Джипи: Да видя как лекар ще направи на майка си "АстраЗенека"!

Не можел да каже на пациента: Внимавай за тромбоза
Обновена: 8 апр 2021 15:34 | 8 апр 2021 15:29, Елка Василева
78
Джипи: Да видя как лекар ще направи на майка си "АстраЗенека"!
Снимка: архив, БГНЕС

Д-р Валери Величков обяви, че ще продължи имунизациите с препарата едва след като приключат проучванията и се излезе с ясна позиция за неговата безопасност, предаде БНР.

Още по темата

Около 70-80 пациенти на д-р Величков са имунизирани вече с „АстраЗенека”. Досега не е имало сериозни странични ефекти при тях, но противоречивите съобщения относно безвредността на ваксината и липсата на категорична позиция не му позволяват да продължи да имунизира с препарата, обясни той.

„И да не я спра ваксинацията, аз няма как да убедя хората, когато медийното пространство е пълно с тези съобщения, а ние ги убеждаваме, че е безвредна ваксината. Искам да видя как един лекар ще направи на майка си и баща си „АстраЗенека”, който и да е тоя лекар. Нямал съм странични ефекти при ваксинирането на „АстраЗенека”, но това нищо не значи. Не мога да му кажа на пациента: ще направиш тромбоза, внимавай да не направиш тромбоза. Какво значи това?”, каза д-р Величков.

Според него Министерството на здравеопазването трябва да излезе с ясна позиция.

„Трябва Министерството да каже: Да правим „АстраЗенека”, или ние да не носим отговорност, което няма как да стане, защото няма лекар без отговорност. Или да кажат: Тази тромбоза се профилактира с еди-какво си”,  подчерта д-р Величков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да питам експертите тук:Кое е по-добре? Да те налази Ковида или да се срещнеш с един полуумрял вирус?И ако имаш проблеми с полуумрелия, какво да се очаква от истинския?
61
5
 
4
 
! Отговори
Комар преди 3 години
Само да кажа, че аз съм български лекар и си направих ваксината на Астра Зенека и не само аз ами и доста от колегите си направиха тази ваксина.Също така и на собственика ми майка направих.Всичко е наред...... Честито..., и да не забравите-вече имате дата за следващо боцканИе през ЮЛИ, другари наркомани..., че щама от Земята на Франц Йосив иде. А Декември отново..за дозичка., че турист Пимпирев е бил "г_з път да види" до Южно Шетландските острови...Душици... :))
60
0
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 3 години
Не ги крият. Ти не можеш да четеш.
59
5
 
5
 
! Отговори
Нищо ми няма преди 3 години
Аз пък се ваксинирах с Астра Зенека. След 24ч. вдигнах за 6-7 часа 38С темп. Мина сама. За около 3 дни ме болеше където ме бяха оболи. Двама колеги които са се ваксинирали преди мен са имали същите сиптоми. Две седмици се пие по 1 аналгин и в началото без алергенни храни. Всичко е ОК.
58
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да умре бързо да се ваксинира.
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Внимавай да не направиш тромбоза" означава да се молиш на Господ. Или да си пукаш тромбите с палци, като гнойни пъпки.
56
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генералния директор на Астра-Зенека България, е Зоя Паунова, макйка на евродепутат от ГЕРБ.В България ще се ползва Астра-Зенека, каквото и да е мнението на лекари и експерти.
55
7
 
17
 
! Отговори
У преди 3 години
В Бавария понеже са *** ще се ваксинират с Руска, а ние тарикатите с Астра!
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно би било да се види и как я слага на дъщеря си или на сина си.
53
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
246 напълно ваксинирани жители на Мичиган са положителни за Covid и трима са починали.Съобщение в Independent
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз на 55г.и съпругът ви на 58 се ваксинирахме с Пфайзер.на него нищо му няма.на мен -главоболие.виене на свят.гадене.метален вкус в устата.подути лимфни възли на врата.отток към рамото .схващане на пръстите на ръката.на него-нищо.това 1 седмица след 1 игла.на втората игла и на двамата нищо.
51
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето, че има достойни хора, с които лекарското съсловие да се гордее. Примум нон ноцере. Преди всичко не дей да вредиш. Поздравявам Ви, колега.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48"Разликата между такива като мен и такива като теб, е, че аз мисля, а ти "вярваш"."Всъщност е точно обратното, като се замислиш (ако можеш)
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така е - или не я слагат въобще или се посочва какво се прави преди ваксинация с АЗ. Както при алергичните хора, пият антиалергични хапчета 5 дни и после ваксинация. Какво значи страничен ефект - тромбоза, която води до смърт, ама да се наблядаваме 14 дни след като ни вакснират, защото преди това нямало профилактика срещу този страничен ефект!Ама много редки били случаите, да де, ама ако е твой близък - жена, родители, приятели,това какво ни топли???Безхаберни убийци!
48
4
 
16
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Защото само на Астрата се обявяват по медиите, а тия на Пфайзер -(Бил Гейтс) ги замитат под килима.Война между различните компании-производители,като са замесени цели правителства-(на Израел,например,на Германия)EMA,СЗО.. и други здравни регулаторни органи и разбира се и медиите-те се купуват лесно.Голямата мафия воюва,познайте кои ще са потърпевшите.Особено след като си извоюват правото да ваксинират всичко живо по къщите-от пеленачетата до котките.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еми ходи Й бавно тогава
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 47Разликата между такива като мен и такива като теб, е, че аз мисля, а ти "вярваш".Няма лошо.
45
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Аз ВЕЧЕ съм изкарал "повече от месец" с ваксина на АЗ. Даже "цели" 2.5. Очаквам всеки момент да ме сполети "проклятието на анти-ваксърите"Теб отдавна те е стигнало друго проклятие, щом си играеш на руска рулетка със здравето си и на всичкото отгоре се хвалиш с това.
44
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Аз съм на 63 г и си поставих първата доза от препарата."По изказа ти съдя, че си от 28 до 35-годишен тролик на апаратно мислене.
43
0
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Кои сте вие гдето сте платили,защото ние не сме !?!?