Форсиране на двигатели, търкане на гуми: "Мотосезон 2021" е открит

Миналата година заради откриване на нямаше
32

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С много емоции, форсиране на двигатели, търкане на гуми и ревю на различни видове мотори и ATB беше открит мотосезон 2021 г.

Традиционно мотористите се събраха пред Ринг Мол откъдето потеглиха към площада пред храм-паметника „Свети Александър Невски“, а от там ще се отправят и към Бояна, където ще има шоу програма. Настроението е по-приповдигнато от обичайното, след като миналата година заради пандемията и мерките откриване на мотосезон 2020 нямаше.  

„Чувствам се супер. Очакваме нови емоции, нови изживявания. Пожелавам успешен мотосезон на всички“, коментира пред БГНЕС Мартин Колев.

Според него няма как да караш мотор и да не се отдадеш на емоциите, защото влиза адреналин, но уверява, че както той, така и останалите мотористи се стараят да се съобразяват с правилата.

„Ако си решил да даваш газ, мястото ти е на писта. В града трябва да се кара внимателно и да се пазим“, категоричен е Колев, който от 11-годишен кара, след като баща му взел първият му мотор.
Той сподели, че не участва в незаконни гонки.

„Не ходя по такива нощни гонки, не се интересувам“, заяви той.

На площада е и София Видева, която кара мотор от близо 1 година, но винаги е живяла с емоциите, които създава форсиращия двигател и високата скорост, тъй като майка й е запалена мотористка.

„Покрай нея влязох в една група „Жените мотористки“ и ходим на такива шествия, събираме се, забавляваме се и караме културно. Това запали моята страст към моторите“, разказа тя и сподели, че най-добре се кара извън столицата, но и в града се намират места.

Тя се обърна към всички, които изразяват възмущението си към мотористите и ги призова да са по-спокойни.
„За всичко трябва да си има ред и правила. Аз твърдя, че съм една от спокойните мотористки“, заяви тя.
Младото момиче сподели, че все още не е участвала в нощни гонки, но би взела участие след време, когато се сдобие с по-мощен мотор от сегашния си.

„Мисля, че това трябва да се узакони и трябва да бъде направено на определени места, в определени райони, по определено време и така няма да има проблем. На писти могат да се изразяват не само спектакли на мотористи, но и номера и т.н.“, каза още тя.

По думите й няма мъж, който да не се заглежда по жена-моторискта, но не заради това тя управлява двуколесното превозно средство и мечтае за 1200 кубикова машина.

„Моторът е страст, която трябва да бъде в ограничени количества и винаги трябва да бъде премерено – скоростта и не само“, убедена е тя и добави, че те като цяло са доста по-съобразителни и предпазливи от останалите участници на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: мотористимотосезон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
1
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
До 150 лайка1500+* хиляда човека само чакат бъбреци
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не съм закривал сезона последните 2 години. И при -5 карах. Вече като няма сняг във Варна, ако имаш добра екипировка, може да се кара
23
4
 
7
 
! Отговори
150 лайка преди 3 години
150 чакащи трансплантация харесват това.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия ако хванат шумотерорист да вдига шум повече от 90 децибела му конфискуват мотора веднага. А у нас кога ще стане така?
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде идват бъбреци, дробчета и други - само мозък да не чака някои от тия.
20
4
 
8
 
! Отговори
Вачко преди 3 години
Аз обичам матористите. Комшията ходи по събори да се омазва, аз през туй време пера жена му. Ц
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от надървени провинциалисти с 5 УевЪ в джоба дошли да се правят на значими в София.Вървете си на село!!!На никой не му пука дали сте живи!!!
18
4
 
20
 
! Отговори
Неприятна картинка преди 3 години
Парад на празноглавието.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Баската държаваАз веднъж се изрепчих на един моторист, дето тероризира околните с шума който вдига....ония се оказа синче на някакъв в полицията...хахаха :))) Иначе тези дето се правят на рокери не са лоши, помагат от време на време когато им скимне, ама малко да се съобразяват, хората не са длъжни да им слушат ръмженето на моторетките :))
16
0
 
19
 
! Отговори
аа1830 преди 3 години
Аре пак ше ми говорят колко останалите не са толерантни, как те били супер примерните на пътя и всеки трябва да ги пази. Някой ако е видял моторист да дава мигач, да не се муши между колите било то на светофар или в движение, и да не кара с поне 50 над позволеното, да слага минуси на воля.
15
0
 
22
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Форсиране на двигатели,търкане на гуми!?...Нещо за Природата и Климата да кажете?
14
1
 
17
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Пак излязоха тия донори на органи.Нали знаете, че когато в болницата постъпи катастрофирал моторист, само му пускат една система и го оставят да си лежи в безсъзнание, ако оцелее - оцелее, ако не - няма да хабят скъпи лекарства и медицински материали за безмозъчно същество, което ако стане, пак ще се натресе някъде другаде.Който има познати лекари и мед сестри знае как се грижат за тия *** в болниците.
13
1
 
28
 
! Отговори
Старшината преди 3 години
Тормозът над хората започва и ще трае до зимата... Гадни комплексари!
12
1
 
2
 
! Отговори
ФатаМоргана преди 3 години
Симеонов му потъна шушомера край Несебър, иначе и тях щеше да оправи.
11
0
 
19
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Електората. Взели от баба си по 5 бона за матор и сега въртят гуми. Нема такива мишоци.
10
4
 
20
 
! Отговори
Митко 21 см преди 3 години
Довечера ще броим жертвите на откриването.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес изтрезнейте малко - "Миналата година заради откриване на нямаше"...хахахаха :))) Иначе нека да си форсират, търговията с донори е за :))
8
0
 
6
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
"Миналата година заради откриване на нямаше" да ми го преведете....ако може, де.
7
1
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Давайте смело, експлантаторите работят денонощно. Почва се с "донорска ситуация"
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление, голяма част от тези на снимките са обикновени позьори и подкрепяни от статуквото... Контролирана алтернатива, така да се каже. Окичили са се като коледни елхи, да не би някой да се усъмни, че не са такива, за каквито се представят.