Радев няма да бави свикването на 45-то Народно събрание

Преди да издаде указ обаче изчаква обнародване на имената на депутатите
Обновена: 12 апр 2021 19:40 | 12 апр 2021 19:37, Веселина Йорданова
205
Радев няма да бави свикването на 45-то Народно събрание
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев каза, че няма да бави процедурата за свикване на 45-то Народно събрание.

Редно е в обстановката, в която се намираме, час по-скоро да имаме яснота и надявам се стабилно оперативно правителство, заяви държавният глава.

Още по темата
Радев обаче първо ще изчака обнародване на имената на бъдещите депутати от ЦИК, преди да издаде своя указ.

На въпроси дали е готов за служебно правителство, държавният глава каза, че се засилват спекулациите от определени партии и "поръчкови" коментатори по темата.

Това явно издава страх и притеснение от възможно повдигане на розовата завеса за управлението на страната от това служебно правителство, коментира той.

Радев отклони повечето въпроси с думите, че трябва да се следват стриктно Конституцията и законът и не каза коя партия би избрал евентуално за връчване на третия мандат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министъра на правосъдието Барни Ръбъла не посмя да представи кандидатура срещу Гешев, въпреки че беше ясно,че кандидатура от Барни Ръбъл щеше да е формална и не действителна. Бойко командва шефа си - председателя на парламента, тя му козирува госпожа простата *** от Кърджали. Бойко си назначава Гешев,който е от школата в Симеоново, ***, нахален, алчен - идеален за ролята на марионетка!
113
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КОГА до 131Кой ти каза,че има разделение на властите като боко и дпс си назначават съдебната власт,а тя ги пази?
112
3
 
8
 
! Отговори
КОГА до 131 преди 3 години
Бъди Сигурен че Президента може да иска Оставка и Нов Главен Прокурор Президента не може да сменява или назначава Главен Прокурор .Това е Закон и Конституция .Баце - България е Парламентарна Република с Разделение на Властите - ТЕ са ТРИ .
111
10
 
13
 
! Отговори
до 131 преди 3 години
Радев няма правомощия да прави или иска оставката на Гешев.Гешев не е избран от народа. Румен Радев гази Конституцията многократно.Той няма правомощия да прави бунтове и метежи. Не успя да се повтори нещастието в САЩ с убийствата породени след призива на Тръмп.Радев и Тръмп с умруците.Заедно с тях е и Лукашенко.Тримата г л у п а ц и. Тук в България народа не се поддаде на призивите за въстания. Само се опитаха да запалят със слама полицаите и мятаха бомби. Жертви нямаше.За това е за импийчмънт.
110
19
 
9
 
! Отговори
КОГА преди 3 години
Радев е ДЛЪЖЕН да иска Оставка за Главния Прокурор и Нов Избор на Главен Прокурор - Тази Мишка се Скри и Обслужва Мафията .
109
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов припомни преди 2г. зловещ факт от биографията на Радев като военен от преди 6 години. Става дума за катастрофа на боен самолет за 180 млн. лв. под негово командване, за която той така и не понася никаква отговорност. Инцидентът става на 26 април 2012 г. - катастрофира военен самолет МиГ-29. Машината е за близо 180 млн. лв. и се разбива зловещо, като по чудо няма жертви. Той лично е ръководел и учението, на което се е случила катастрофата Тракийска звезда 2012. Препраха му биографията.
108
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изненадан съм, че не са правили опити срещу живота му ...
107
7
 
11
 
! Отговори
Дърт Комунист преди 3 години
Имам много лошото предчувствие,че сега Станислав/Слави ще подкрепи правителство на Герб,а на есен Борисов ще се яви на президентските избори и ще ги спечели.Само предчувствие.
106
10
 
6
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ от ГЕРБ преди 3 години
Не се притеснявайте че Президента Радев ще назначи за Министър на Служебното Правителство някой *** човек . Няма Бебета , споко - човека е Умен и разбира вашите Вълнения .
105
11
 
13
 
! Отговори
С Р.Радеф не става преди 3 години
Да, смяната на Борисов е необходима, но с 3000 души и то събрани от цяла България власт не се събаря. С разпопен поп молитви не се правят. С бивши комунисти Р.Радев, М. Манолова, Т. Дончева , Р. Петков и т.н. нова промяна не се прави. Хората не ви вярват.
104
14
 
16
 
! Отговори
Прокурор преди 3 години
Не знам защо още го бави тоя Гешев. Този резидент трябваше отдавна да е аут от държавния пост! Просто не става !
103
3
 
13
 
! Отговори
Смехурко преди 3 години
- Отче, вчера пребих един политик.- Признавай само греховете синко, не добрините...
102
20
 
12
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
Сега сериозно - Добре че е Президента Радев - той показа че Царя ГЕРБ е ГОЛ - тоест - Ограбиха Народа на България . Всички Българи искаме да променим Родината си , и да стане нашия дом уютен , без кражби , без Мутри . Ние искаме да живеем нормално и децата ни да са образовани , родителите ни да се радват на това което са постигнали , баби и дядовци да имат спокойни старини . След ГЕРБ е Зверско за Нас Българите - Измираме , децата са Необразовани , Бабите ги убиват - Колумбия 1984 .
101
11
 
16
 
! Отговори
Unlike/Like преди 3 години
Президента назначава Служебно правителствоМиню,Ветко,Банев,Васил Божков,Бобокови и Митьо Очите харесват това
100
6
 
13
 
! Отговори
Смехурко преди 3 години
Аз съм за нови избори! Нека дадем шанс на Рачков и Гала.
99
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президент не знает, что находится в прокуратуре. Он очень боится. Он не спит всю ночь. Придумайте способ спастись. Несколько лет назад он сбежал из военного суда -избежал военного суда из-за зловещей авиакатастрофы с истребителем за 180 миллионов левов.
98
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоз измислен призидент ще вярваме бунтаро ,Мадуро .....тоз ли да съставя правителство ,избори до дупка, да се изкорени комунистическата шайка.
97
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България няма нужда от политици! Спрете да ги слушате!
96
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Бойко беше МЪЪЪЖ, щеше да предизвика Радев на дуел или поне да му прати килъри!
95
4
 
13
 
! Отговори
моч преди 3 години
До Взимам осем бонаСпоко бре , какво се жалваш ?! Я го виж този вкиснал *** какъв жалък *** е : 15 000 заплата + максимална пенсия + 100% държавна издръжка + премии от кремъл , божков , василев , бобоковци и прочие знайни и незнайни л е к е т а , при това без да е свършил за 2 лв. работа....и пак не е в състояние да се усмихне като нормален човек и да каже една блага дума.Не вярвам да си изпаднал чак толкова ....