Наш ученик заминава за Харвард с пълна стипендия

Георги преподава природни науки на други 700 ученици
13 апр 2021 11:16,
41
Наш ученик заминава за Харвард с пълна стипендия
Снимка: Кадър Нова тв

Ученик от Софийската математическа гимназия ще учи в Харвардския университет с пълна стипендия от тази есен. По думите му успехът е резултат от много труд и усилия, положени не само от него, но и от неговото семейство, учители и наставници.

"Участвам в програма да обучение на по-млади ученици. Тази дейност беше финансирана от Американското посолство. Тя се фокусира върху преподаването на наука на над 700 деца", разказа пред Нова тв Георги Иванов. И добави, че след като завърши, ще се върне в България.

От американското посолство също се похвалиха с успеха на Георги: България има талант! Поздравяваме Георги Иванов, ученик от Софийската математическа гимназия, който ще учи в Харвардския университет от тази есен. Когато не се състезава в турнири по физика и не провежда научни изследвания, Георги преподава природни науки на 700 ученици от различни краища на България като доброволец по проект, иницииран от американеца Луис Ломели и подкрепен от посолството на САЩ.

"Един от най-въздействащите уроци, които научих, е значението на менторството", казва Георги. "Да преподавам на всички тези млади хора ми донесе най-голямата радост. До момента аз имах ментори. С преподаването успях да върна жеста, като аз самият стана ментор на други и вдъхновя родители, учители, директори и ученици да възприемат и подкрепят менторските дейности като ключови за бъдещето на образователна система в България", споделя младежът.

Георги казва, че се надява да продължи да учи физика и в крайна сметка да допринесе за своята общност чрез наука и иновации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
9
 
! Отговори
хм преди 3 години
То сега не е ли дистанционно всичко? Защо ще заминава?
11
17
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Абе първия, каква майка юнашка ? То ако,му дадеш две кофи пясък ,да ги качи до третия етаж,най много да се изсипе ,с някоя херния.
10
5
 
20
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
като зарабони Първият Милиард и аз ще го призная за Умен и Способен! Познавам много р0бе завършили Харвард, да с големи заплати са, но треперят за работата си и се кланят на шефа си - който не е завършил Харвард, но ги притежава и финансово и психологически!!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова колкото по - малко граници за трудолюбивите и интелигентните толкова по - добре. Каймака на обществото предпочита чужбина, защото там може да разгърне пълният си потенциал. Но ако ще допринесат за човечеството повече и ще имат по - добри условия за развитие на таланта и работливостта си в чужбина защо да не го направят? България единствено в момента трябва да създава колкото се може по - добри условия за бизнес. Да отстрани бюрокрацията и корупцията за да си върне гениите от чужбина.
8
5
 
2
 
! Отговори
Чакай малко! преди 3 години
Така и така ще ходи натам да занесе едно съобщение в Ленгли:Нанесли сте един инфаркт и един инсулт на Българската държава. Щети достатъчни да ни унищожите като народ, интелект, цивилизация. Инфаркта е чрез Симеон 2, инсулта е чрез Васил Божков. А артериалната 1,5 милиарда кръв дето е във вашата кръвоносна система, а не в нашата ще я източа от там по един или друг начин.Краят на хуманизмът е вашият край.Началото на алтруизма е нашето начало.Никой да не съдейства и помага на САЩ по никой начин
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да е в България трябва да има какво да прави тук. Нещо в ИТ индустрията, което ще е много под нивото му. Не си струва. За такова нещо дори няма нужда да влиза във ФМИ. Хора с капацитет, които наистина искат да се занимават с нещо сериозно и да усещат удовлетворение от него няма как да останат тук
6
7
 
2
 
! Отговори
Granik преди 3 години
Технологиите се развиват, много бързо. Компютрите ,ще правят всичко и ще ни помагат да се разбираме ,на всички езици. Няма ,да има нужда човек да учи .
5
13
 
1
 
! Отговори
Granik преди 3 години
Технологиите се развиват, много бързо. Компютрите ,ще правят всичко и ще ни помагат да се разбираме ,на всички езици. Няма ,да има нужда човек да учи .
4
4
 
32
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
СМГ е едно от малкото училища в София, които прехода към светла демокрация не разруши.В СМГ ученика не бие учителя си, а учителя не го раздава лошото ченге.Там връзката помежду им е по скоро като колеги с обща цел.СМГ е люпилня за гении.Лошото в цялата новина е, че това момче няма да се върне в България, а даваме на САЩ готов продукт за който не са дали и пукнат цент, а тук си развъждаме ромчета, които да ни крадат и убиват.
3
12
 
16
 
! Отговори
Лили Иванов преди 3 години
Ще се изучи там и после ,ще седне в някоя кутийка с бюро с още 1000 , като него в някое хале, да продава борсови акции или да прави видео игри и повече никой няма да чуе за него. След 20 години ще се върне изтормозен в България и ще иска да гледа пчели и зайци в някое родопско село.
2
2
 
14
 
! Отговори
harvard преди 3 години
В Харвард ако те приемат и нямаш пари да си плащаш винаги дават пълна стипендия. Това се нарича "need-blind admission". Тоест разглеждат application-а ти и ако те приемат после ти дават толкова пари, колкото са ти нужни, за да учиш при тях. Ако си богат, няма как да получиш пълна стипендия. Винаги плащаш.
1
6
 
27
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Браво на момчето и поздравелния за неговите родители и учители !!!За такива деца е възкликнал поетът "Какви е деца раждала , ражда и сега Бъгларска майка юнашка ! "Но от управляващите зависи тгакива деца да не отиват да облагородяват чуждите нации, а нашата !!!