Наш ученик заминава за Харвард с пълна стипендия

Георги преподава природни науки на други 700 ученици
13 апр 2021 11:16,
41
Наш ученик заминава за Харвард с пълна стипендия
Снимка: Кадър Нова тв

Ученик от Софийската математическа гимназия ще учи в Харвардския университет с пълна стипендия от тази есен. По думите му успехът е резултат от много труд и усилия, положени не само от него, но и от неговото семейство, учители и наставници.

"Участвам в програма да обучение на по-млади ученици. Тази дейност беше финансирана от Американското посолство. Тя се фокусира върху преподаването на наука на над 700 деца", разказа пред Нова тв Георги Иванов. И добави, че след като завърши, ще се върне в България.

От американското посолство също се похвалиха с успеха на Георги: България има талант! Поздравяваме Георги Иванов, ученик от Софийската математическа гимназия, който ще учи в Харвардския университет от тази есен. Когато не се състезава в турнири по физика и не провежда научни изследвания, Георги преподава природни науки на 700 ученици от различни краища на България като доброволец по проект, иницииран от американеца Луис Ломели и подкрепен от посолството на САЩ.

"Един от най-въздействащите уроци, които научих, е значението на менторството", казва Георги. "Да преподавам на всички тези млади хора ми донесе най-голямата радост. До момента аз имах ментори. С преподаването успях да върна жеста, като аз самият стана ментор на други и вдъхновя родители, учители, директори и ученици да възприемат и подкрепят менторските дейности като ключови за бъдещето на образователна система в България", споделя младежът.

Георги казва, че се надява да продължи да учи физика и в крайна сметка да допринесе за своята общност чрез наука и иновации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано е умен и се насочи към финансите, че там е парата!
31
9
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Обикновен безродник, прав му път и да не се връща никога тук не обичаме такива като него, продажници
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на момчето.Браво и за това,че смята да се върне в родината.Дано не промени решението си.И дано открие по-читава ваксина от Астра зенека.Пожелавам му успех.
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Невероятни деца!
28
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя зубър го познавам, кух е като градинска лейка.
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!!! Късмет и успех на младежа!!!
26
11
 
13
 
! Отговори
Важното е преди 3 години
да научи кои са шефовете от Юдеи-Семитската раса! също, че Черен може да убива и изнасилва и да краде Белите безнаказано, но обратното е Расизъм!!
25
3
 
17
 
! Отговори
Истината преди 3 години
То затова всички успели на световно ниво Българи са емигранти.
24
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е безсмислено. Само ще изгуби няколко години от живота си далеч от семейството и приятелите.Човек може да печели предостатъчно като freelancer работещ дистанционно за западни фирми. Мен никой не ми искал никакви дипломи. Дори не ме знаят на колко съм години.
23
3
 
30
 
! Отговори
Браво момче преди 3 години
Една хубава новина да има и пак ще се намерят хора да плюят или да завиждат.Браво момче! Смело напред и успех. Учи се от умните и бъди за пример
22
8
 
6
 
! Отговори
Дали преди 3 години
вече Юдеи-Семитите-Професори в Университета са се разбрали кой ще го насилва и ще го изнудва, че иначе го връщат в България?! Малко е възрастен за последователите на Джефри Ерщайн, но за всеки влак си има Юдея...
21
14
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Стига с таз чужбина.Нямяме ли у нас добри университети?
20
3
 
17
 
! Отговори
Типично преди 3 години
Неуспелите привет хората които са успели.неудачниците за които писането на коментари по форумите е върха на кариерата им, изливат злобата от собствената си некадърност върху този който е успял.Само че той не е успял с лежане като вас.
19
5
 
1
 
! Отговори
до 20 Saki преди 3 години
така е, а не знам дали си чувал, че женският папагал трябва да го оплодят поне 20 различни мъчки за снесе яйце от което да се роди здраво папагалче - това е научен факт, ако не вярвате проверете!
18
7
 
19
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Четейки статията,оставам с впечатлението ,че не той е избрал САЩ, а САЩ са го избрали и отгледали тук. Като ферма на Сорос ,за малки папагали.
17
10
 
10
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Браво на момчето! Ама как така от Ра$$ия не е спонспориран младежа, а от тия мръсни прогнили капиталисти, а? Хахахха! Ей зат'ва Америка е велика, защото винаги гледа в бъдещето и привлича млади умове и най-вече ги реализира. ЕС да взима пример, а не да се помайва.
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала пич. Късмет
15
9
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
бъдещият му шеф, ще е Черен Транс-Жеднр от Юдею-Семитски произход, почитащ Сатаната и фен на Мао Дзъдун - да му е честито!
14
1
 
21
 
! Отговори
Бау преди 3 години
браво на пича! Завърши ли Харвард няма да остане без добре платена работа.
13
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 3 години
Браво! Няма и не трябва да се връща, просто тук няма условия за наука. По-добре да открие нещо полезно за цялото човечество там, отколкото да си бърка в носа тук.