Желаещите да си поставят втора доза от "АстраЗенека" ще могат

Ангелов: Обезпокоени сме от съобщенията за препарата "Янсен"
Обновена: 13 апр 2021 16:26 | 13 апр 2021 15:53, Веселина Йорданова
79

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички, които желаят да си поставят ваксината на "АстраЗенека" като втора доза, да си я поставят. Това обсъждат здравните власти у нас, съобщи министър Костадин Ангелов.
Още по темата
Обсъжда се и за тези, които не желаят втора доза от нея, каква ваксина могат да си поставят от останалите одобрени до момента - "Пфайзер" или "Модерна".

Министърът уточни, че не е разбран добре и не става дума за изтегляне изцяло на оксфордската ваксина. Експертно всички сме сигурни в нейната безопасност и ефикасност, подчерта той. Днес също е пристигнала доставка от "АстраЗенека", която ще бъде разпределена.

Обезпокоени сме от съобщенията от САЩ за ваксината "Янсен", очакваме официално становище днес от Европейската агенция по лекарствата, заяви Ангелов.

По отношение на смъртта на 15-годишно момче от коронавирус, министърът каза, че то е от Бургас и с множество придружаващи заболявания.

Днешната доставка на ремдесивир ще задоволи потребностите в страната, каза още министърът. От склада на "БулБио" бяха разпределени количества от медикамента към регионални здравни инспекции в страната.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че ГЕРБ си отиват, все още има шанс да излезем от блатото, в което ни вкараха
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботоксовия клоун стана ли депутат - нали затова беше цялото драпане.Лекар с купена диплома няма как да стане. Може би само при ГЕРБ.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пак чака ЕС да му каже какво да прави.
42
1
 
4
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Добре, че са щатите да чакаме техните тестове и Pfeizer да произведат ваксините, че ако чакахме брюкселските експертиии ехеее.... Ангелов, и ти не си 100% експерт вече, а и политик също, така че стопроцентовото ти експертно мнение за оксфордската ваксина не ни интересува много. После де чудиш защо имало толкова политика при лекарствата... Бойко си го каза, поръчали сте я защото е била много по евтина, ама уцелихте и гредата с качеството като пълни каръци
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 38Коритаров и Лолова се ваксинираха и си заминаха. Няма смисъл от ваксина ако пак трябва да се пазиш.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковидарите къде си я поставят тази "ваксина", в някоя от вече готовите дупки, или в някоя нова?
39
10
 
8
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Аз съм с първа доза на Астра Зенека. След по-малко от 2 месеца ще сложа и втората. Никакви странични ефекти. Дори и температура не вдигнах. Само болка в рамото на следващият ден. На 44 год. Съм. Вярно е че Астра Зенека не слага надценка на ваксината. Цената е определена само да покрие производството. Така е сключен договорът с Оксфорд за пурвите години. И според мен има икономически интереси на Германия да подрони Астра Зенека. Пфайзер е немско-американска ваксина....
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СтатистикЯвно повечето хора предпочитат 14000 жертви пред 14.
37
4
 
10
 
! Отговори
12345 преди 3 години
От вчера е започнало ваксинирането на възрастова група 40 годишни в англия със астра зенека.айде стига вече отрицателна пропаганда на EU срещу астра зенека,не стига че я продават на цената на производството и без никаква надценка ,ами и тази отрицателна пропаганда от две държави германия и франция откъдето тръгна всичко .Аз и съпругът ми сме с две дози астра зенека и никакви странични ефекти .съпругът ми е на 40аз на 38.Мина месец от втората доза.
36
4
 
8
 
! Отговори
ваксиниран много преди 3 години
Ваксините са супер! Слагайте си повече, не ги слушайте тия, дето ви говорят за тромбози, аневризми, генетични увреждания. Най-важно е общественото здраве и благо. Тоест моето здраве и благо. Вашето няма значение, щото не е обществено.
35
1
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 3 години
Днесбеге още не са публикували новината че ваксината на Джонсън и Джонсън в САЩ е спряна заради тромби. "Новинарски сайт" баце, в който потребителите съобщават новините на журналистите
34
1
 
4
 
! Отговори
Влак GT преди 3 години
Нова победа на прогресивните сили над здравия разум!Но сайта е такъв!"ФЕЙСО" всичко знае!Имам първа ваксина с Оксфорд с падеж на втората началото на май, днес говорих с лекаря да я изтеглим преди Великден поради неадeкватните писания в пресата включително и тук.Всеки със своя избор!Бог да ви прости!
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето ми познати, които си поставиха първа доза АЗ, дали случайно или не, скоро след това изкараха вируса. Така че слагането на втора доза е безсмислено.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и ако беше успешна, 70 % ще живеят а останалите 30 % умират даже и след ваксинация, защото стават корона жигити и не се пазят с маски и карантина и гълтат и нагълтат повече ковит. Няма как и ковита ще се проточи десетилеия както е СПИН.
31
2
 
7
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 3 години
Първо, в UK не е започнала ваксинацията на възрастовите групи, които могат да правят проблеми с АЗ. Второ, очевидно се гледа как да се докаже, че проблемът не е във ваксината, което е грешен ход, ако искаме да открием какво точно се случва. Иначе е ясно, че ваксината е по-малко рискована от вируса. Колко точно обаче няма как да се открие с такива подметки като Ангелов. Какво стана с гръцкия студент и разследването?
30
15
 
8
 
! Отговори
Статистик преди 3 години
25 000 000 ваксини AstraZeneca във Великобритания, 86 проблеми с томби, 18 смъртни случая. Ако приемем, че съществува причинно-следствена връзка, това означава 0,00034% с проблем и 0,000072% смъртни случая. Или на 1 500 000 ваксинирани умира един. Ако всички пълнолетни българи се ваксинират, може да умрат 4-5 човека (може и да не умрат). Починалите от ковид само за вчера са 201. До момента са близо 14 000.Остроумниченето няма нищо общо с реалността и математиката, още по-малко с медицината.
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Желаещите да си поставят втора доза от "АстраЗенека" ще могат"Това се отнася за всичките петима.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя с Присадения Перчем бил ли си е втората доза от Астрата. Мисирките що не го питат. Или ги е страх че после ще питат къде се..рат гладните. Шефовете на мисирките им са мутри и ако започнат да задават неудобни въпроси на другите мутри ще трябва да се върнат на село при кравата. А много народ се чудят защо мисирките задават смешни въпроси и поучават още по смешни отговори. Ами мисля че им отговорих.
27
0
 
10
 
! Отговори
исках но нямах.... преди 3 години
......желание-----------Желаещите да си поставят втора доза от "АстраЗенека" ще могат...................но ще искат ли?!
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама 4 на милион тромбози имаме и без ваксина, значи нула.