Кога бъдещите шофьори ще вземат книжките си?

Хиляди не могат да вземат документа си заради преустановен курс към БЧК
8 апр 2021 14:08, Ния Христова
25
Кога бъдещите шофьори ще вземат книжките си?
Снимка: БГНЕС
Хиляди останаха без шофьорски книжки, след като Бългаският червен кръст преустанови курсовете си до края на април заради COVID мерките. Автошколи твърдят, че заповедта на здравното министерство блокира курсистите в страната. Желаещите за удостоверение за управление на МПС ще трябва да изчакат, въпреки че са взели изпитите си по кормуване и теория, съобщава Нова тв.
 
"Синът ми се взе изпитите, но се оказа, че може да получи книжката си от КАТ, след като представи определен брой документи. Сред тях е и удостоверението за изкаран курс в БЧК за първа помощ. Оказва се, че такъв не се провежда вече втори месец заради заповед на здравния министър. От БЧК ми казаха, че София е в червена зона и ме препратиха в други градове, които не са в червена зона. Оказахме се обаче в омагьосан кръг", разказа Господин Иванов, чиито син не може да получи книжката си поради тази причина. Той е подал документи за работа, която изисква наличие на свидетелство за правоуправление на МПС.
 
"Царят дава, падарят не дава. Ситуацията е точно такава. Стотици курсисти чакат", добави Красимир Георгиев  от Асоциацията за квалификация на автомобилистите.
 
От БЧК заявиха, че към момента не могат да направят нищо. Те са изпратили писмо до министерството на здравеопазването с молба курсовете да бъдат възобновени. От Здравното министерство ни отговориха, че все още няма издадена заповед за разхлабване на мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари