Д-р Симидчиев: Трябва да убедим хората да се ваксинират

Мерки трябват при задъхване на системата, заяви той
9 апр 2021 12:57, Ния Христова
91
Пулмологът д-р Александър Симидчиев очаква покачване на заболеваемостта от COVID-19 след парламентарните избори у нас. По думите му се е получило екстремно струпване на хора, а покачването ще бъде отразено 4-5 дни след изборния ден.
 
Ваксините и мерките срещу коронавируса
 
"Маските и мерките за ограничаване на близостта не могат да направят друго освен да забавят скоростта на пандемията. Устойчивото решение е масова ваксинация, която трябва да се стане след убеждаване на хората - те трябва да бъдат адекватно информирани", заяви специалистът в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
"Засега данните са, че ваксината дава имунен отговор между 8 и 12 месеца след ваксинация. Израел, Гибралтар, САЩ и Англия са все държави, които ваксинираха масово населението си и вече може да отворят икономиката и туризма", посочи д-р Симидчиев.
 
Той смята, че се нуждаем от устойчиви решения, а спешното въвеждане и отхлабване на мерките крие риск да не сме видели правилната тенденция.
 
Д-р Симидчиев е категоричен, че приоритет в следващите месеци трябва да бъде убеждаването на хората да ваксинират и прилагането на мерки, когато системата започва да се задъхва. Научихме много, лекуваме го по-ефикасно. "Но най-същественото нещо е профилактиката - да не допускаме хора да се заразяват", изтъкна той.
 
Влизането му в политиката
 
"Мотивира ме да вляза в политиката това, че виждам системни проблеми. Чисто системно правилата могат да бъдат подобрени. Важно е да се обърне по-голямо значение на профилактиката и превенцията. Ако искаме здрава нация, трябва да обръщаме много повече внимание на детското и на майчиното здраве. Трябва да имаме ясна представа дали данните отговарят на реалността - това се получава с електронизация и дигитални средства", заяви кандидат-депутатът от "Демократична България".
 
Безопасността на ваксината на AstraZeneca
 
"Базирайки се на данните от регулаторните органи, те твърдят, че ваксината е безопасна. Аз лично им вярвам. Ако имахме сигурни данни, че има връзка между ваксината и тромбозите, ваксината или щеше да бъде сложена на втора линия, или да бъде направена промяна в кратката ѝ характеристика. Нямаме данни, че след ваксиниране този страничен ефект е по-чест", обясни д-р Симидчиев.
 
Масова ваксинация и "зелени коридори" само с РНК ваксини?
 
"Имам доста пациенти, които са ваксинирани с векторни ваксини и не виждам някакъв особен ефект при тях, освен че няколко дни имат температура. Страхът обикновено е свързан с липса на информация. Най-големият риск е оставянето на пандемичния процес да се разразява, без да го контролираме. Всички ваксини, които имаме в момента, предотвратяват почти на 100% тежкото боледуване, хоспитализацията и смъртността", коментира пулмологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щеше да е по-добре и всеки сам предварително да си поръчва ваксина. Така ще има точно тези ваксини, които хората искат. Сега държавата решава кои ваксини да се купуват, а се оказва, че хората искат ваксини, но не тези. Ако хората бяха оставени да решават нямаше да се дават излишни пари за ваксини, които никой не иска, а щяха и повече хора да се ваксинират. Но един политик, бил той български, европейски или какъвто и да е там, никога не иска да остави обикновения човек сам да взема решения.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази мадама има ХХЛ размер уста.
13
7
 
32
 
! Отговори
Преболедувал К19 преди 3 години
По-добре го преболедувайте този вирус отколкото да си вкарате нещо от което шансът да не доживеете следващата седмица е над 50%.Естествения имунитет е най-силен, дълготраен и най-вече безопасно придобит. Това е един вирус преминаващ само с температура и главоболие.Само, повтарям, само ако игнорирате тези симптоми и не се приемат медикаменти се стига до усложнения.
12
2
 
27
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Нема да я биде таз работа...***, ще я разберат по трудния и болезнен начин...
11
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко плащат Сорос и Бил Гейтс за убеждаване ?
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали вие протестърите твърдяхте, че няма вирус?Кой казва това? Некъф герберски трoл?Аз никога не съм имал съмнение, че заболяването е тежко и реално, както и спазването на препоръчаните предпазни мерки и бързата и масова ваксинация са ключови за излизане от кризата.Както и никога не съм имал съмнение, че Борисов е мафиот, а подръжниците му са негови съучастници в престъпленията му.
9
3
 
11
 
! Отговори
Един пор преди 3 години
А ваксини осигурил ли си ве или само пропаганда, а ваксини за данъкоплатеца нема
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста повече хора ще се ваксинират, ако спрат пропагандата. Хората за това са скептични. Щом има пропаганда, явно те лъжат. Нека има обективна информация и всеки да си преценява. Освен това щом не са задължителни ваксините, защо да ТРЯБВА да ни убеждават?
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симидчиев е корумпиран кадър на Демократична България.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали вие протестърите твърдяхте, че няма вирус? Симидчиев е типичната протестърска въртиопашка, която като беше опозиция твърдеше, че мерки ме трябва да има сега като е на власт се загрижи за народа, за да краде безпрепятствено от министерството.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва я, ама няма да можете да ни убедите. Оставки некадърници.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех!
3
4
 
39
 
! Отговори
FYFI преди 3 години
След "ваксиниране"-пак може да с разболееш;-пак може да разпространяваш болестта;-пак може да умреш (проверено вече извън всякакво съмнение с десетки случаипо цял свят)-вероятно ще получиш симптоми от ваксинирането, сходни със типично перболедуване (отпадналост, температура и тн)-може да умреш и от самата "ваксина";-вероятно до есента няма да е ефективна - дали заради нови "варианти", или просто понеже толкова трае;Абе я да не "убеждаваме" хората? ...Или комисионната нещо...
2
1
 
20
 
! Отговори
Алберт Коритаров преди 3 години
Мен ме убедихте.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сакат да умрем.