Пандемията нямало да се овладее скоро, мерките остават до края на май?

Умората сред хората - огромна, но е рано да се успокоим
171
Пандемията нямало да се овладее скоро, мерките остават до края на май?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вероятно ще се наложи мерките да продължат до края на май месец, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

Според него, въпреки че има лек спад на болните от коронавирус, но няма как пандемията да се овладее до края на април.

Още по темата

„Капацитетът по болниците ще издържи, но не знам колко ще издържат хората. Умората е огромна. Намаляването на заболеваемостта все още не олекотява хоспитализацията. Рано е да се успокоим“, каза още той.

Относно ваксината на „АстраЗенека“ и страничните ефекти от нея, Кунчев коментира, че рискът е толкова малък, че си заслужава да бъде завършена ваксинацията.

„Тогава се получава и сертификатът за ваксинация. Няма как да се издаде такъв документ, ако не е завършена ваксинацията. Повишено внимание трябва да има при жени под 30 години с наднормено тегло, тежки пушачки и приемащи контрацептиви“, разясни той.

По думите му не се налага никаква предварителна подготовка медикаментозна.

„Масово в България втората доза на "АстраЗенека" се появява в края на април и началото на май“, коментира още Кунчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни се разхожзат по англия и занзибар други стоят гладни заради мерките ви и без работа
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като излязат гладните с камьни , мерките ще ги видитеСьсипахте хората - бездарници
126
2
 
7
 
! Отговори
Тя преди 3 години
Аз Ви съчувствам доц. Кунчев, защото виждам неудобството с което трябва да изкривявате и да нагаждате всичко около пандемията. Никакви адекватни мерки, никакви. Зелените коридори - пълен абсурд. Ваксини - провал. Смъртните случаи всеки ден, направо ужас.
125
1
 
9
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Мерките направо до края на живота. И нямаше да изглеждат така лошо нещата, ако пандемията се управляваше от епидемиолози и вирусолози, а не от политици и всякакви всезнайковци. За ваксините въобще не говорим. Там е трагично положението. Вече никой не знае единствената ваксина, която взехме АстраЗенека, за кого е опасна. Ваксиниране с повишено внимание, умно. Хиляди глупости от интелигентни хора. И вас ви направиха на маймуни, тези от Брюксел, а вие нас.Преди се смеех на конспирации. Но вече не..
124
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как няма ве? Нали миналата седмица бойко каза че пандемията си отива май-юни. Как така няма?????
123
0
 
21
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
Нито мерките, нито Кунчев ще останат до края на май.
122
0
 
11
 
! Отговори
Как си Кунчев, преди 3 години
Понатрупа ли пари за черни дни покрай 'пандемията', че паланчинката се е заобръщала и за общо практикуващ нема те вземат никъде?
121
0
 
24
 
! Отговори
копи-пасте преди 3 години
И сега да си припомним отново началото на представлението.Месец март, пред камерите се нареждат ветеринар, шефът на пожарната, полицай, математик и коремен хирург за да ни спасяват от "вирус".В държавата няма регистриран "случай", но градовете са затворени с КПП-та, а външните граници - отворени.Сценария ли ви се струва калпав или актьорите са некадърни?
120
0
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До yyНа твоя въпрос има отговор и то не един под подобни статии : НОЩ са консултативен орган! Те са съветници на Минисър-председателя и министрите! Същите са като разтурения на 13.03.2020 Медицински съвет към Министерския съвет! С едан мъничка разлика в заплащането за НОЩ-ните бонуси! Председател на този Медицински съвет беше небезизвестния проф.Коста Костов - същия който лекуваше Чорбанов наскоро!
119
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой да я овладее? Тези,които през 3 месеца пускат в обращение все по силен,и объркващ вирус?Или тези,чиито милиарди им помагат да се вземат за богове,и искат да моделират света?В света останаха ли механизми за защита на хората?Целия ресурс-и военен,финансов,технологичен е впегнат да защитава някакви си интереси.Чии и какви не става ясно.Тоя цирк ще стане перманентен.
118
2
 
17
 
! Отговори
yy преди 3 години
Аз имам един въпрос , който ме мъчи от доста време. Т.нар. НОЩ има ли законно, правно основание да затваря бизнеси, да кара хората да носят маски и т.н. ? Има ли гласуван закон, който да дава право на тия нещастници? Някак си не разбирам как някакви хора събрани от ББ правят каквото решат или каквото той им нареди. Повече от една година тия хора усложняват обстановката вместо да помагат на хората.
117
0
 
9
 
! Отговори
Не! преди 3 години
С тези "уморени" лекари, бог да ни пази да не стане земетресение, че жална ни майка...
116
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че трябва да има някакви мерки, поне маски и отстояние.не трябва да се връщат по 200 души в офисите и тнт
115
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев що за човек си? Дано да прочетеш това което ще ти напиша!? Кунчев защо мамиш във изказванията си българските граждани? Не виждаш ли че ваксината на Астра-Зенека е компрометирана? За теб 20-30-100 живота са само статистика. Ти си доктор , а си без душа. Щом говориш че усложненията са крайно редки и защитаваш лошия избор на ваксина на правителството. Борисов те държи защото говориш в негова полза. Защо лъжеш хората.
114
1
 
19
 
! Отговори
до една овца преди 3 години
До Анонименти дето агитираш да се примирим, че над двайсет сме вече отисани, ти си умрял о рождение, и в името на кой да се примирим, на едни иродени банкерчета ли, тяхното ли хвърлено на пясъка семе да продължава живота, а ние да мрем кротко като овце, така ли бре *** смирена
113
1
 
29
 
! Отговори
деца на менгеле преди 3 години
престъпници срещу човечеството. Нюрнбергския съд ще ви е малко.
112
1
 
32
 
! Отговори
Здравейте в 1984 преди 3 години
А се хванахте че ако се ваксинирате всичко ще свърши ? Неваксинирани,ваксинирани пак ще се затворени!Щом ви карат да се подписвате че се съгласявате да ви инжектират нещо си наречено "ваксина "това си означава че никакви тестове и проверки по каналния ред не са направени.Всичко по "ваксинацията "се случва при доверие от една страна - вашата страна. Никоя фирма не се боцна с продукта си ! Лабораторни м ишки сте,не хора . Вашият живот не струва,всеки ден с резултатите ще ви го доказват.
111
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние от Герп всичките сме многу убразовани и сме с вишшу убразование присаствено, а вие дету не ни харесвъте сте бес пари и многу ***. Пукайте се от ят.
110
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички на възраст над 20 години, вече нямаме значение за новия световен ред, даже напротив-пречим. Никога няма да е, както преди, свиквайте с новото нормално, то тепърва предстои с много по-сериозни сътресения и изменения в начина ни на живот, раота и всяко едно нещо в ежедневието. Раждащите се сега деца ще са свикнали с този начин на живот, само ние, като стари поколения ще сме в ролята на недоволните старци (като от социализма). Колкото по-бързо човек се пренастрои, толкова по-добре за него.
109
0
 
11
 
! Отговори
43952 преди 3 години
До АнонименДа, туризма ще пострада, защото страната ни влезе в черните списъци на западните държави и няма да дойдат туристи. Техните умни правителства ще им наредят - не ходете в България, там има много заразени с висока смъртност.