Джипи: Да видя как лекар ще направи на майка си "АстраЗенека"!

Не можел да каже на пациента: Внимавай за тромбоза
Обновена: 8 апр 2021 15:34 | 8 апр 2021 15:29, Елка Василева
78
Джипи: Да видя как лекар ще направи на майка си "АстраЗенека"!
Снимка: архив, БГНЕС

Д-р Валери Величков обяви, че ще продължи имунизациите с препарата едва след като приключат проучванията и се излезе с ясна позиция за неговата безопасност, предаде БНР.

Още по темата

Около 70-80 пациенти на д-р Величков са имунизирани вече с „АстраЗенека”. Досега не е имало сериозни странични ефекти при тях, но противоречивите съобщения относно безвредността на ваксината и липсата на категорична позиция не му позволяват да продължи да имунизира с препарата, обясни той.

„И да не я спра ваксинацията, аз няма как да убедя хората, когато медийното пространство е пълно с тези съобщения, а ние ги убеждаваме, че е безвредна ваксината. Искам да видя как един лекар ще направи на майка си и баща си „АстраЗенека”, който и да е тоя лекар. Нямал съм странични ефекти при ваксинирането на „АстраЗенека”, но това нищо не значи. Не мога да му кажа на пациента: ще направиш тромбоза, внимавай да не направиш тромбоза. Какво значи това?”, каза д-р Величков.

Според него Министерството на здравеопазването трябва да излезе с ясна позиция.

„Трябва Министерството да каже: Да правим „АстраЗенека”, или ние да не носим отговорност, което няма как да стане, защото няма лекар без отговорност. Или да кажат: Тази тромбоза се профилактира с еди-какво си”,  подчерта д-р Величков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 години
С други думи, той е ваксинирал с нея, досега не е установил никакви проблеми, но по някаква причина не е убеден, че може да продължи да я използва?
1
9
 
17
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Бялата мафия!