Хотелиерите искат спешно да се издават визи за руснаци

Това бил шансът да ги привлечем, след като им спрахя полетите до Турция
235
Хотелиерите искат спешно да се издават визи за руснаци
Снимка: БГНЕС

България трябва незабавно и спешно да започне да издава визи на руски туристи, категорични са от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) . Само преди часове от Руската федерация обявиха, че спират за неопределено време полетите до Турция заради увеличените се случаи на коронавирус в страната. А именно към морски почивки в южната ни съседка се бяха насочили основната част от руските туристи.

И след като тази дестинация става поне временно недостъпна за тях, логично е веднага да потърсят алтернатива за вече планираните си ваканции, обясни председателят на БХРА Георги Щерев, цитиран от пресцентъра на асоциацията.

Още по темата
Колкото и Господ за пореден път да ни доказва, че е българин и да прави всичко възможно да спаси летния туристически сезон на България, не бива да забравяме, че “той дава, но в кошара не вкарва” . И в този случай бездействието на външно министерство може да се окаже фатално за целия туристически сектор. Не започнат ли спешно и веднага да се издават входящи визи на руските туристи в България, отново няма да успеем да се възползва от ситуацията. Защото конкурентите ни като Кипър и Египет не спят и вече издават визи на руските туристи, обясниха от БХРА.

От организацията подчертаха и че икономически не е сега моментът външно министерство да прави политика и да се опитва да показва мускули чрез остри изказвания срещу Руската федерация, защото това е пагубно за икономиката ни. А без икономика няма политика.

От национално представена организация с 36 регионални структури недоумяват защо към момента, въпреки че имаме работещи консулски служби, не се издават визи за руските туристи. Още повече, че вече има планирани  и директни полети между двете страни. Сега  е моментът поне да се опитаме да възвърнем загубените си позиции на руския туристически пазар, като ясно дадем знак, че имаме политическата воля това да се случи. За да успеем да привлечем руски туристи през това лято са необходими няколко спешни мерки, които могат да се изпълнят лесно, не струват много пари, но ще доведат до голям ефект и ще са от изключителна полза за бизнеса, който е на ръба на оцеляването, подчертават от БХРА.

На първо място незабавно трябва да започнат да се издават визи. При това това трябва да се случва светкавично, а експресното издаване на документи да не е по-скъпо, а на една е съща цена като обикновената поръчка. Предвид, че се очаква сезонът, доколкото въобще има такъв, да се движи от резервациите в последния момент, това е от изключително значение. Трябва да се има предвид, че повечето Шенгенски визи на руските туристи вече са изтекли заради блокираните от пандемията пътувания, така че за да дойдат у нас са им необходими визи, издадени специално за България.

Нужно е още да се направят постъпи за възстановяване работата на Генералното консулство на България в Новосибирск, тъй като в момента на територията на Русия действат едва 3 консулски служби, които обработват визите за България от цялата необятна уска страна, което е крайно недостатъчно и затруднява работата.

Важно е и да се изпрати още 1 туристически представител в Русия. Както и да се активира работата във всички руски градове и региони, които са побратимени с български такива, подчертават от БХРА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До АнонименКолкото и някои да се опитват да плюят по България тя ще се оправи ! Ние сме малка държава и бързо ще стъпиме на краката си въпреки злобата омразата и завистта на така наречените наши братушки ! Но те никога ама никога няма да се оправят и ще им остане само неистовата злоба към целият свят!!
189
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До АЛЕКО ОТ ДАЛЕКО100 рубли са равни на 1долар и 32 цент 100 рубли са равни на 1евро и 1 евроцент ! Ако Русия излезе от SWIFT и не може да ползва банкомат и трябва да плаща с рубли ще му трябва КРАЗ за да си плати почивката!!!
188
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До АнонименАз ще отида на нашето море ! Хубаво или лошо е без значение защото си е НАШЕ !! не ми се налага да ходя в чужбина ! А на тези там от изток дето ни завиждат и се мъчат да ни внушават колко било лошо в България ще им кажа че БЪЛГАРИЯ Е ПРЕКРАСНА !!! Но вашето отвратително дългогодишно присъствие я съсипа !! За това вашето присъстви тук е не желателно!!
187
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До АЛЕКО ОТ ДАЛЕКОСега когато руснаците излязат от SWIFT те освен в сибир никъде другаде няма да могат да почиват !! Техните рубли са просто евтини хартийки ! А сега ще станат направо ненужни !!
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще дойде на ковид ваканция в БГ? При селските неваксинирани бекове да му дерат кожата. Трябва да е луд!
185
2
 
