45-то Народно събрание заседава за първи път в старата сграда

От ГЕРБ били против това решение
92
45-то Народно събрание заседава за първи път в старата сграда
Снимка: БГНЕС

Първото заседание на 45-то Народно събрание ще се проведе в старата сграда.

Това решиха представители на парламентарните сили, избрани на последните избори. Те се събраха този следобед на организационна среща за първия ден от мандата си, предаде БНТ.

Още по темата
Единствено от ГЕРБ не коментираха решението, но от казаното от участниците в срещата стана ясно, че те са били против.

Първото заседание на новия парламент ще е в четвъртък 15 април от 9.00 часа. Това стана ясно, след като днес президентът Румен Радев подписа указ за свикването му.

Според Конституцията след свикването на парламента и след консултации с парламентарните групи президентът възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група - тази на ГЕРБ, да състави правителство.

Няма срок, в който държавният глава да връчи първия мандат, но срокът за изпълняването му е 7 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Абе, като не е пред руския цар Освободител е под петолъчката same. 2 пъти, голямо освобождение и после победа над фашизма, сори. Това не е накакво сдс-арско постижение, а си е пак това което те дразни, руско-комунинстическо управление
36
0
 
10
 
! Отговори
Започна се! преди 3 години
Искали приемственост, отидете тогава във Велико Търново!Започват с пушилка, да се вдига шум! Цирк и зрелища!Някой запита ли се дали нужната апаратура е в изправност,залата готова ли е за такова събитие, кой и дали ще бъдев състояние да я подготви?А важните въпроси?Как ще се излезе от здравната криза, с какви мерки ще се стимулира икономиката, за да преодолее започналатасветовна икономическа криза?Това са важните въпроси, които предстоят да се решатбързо и компетентно!
35
5
 
1
 
! Отговори
Старите к*** в нов преди 3 години
Е нали от герп санираха партийния дом, що така в старата сграда?
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първи резултат 1:0 за новите! И вече ще е все така.
33
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов трябва да отиде в НС да подаде оставка на правителството си? В Партийния дом щяха да го вкарат от някой от многото входове с кола. В старото НС това не става. Е сещате се , че там няма как да са строители-съветници или помакини от Родопите. Няма как да избегне срещата с народната любов. Ето затова герберчетата не са искали да е там.
32
1
 
6
 
! Отговори
до всички ПРОТЕСТЪРИ преди 3 години
до Гиб Мелсъна ти искаш билетчетата на чичо Васко Черепа, цигарите без бандерол, стипендиите за протестите... ама няма да има вече, НЕ РАЗБРА ЛИ те станаха депутати и Бабикян и МаМаяна Галева, сега уж искат избори, всъщно НЕ ИСКАТ, защото може да не влязат в Парламента
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,поне полувината са нови )трябва да ги учат да крадят народа
30
4
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
Комунистите на Винету си искат сградата на Партийния дом. Винету като най-яркия комунистически вожд положи много усилия да възроди партийния дом обаче удари греда с новите партии.
29
4
 
3
 
! Отговори
дедо Слави преди 3 години
Ех тая власт мам ка и стара,като некоя млада разгонена мома ми сай тикнала във ръцети,че направо триперя та ни смея дажи и да мисля да си поискам!!Ша вземи да ми даде,чи кат немоа,какви ша ги дървя,ша стана за смях на селяните!!То едно било да искаш, друго било да можиш а съвсем трету да *** направиш!!Тюх да му са не види!!
28
0
 
5
 
! Отговори
Илюминация преди 3 години
Пътят към Цариград - Цариградско шосе бива зорко наблюдаван от паметника на Съветската Армия.Така както от бившата Държавна Сигурност наблюдава ДПС.Тези неща не са случайни приятели.
27
4
 
9
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Герб фалирал България??!!И как е станала тая работа?!И ти драскачо що крепиш м,ди все още в тая фалирала държава,а не си биеш пръта навън,да се реализираш и да си щастлив в нефалираните западни демокрации??Ааа,Разбрах!!Там няма работа за крадци на ДДС и за трафиканти на дрога,фалшиви цигари и фалшив алкохол!!То и затова ТИ и цялата па с мина дето гласувахте за Чалгаря се пенехте по улиците и не оставихте на мира Борисов да управлява спокойно,щото много изгладняхте без контрабанда и далавери!
26
6
 
7
 
! Отговори
Д-Р ПСИХО преди 3 години
до Калеко Алекоа ти КОГА излезе от Курило и пиеш ли си хапчетата
25
11
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Герб нямат място нито в старата, нито в новата сграда на Народното събрание, тяхното място е в Централния Софийски Затвор.
24
8
 
9
 
! Отговори
ИТН преди 3 години
до неграмотеНгерб фалипал България и оставя на СлаБи 50 милиарда, нека всеки така да ни ФАЛИРА
23
3
 
5
 
! Отговори
До АнонимеН преди 3 години
Неграмотен сте!От кое село сте?Пихте ли си медикаментите сутрешните и обедните ,не забравяйте и вечерните нещо много се запенихте!
22
7
 
9
 
! Отговори
Новото преди 3 години
Народно събрание е пълен естетически шок.Но отговаря на кичозно -селския вкус на ГЕРБ.
21
10
 
9
 
! Отговори
Нещокатопесничкипея преди 3 години
В тази сграда преди не знам колко точно години ,но са заседавали Стефан Стамболов , Петко Каравелов и много други.След два дни в нея ще влезе чалгата и простотията!
20
10
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ГЕРБ ФАЛИРА БЪЛГАРИЯ!!!!КОЛКОТО ПО-СКОРО СЕ МАХНЕ , ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
19
7
 
6
 
! Отговори
Илюминация преди 3 години
Ако помните от 90-години насам - т.е. от както парламента е във тази сграда все ДПС крепи правителството!Цариградско Шосе!
18
17
 
5
 
! Отговори
Илюминат преди 3 години
Тазу сграда е зле. Опкражена е от всякъде със Руски символиОт Север - Александър Невски От Запад - Руската черкваОт Юг - точно пред главния вход стои паметника на Руския цар.Единствения изход - на Изток по пътя към Цариград - Цариградско Шосе!