинк и вит. С играят голяма роля и в лечението и като предпазват?
65
0
 
5
 
! Отговори
Жалко за докторите преди 3 години
Махнете политиците от НОЩ - оставете само експекртите - че ни писна да гледаме малоумно-самодоволни физиономии - видите ли имало и по-зле от нас.И къде сте тръгнали БЕ - изяжте си епидимиологичнити кетапи - при епидемия се спират първо УЧИЛИЩАТА! - А Вие - та и ние сме ***
64
0
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Имам усещането, че колкото повече измират, тоя по-ухилен става.
63
0
 
2
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Заболяемостта е нормално да се повиши след започване на масовото ваксиниране - така е навсякъде, но за високата смъртност трябва да се намерят причините, и да се вземат спешни ефективни мерки !
62
0
 
0
 
! Отговори
андроид преди 3 години
Да не е "инвестирал" партийна пара в ротативките??
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Частните като чуят че е профилактично или отказват или опитват да ти измислят 1000 проблема че да кихнеш някой лев."Айде сега. Частните? Ако отидеш в частна клиника за профилактичен - на ръце те носят, защото е малко работа, много кинти. ОбъркАл си се нещо.
60
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Някой може ли да покаже колко е смъртността през 2020 г. Но да бъде официален линк с точна бройка. Ако някой ще ми праща линк от НСИ, да вземе да прочете първо забележката под таблиците.
59
2
 
0
 
! Отговори
към54 преди 3 години
3.Лоши навици (алкохол, цигари, обездвижване итн)
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умираме толкова много заради некадърното управление на държавата. Това е реалността, а да се вменява вина в хората за това си е долна манипулация.
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са по-малко бе мазник, просто не всеки си прави тестове в лаборатории. Писна ни от вашето шикалкавене, схеми и сметки за лични облаги.
56
0
 
3
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Кащлюк, Кашлюк... здрави сме!
55
2
 
2
 
! Отговори
дивашка територия преди 3 години
`Нормално е най-простият народ в Европа`------------Който от съседите - румънци, сърби, гърци, турци да дойде да управлява, ще имаме държава, а не ограбена територия, дето българите се самоизяждат в условията на слободия.Който, който и да дойде...
54
6
 
4
 
! Отговори
Чети внимателно !! преди 3 години
до `Защо умираме толкова?`Защото *** ежедневно дава 5лв. за цигари, а се стиска за левче на ден, за лекарство против `кръвно`напр.Имам толкова много познати, дето за тютюн и пиене дават, а за здравето си не се грижат...поне профилактично !
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдааа през това време Бавария купи 2.5 млн. Спутни без да чакат ЕС да и разпишат китапа, а австрийците вече чакат първите доставки от изостанала Русия.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е най-простият народ в Европа да е най-беден. Нормално е и това да се дължи на мисленето му. Да мислиш правилно означава да си богат. Просто е. *** не мисли. Търси конспирацията навсякъде и си мисли, че безакълник като него може да я разгадае за секунди. Затова и *** е пръв по смъртност. Бъди готин, бъди успял. НЕ бъди като ***! Подражавай на успелите, учи се от тях, гледай как и какво мислят. Не слушай ***, той не е готин. Той е опашкар. Той е ***, следователно- беден.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въздуха и храната не са ти проблема... проблема е стреса и лошата здравна система.. Под стрес се пие и злоупотребява с какво ли не. Хората са болни психически, което се прехвърля на здравето. Тази болест е от начина на живот.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо умираме толкова?Защото по принцип в България смъртността си е висока, дори и без COVID.Заради: 1. Неадекватни здравни грижи 2. Много лошо качество на въздуха и храната.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам логика да задължават хората да се ваксинират, при положение, че и ваксинираните си умират, като всички останали от ковид.
48
0
 
2
 
! Отговори
Ваксини преди 3 години
Третата вълна минава, има още безброй много вълни, като в световния океан да минат. Ще задължат хората да се ваксинират.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видят боясианите коси и ботокса от смях се заливат.