7
 
! Отговори
АЛЕКО ОТ ДАЛЕКО преди 3 години
ЗА НЯКОИ МОМЧЕТА РУБЛИТЕ НЕ СТРУВАХА, А СЕГА КАКВО СТАНА ЩЕ СЕ ИЗБИЕТЕ ЗА РУБЛИ
184
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за глупости. Ситуацията с коронавируса в България е по-сериозна от тази в Турция. Недоумявам как така мутрите решиха, че руснаците ще хукнат към България, защото тука всичко цъфти и върже. Русия е блокирала България много преди Турция, дори ввроятно вече не сещат кога.
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години си останаха по хотелите. И си изкараха две седмици отгоре без пари. Та Б. Борисов плати самолетите да ги върнат обратно. Но бяха малко около 3 до 5 хил. Но сега е друго Путин плаши Байдан
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ли искат хотелиерите или не. Руснаците ще си доида с калашниците под хавлиите. А стъпят ли в България ще въртът ще сучат да не се връщат.
181
0
 
5
 
! Отговори
РашаТъдей преди 3 години
Десетки млади руснаци и такива на средна възраст получиха повиквателни заповеди, поради подготвяното нахлуване на Руската Армия в Украйна.В превод за неразбралите хотелиери Путин изобщо няма да разреши дори и на един Руски крак да стъпи извън Русия и курортите и или да пътува из Европа, където се изискват съвсем различни ваксини и PCR тестове.Скептичността е пътя за прогрес.
180
2
 
2
 
! Отговори
Баба Пена преди 3 години
Дано ..че без руснаците труизъм нема
179
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има да ги чакате. В Турция няма да отидат, но и за България няма да помислят. Тук почиват неплатежоспособни германци, пияни англичани и други средностатистически туристи, които идват ол инклузив.
178
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От руснак файда няма, от него можеш да получиш само загуби.
177
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците нали си откраднаха Крим. Да ходят там да си печат голите ***. В България крепостниците нямат работа.
176
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХристинаНай-големият мит с който живеят българите е митът за съществуването на славянско братство. Сърбия и Русия никога, ама абсолютно никога, ама никога никога никога не са били приятели на България. Максимум е имало моменти в които интересите им са съвпадали по случайност с българските. 1878-*** година Русия ни помага да се освободим с идеята да сме и сателитна държава чрез която да се докопат до контрол над протоците. П.С. Това не означава, че другите са ни приятели.
175
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе нали Русия ни е най-гоуемият враг - наш и на сащ - що така ревете да идват тук "тези дето ни поробиха след 1878 година" ?! АААААААА?!?!
174
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелиерите искат спешно да се издават визи за руснаци, предимство имат тези заразени с ковид и спин.
173
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 183Ще идват туристите, които винаги са идвали. Руските туристи почти не оставаят пари в бизнеса в страната. Даже и хотелите, в които отсядат са собственост на руснаци.
172
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Блъди МериЕй,откачалник,като отблъснете руските туристи ,кой ще идва тука?Толова сте кухи,че дрънкането се чува от единии край на България на другия.
171
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не щете стари баби от Европа бе.Те са възпитани едни такива.Кака ви Меркел да ви ги докара.