Желаещите да си поставят втора доза от "АстраЗенека" ще могат

Ангелов: Обезпокоени сме от съобщенията за препарата "Янсен"
Обновена: 13 апр 2021 16:26 | 13 апр 2021 15:53, Веселина Йорданова
79

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички, които желаят да си поставят ваксината на "АстраЗенека" като втора доза, да си я поставят. Това обсъждат здравните власти у нас, съобщи министър Костадин Ангелов.
Още по темата
Обсъжда се и за тези, които не желаят втора доза от нея, каква ваксина могат да си поставят от останалите одобрени до момента - "Пфайзер" или "Модерна".

Министърът уточни, че не е разбран добре и не става дума за изтегляне изцяло на оксфордската ваксина. Експертно всички сме сигурни в нейната безопасност и ефикасност, подчерта той. Днес също е пристигнала доставка от "АстраЗенека", която ще бъде разпределена.

Обезпокоени сме от съобщенията от САЩ за ваксината "Янсен", очакваме официално становище днес от Европейската агенция по лекарствата, заяви Ангелов.

По отношение на смъртта на 15-годишно момче от коронавирус, министърът каза, че то е от Бургас и с множество придружаващи заболявания.

Днешната доставка на ремдесивир ще задоволи потребностите в страната, каза още министърът. От склада на "БулБио" бяха разпределени количества от медикамента към регионални здравни инспекции в страната.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
11
 
! Отговори
апел преди 3 години
Всички членове, членки и членчета на масова ваксинация с Астра Зенека.Форма - тениски с лика на господин Борисов!Неявилите се се изключват от допълнително материално стимулиране.Тома Бикова.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21Информацията до момента е, че редки тромбози не се наблюдават след втора доза Astra Zeneca, а само след първа доза, и то изключително рядко (4 на милион). Комбинирането на ваксини не е минало клинични проучвания с хора (в момента се провеждат, но нито едно не е завършило, доколкото знам). Но ако някой е решил да си прави експерименти със себе си, явно никой няма да го спре :)
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астра Тромбекаата се компроментира това е
22
5
 
3
 
! Отговори
Boto преди 3 години
До ?Като ти чета изказването по-добре да отидеш да си изкараш диплома.
21
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лабораториите са пълни с ваксини, но никой вече не иска да ги бие, или не че не иска да ги бие просто в момента предлагането отговаря на търсенето не е нужно от някакви огромни поръчки за млн. ваксини ,тя и астратромбоната така се срина и се компроментира че нямам думи а бате Бойко поръчва млн. ваксини ,няма нужда от толкова и няма толкова хора. Дали пък и това не е пак някаква нагласена поръчка.
20
7
 
13
 
! Отговори
? преди 3 години
въпросът е при втората игла да идваме ли с готови завещания и черни костюми.
19
0
 
9
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Мерсаж!
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е преродения доктор Менгеле.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изследванията сме целия човешки род кога е имало по хилямо изследване
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До .!.И в коя държава са забранили Астра, няма такава?
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акад Петрунов каза ваксини да не се смесват ще слушам него а не министър Ангелов да потърсят мнение на бълг специалисти не на Бойко Борисов
14
4
 
7
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Епа аз чета и рева! тия наште министри и за ч.п за зеле не стават ей! Много държави забраниха да се ваксинираш с астра зенека *** тука ако искаш! Май тука само променихме това дето го подписваме, че ако пукнеш от тази ваксина то ти си си виновен и това ти бил късмета! После се оказа, че то не може така да си слагаш по 2 - 3 ваксини ама тоз нашия министър друго ми хуртува, че можело! Еми гербав е явно! Т.е. нищо не може нищо не знае нищо не е чел, но дава акъл как да го направим! Еми ай сиктир!!!
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички, които са си я поставили какво да правят....да се молят да няма тромби или да си поставят и втората доза и да се молят още по- горещо...
12
1
 
6
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Абе те ще могат ама дали ще искат...Тонове приказки се изприказваха и врели-некипели от дежурните журналайки и сутрешните студийни тралалайки...Трябвало да се чуят всичките гледни точки, като се почне от касапите и ония дето гипсират пищялките, да се мине се през зъболекарите и гинеколозите и се стигне до санитарките от Карлуково.Ей сега пък толкоз гледни точки сбраха, та се чудят какво да ги правят...Джурналайките всичко *** като гълъбите на площада...
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най модерната заплаха за убийство в днешно време "Ще ти сложа ваксината астра зенека" :))
10
1
 
6
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
Нене тия са решили твърдо да спечелят наградата 'Дарвин" давайте конкуренцията е оспорвана!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така става понякога. Допускат се и грешки, когато се бърза и няма време за задълбочени изследвания.
8
7
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Всички 1,2-ри и 3- ти ваксини си ги бийте, където си искате!
7
0
 
17
 
! Отговори
Я преди 3 години
Всеки ден по тв експерти говорят, че втората доза трябва да е като първата , а този говори друго ?! Откъде да знам, че комбинацията от 2 различни ваксини не е по-опасна, след като няма данни и практика по въпроса ?
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си сложат втората доза, къде ще ходят, като са се хванали на хорото!