Работници в свинеферми без прасета в задния двор

Нямат право да събират билки и трюфели, както и да ловуват
33
Работници в свинеферми без прасета в задния двор
Снимка: Pixabay

Работниците в свинеферми трябва да подписват декларации, че не ходят на лов и риболов и няма да събират билки и трюфели. Също така нямат право да отглеждат прасета за домашно ползване в задния си двор.

Още по темата
Това са част от мерките за предпазване на стопанствата от африканска чума по свинете.

Те не са разписани в нормативен акт и не са задължителни, но са част от добрите животновъдни практики, които свиневъдите сами са пожелали да въведат за по-висока биосигурност във фермите си, инфорира БНР.

През последните години заради африканската чума в страната бяха унищожени стотици хиляди прасета и това доведе до тежки икономически загуби за сектора.

Затова браншът задължава работниците си да не посещават други обекти за отглеждане на свине, да не преработват месо от диви прасета, да нямат допир с никакви диви животни, които могат да пренесат заразата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Няма по-вредно месо от свинското. Всички вируси се чувстват много добре в свинята, дори да е готвена или печена. Има много по-здравословни меса от други домашни животни.
17
0
 
0
 
! Отговори
Птичар преди 3 години
Тази практика я има от години в големите ферми, незнам защо чак сега пишат за нея. В голяма компания, която отглежда пилета, прави колбаси и продава яйца - от повече от десет години задоволяват месните нужди на служителите си, само и само да не гледат животни и да не влезе нещо в огромните им ферми.
16
0
 
5
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 3 години
И за какво да гледа прасе в двора си, па бил той и заден? От фермата купуват на пеференциална цена.
15
14
 
1
 
! Отговори
Забрана на свинското преди 3 години
Да се забрани свинското изобщо - и без друго е забранено от някои религии.
14
7
 
2
 
! Отговори
Концлагери за Свине преди 3 години
Ще разберете, че ядете свинско от Концлагери.Защото свинефермите са едни концентрационни лагери в които свинете се отглеждат при нечовешки условия, лишени от всякакви права.Същото важи и за работниците там - ще забранят на свинарите и киното и дискотеката и всякакъв контакт с външния свят.
13
1
 
8
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Кому е нужно това кажете ми ? Какво ще помогне това ? Народа тъне в крайна бедност, но вие искате да му вземете и залъка! Ненаяли се с*вине, това са герберастите! Герберастията трябва да бъде разстреляна час по-скоро!
12
1
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
А защо е нужно това? Ако сменят цивилното облекло с работно, вкл. и обувките, ефектът би бил много по-добър. Фермерите да се бръкнат малко за дрехи, вместо да ограничават свободите на хората!Айде стига с тия фашистки практики!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей това си е живо крепосничество ... ограбиха капителите, изкупиха земята , сега не ти и дават да излизаш от свинефермата ...
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 2-3 години избиха прасетата, и още тогава си помислих, че това е експеримент да се види как ще реагират хората, когато почнат да избиват самите тях. Хората реагираха добре на избиването на прасетата. Малко помърмориха, но иначе бяха изпълнителни и послушни. Щом трябва-трябва. И кукловодите останаха доволни и продължиха експеримента вече върху човешката популация.
9
0
 
12
 
! Отговори
Най сигурно, преди 3 години
да затворят работниците да живеят заедно с прасетата, без да излизат от фермана!? И без това прасетата живият по добре от хората!
8
2
 
20
 
! Отговори
Ахмед преди 3 години
Поредното унищожаване на българското село.Утре ще забранят и домати в градината да имаш, не че плеймейтката са се юрнали домати да отглеждат. Това безумие в Гърция никога няма да се случи.
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте, те още малко ще забранят и домашните оранжерии. Няма да гледаш животни на село, няма да сееш домат, краставички, чушки... Ще засееш райграс и ще гледаш два питбула - някак си по-модерно е.После ревът че селата обезлюдявали. Ми нормално, то забрани отвсякъде.Моят дядо, навремето имаше кокошчици, агънца, прасенца и едно магаре Боян. Градината пълна със плодове и зеленчуци. Това беше българското село, а сега? Съсипват селата а после ревът "Ама селата са празни". Ми кви да са?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да бе
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човешката тор е задръстила коментарите.
4
2
 
20
 
! Отговори
Работник в овцеферма преди 3 години
Добре че не съм работник в свинеферма.Сега и прасенце мога да си имам, и на лов да ходя и трюфели да събирам.
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра мярка, но много закъсняла, досега xyиa ми ли държаха?
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да чудесна логика само работниците ли могат да заразят прасетата, от ярмата дето минава, през 100 ръце не може
1
2
 
35
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
е това е Демокрация - нищо не ти е позволено!