Д-р Симидчиев: Трябва да убедим хората да се ваксинират

Мерки трябват при задъхване на системата, заяви той
9 апр 2021 12:57, Ния Христова
91
Пулмологът д-р Александър Симидчиев очаква покачване на заболеваемостта от COVID-19 след парламентарните избори у нас. По думите му се е получило екстремно струпване на хора, а покачването ще бъде отразено 4-5 дни след изборния ден.
 
Ваксините и мерките срещу коронавируса
 
"Маските и мерките за ограничаване на близостта не могат да направят друго освен да забавят скоростта на пандемията. Устойчивото решение е масова ваксинация, която трябва да се стане след убеждаване на хората - те трябва да бъдат адекватно информирани", заяви специалистът в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
"Засега данните са, че ваксината дава имунен отговор между 8 и 12 месеца след ваксинация. Израел, Гибралтар, САЩ и Англия са все държави, които ваксинираха масово населението си и вече може да отворят икономиката и туризма", посочи д-р Симидчиев.
 
Той смята, че се нуждаем от устойчиви решения, а спешното въвеждане и отхлабване на мерките крие риск да не сме видели правилната тенденция.
 
Д-р Симидчиев е категоричен, че приоритет в следващите месеци трябва да бъде убеждаването на хората да ваксинират и прилагането на мерки, когато системата започва да се задъхва. Научихме много, лекуваме го по-ефикасно. "Но най-същественото нещо е профилактиката - да не допускаме хора да се заразяват", изтъкна той.
 
Влизането му в политиката
 
"Мотивира ме да вляза в политиката това, че виждам системни проблеми. Чисто системно правилата могат да бъдат подобрени. Важно е да се обърне по-голямо значение на профилактиката и превенцията. Ако искаме здрава нация, трябва да обръщаме много повече внимание на детското и на майчиното здраве. Трябва да имаме ясна представа дали данните отговарят на реалността - това се получава с електронизация и дигитални средства", заяви кандидат-депутатът от "Демократична България".
 
Безопасността на ваксината на AstraZeneca
 
"Базирайки се на данните от регулаторните органи, те твърдят, че ваксината е безопасна. Аз лично им вярвам. Ако имахме сигурни данни, че има връзка между ваксината и тромбозите, ваксината или щеше да бъде сложена на втора линия, или да бъде направена промяна в кратката ѝ характеристика. Нямаме данни, че след ваксиниране този страничен ефект е по-чест", обясни д-р Симидчиев.
 
Масова ваксинация и "зелени коридори" само с РНК ваксини?
 
"Имам доста пациенти, които са ваксинирани с векторни ваксини и не виждам някакъв особен ефект при тях, освен че няколко дни имат температура. Страхът обикновено е свързан с липса на информация. Най-големият риск е оставянето на пандемичния процес да се разразява, без да го контролираме. Всички ваксини, които имаме в момента, предотвратяват почти на 100% тежкото боледуване, хоспитализацията и смъртността", коментира пулмологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми от реклами на тези експериментални "безопасни" ваксини.Един експерт от ЕМА каза че има връзка между тромбозите и АстраЗенека,и после замазаха положението че ползите били много повече от вредите.
34
2
 
14
 
! Отговори
Abe преди 3 години
Не му давайте трибуна на тоя паникьор. Давам му мойта ваксина да си я набие
33
1
 
8
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
А ти с какво се ваксинира? Да позная ли?
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите през 90-те също убеждаваха хората да ги наемат да ги пазят.
31
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините явно са "прекрасни" щом се налагат да ни убеждават с репресивни мерки отиващи на нацистка германия или ранния ссср.
30
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще ни убедят ли? С отнемане на основни човешки права, правото на свободно движение, право на медицински грижи, право на труд и т.н.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз пък искам да те убедя да почнеш да ми плащаш сметките, ама ето на не успявам....
28
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тридесет години не им пукаше, че сме с най-висока смъртност в света. Как да им вярвам, че сега им пука по медицински причини?
27
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебат не искат да водят, понеже знаят, че ще загубят, а налагат ценцура.
26
3
 
33
 
! Отговори
123 преди 3 години
Какво значи да "убедим", нека всеки човек да реши как да постъпи в ситуацията!
25
2
 
12
 
! Отговори
НЕубеден преди 3 години
Голям % от сложилите си имунната терапия:-ако сте над 70 год-очаквана продължителност на живота ВИ.. 1-3 години.-за младите, взели" причастието" - 5 до 10 г."Мнение:Dolores Cahill PhD. Molecular Biologist/Immunologist. Dublin
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам, че искате да излъжете хората да си сложат този бъркоч, но те не са толкова глупави за колкото ги имате.
23
2
 
5
 
! Отговори
С какво преди 3 години
Има само ваксини, които на Запод залежават и ще залежават. А за тях руска ваксина. Това е западната ровнопоставеност. За сетен път показаха, че сме задния двор на ЕС
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще ги убедите, като криете информация, че причиняват запушване и прочие? Трябваше ли хора като Мутафова и Коритаров да си отидат, че да заседавате..
21
3
 
18
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
Абе,Симидчиев,стига с глупостите.По цял свят се видя,че нито ограниченията,нито ваксините засега помагат.Тогава?Трябва да се търси модерно решение.
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и другите ваксини не са стока Бразилия има най-много ваксинирани с Пфайзър в цяла Южна Америкал Сега погребват по 3 000 човека на ден там. Тия нови щамове дойдоха със ваксините първо в Англия почнаха с Пфайзър и веднага цъфна британски щам.
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента гледам двадесетина-годишно момиче с мозъчен аневризъм след жонсън-псевдоваксина, с парализа на едната страна и с осем пристъпа за 48 часа. Ползите надвишават рисковете и при тая отрова. И за нея ще се наложи да ни убеждават колко е хубава и безопасна и безвредна.
18
1
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
ТИ ваксинирал ли се вече? ТИ Ходил ли си в провинциални болници да видиш как се лекуват простосмьртни те. И! Недей да говориш, че лекувате ефикасно.
17
1
 
5
 
! Отговори
Валери Величков преди 3 години
Общопрактикуващ лекар спря да ваксинира с АстраЗенекаОбщопрактикуващият лекар Валери Величков от град Брезник, Пернишко, обяви, че ще продължи имунизациите с препарата на АстраЗенека, но само след като приключат проучванията и има ясна позиция за неговата безопасност. Около 70-80 пациенти на д-р Величков са имунизирани вече с АстраЗенека. Досега не е имало сериозни странични ефекти при тях, но противоречивите съобщения за безвредността на ваксината и липсата на категорична позиция не му п
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русата водеща е най-готина, тая има изтормозен вид и си е намазала суратя с два пласта гримове.