Желаещите да си поставят втора доза от "АстраЗенека" ще могат

Ангелов: Обезпокоени сме от съобщенията за препарата "Янсен"
Обновена: 13 апр 2021 16:26 | 13 апр 2021 15:53, Веселина Йорданова
79

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички, които желаят да си поставят ваксината на "АстраЗенека" като втора доза, да си я поставят. Това обсъждат здравните власти у нас, съобщи министър Костадин Ангелов.
Още по темата
Обсъжда се и за тези, които не желаят втора доза от нея, каква ваксина могат да си поставят от останалите одобрени до момента - "Пфайзер" или "Модерна".

Министърът уточни, че не е разбран добре и не става дума за изтегляне изцяло на оксфордската ваксина. Експертно всички сме сигурни в нейната безопасност и ефикасност, подчерта той. Днес също е пристигнала доставка от "АстраЗенека", която ще бъде разпределена.

Обезпокоени сме от съобщенията от САЩ за ваксината "Янсен", очакваме официално становище днес от Европейската агенция по лекарствата, заяви Ангелов.

По отношение на смъртта на 15-годишно момче от коронавирус, министърът каза, че то е от Бургас и с множество придружаващи заболявания.

Днешната доставка на ремдесивир ще задоволи потребностите в страната, каза още министърът. От склада на "БулБио" бяха разпределени количества от медикамента към регионални здравни инспекции в страната.

 

 


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще си сложат втората доза, къде ще ходят, като са се хванали на хорото!
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хипократовата клетва:Първо - не вреди на фармацевтичните компанииВторо - не разкривай грешките на други лекари.Трето - получавай пари.Четвърто - обличай се в бяло като булка.
4
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Желаем да сме здрави, а не да сме ваксинирани, ваксина и здраве е оксиморон. Ангелов е марионетка на Брюксел и национален предател.
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лекарите са лекували с кръвопускане, живачни помади, лоботомии и никога не са се съмнявали в научността и правотата си.
2
5
 
12
 
! Отговори
ДО АНГЕЛОВ преди 1 месец
Баце , няма Желаее или не желае - искаме Информация с точни Инструкции .И аз желая да печатам пари като частно лице , ама Държавата не ми Дава .
1
11
 
21
 
! Отговори
минувач преди 1 месец
Тоя 'министър' давал ли е някога Хипократова клетва? Че нещо се съмнявам!