Васко Кръпката: Слави е по-опасен в телевизията, есента ще има протести

Чалгата отдавна е в политиката, смята рок легендата
13 апр 2021 11:08, Красимир Ангелов
302

Музика и политика - две на пръв поглед несъвместими понятия, но от друга страна безкрайно свързани. Това наблюдаваме и при лицата, които ще бъдат част от 45-ото Народно събрание.

"Рокът е променил света още от средата на миналия век. Това, което са направили The Beatles и The Rolling Stones, е много повече от всяка една политика. Затова и рокът се е превърнал в религия. Последният случай за потвърждение е последният концерт на The Rolling Stones в Куба, където преди години никой не си е представял, че ще се свири такава музика", каза музикантът Васко Кръпката в студиото на "България сутрин".

Още по темата
По думите му, през последните 30 години се е случила китарна революция.

"По площадите ние излязохме с китарите да пеем, свирим. А в началото на 90-те години се създадоха много нови рок групи. Ние вместо калашници, взехме китари. Никой не пострада. Мога да правя много неща в този живот, но най-много обичам да свиря и да пея песни. Парчетата, които сме измислили през тези 30 години, вярвам, че ще останат и ще се пеят", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Музикантът сподели, че би "поздравил" пандемията, тъй като тя му е помогнала да свърши доста полезни неща.

"Издадох троен албум. Работим по нови песни, записваме още по-нов албум. Стоях си вкъщи, преосмислих много неща", добави Васко Кръпката.

Той коментира и парламентарните избори от 4 април, както и резултата на партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ".

"Чалгата за мен не е музика. Тя навлезе отдавна в политиката, още когато Борисов покани някаква сръбска кифла в Министерския съвет, тя си влезе чалгата още тогава. Радвам се, че този водещ на това водевилно шоу влезе в парламента, защото в телевизията той е много по-опасен с неговите послания. По-добре човека да си ходи там в парламента и да го забравят хората. Тези хора, които гласуваха за чалгата, чакат някой да им вдигне заплатата, някой да им вдигне доходите. А той няма да им ги вдигне и те ще го забравят", категоричен бе Кръпката.

Според него през есента ще има нови протести и ще бъде голяма каша.

"Предполагам протестният вот реши тези избори и тази мантра "всички срещу един", пък този един хората си го избират, посочи още Васко Кръпката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
10
 
29
 
! Отговори
Diabolo преди 3 години
Василе, стига се излага, бездарник такъв
206
28
 
16
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Васко Кръпката бил забогатял от концерти на СДС. Глупост на годината и лъжа. Васко не е богат и сега,той е феномен и обичан музикант произлязъл от народа, пееше на митингите без пари. Нещастни хейтъри.
205
9
 
21
 
! Отговори
граблива калинка преди 3 години
Тошко некъпания е по-опасен!
204
5
 
18
 
! Отговори
ЛУД преди 3 години
ИСКАМ ДА КАЖА НА КУЧЕТО НА КРАЙНИЯ КВАРТАЛ НИЩО В ЖИВОТА НЕ СЕ ПОВТАРЯ
203
18
 
25
 
! Отговори
Васко Трътката преди 3 години
Забогатял от концерти на СДС платени от известни фондации.Нищо общо с бунта на рока. Просто затлъстяване под юргана.Ролинг Стоунс станаха противни вече с това подлагане за пари.
202
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Кръпката Васко като какъв се изявява,някакъв морален стожер на обществото или какъв по-точно, с една- две песни даже не знам за какъв певец се мисли ....а разбирам че и харесва бо..ковите мут..ри
201
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да, БългарияА дали нещо Слави ще направи или само отгоре отгоре и ще го парфюмира.
200
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23416, 26, 36 и 46 годишните продължават да слушат Пинк Фройд и Лед Цепелин ... въпреки че не е от "тяхното време". И да, разбира се че има посредствена поп музика, която е много популярна и след 10 години е просто шега. Имаше я тогава, но няма сега :)
199
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 241Нападат го прави форуми и статии.Не вярвай на форуми, особено анонимни.
198
14
 
22
 
! Отговори
Да, България преди 3 години
Аз съм привърженик на Да, България и не мога да разбера, защо всички нападат Слави Трифонов. Защо? Нали целта бе да се свали режимът на Тиквата? Да се демонтира системата? Да се изчистят избирателните списъци, електорнно правителство, смяна на гешефтурата и върховенство на закона? Защо се атакува Сл. Трифонов ? И като атакуваме не когото, трябва да не се измъкне престъпника Борисов и неговата банда!
197
7
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Мале Васко, много си остарял, бе! Направо си като дядка. Гледай си музиката бе човек, къде се натискаш да коментираш политика...Иначе много харесвам една твоя песен - "някой постоянно оцелява, защото други срещу бурята стърчат".
196
9
 
25
 
! Отговори
Пошлият Рок преди 3 години
Пошлият, откровено подражателски "рок" на Васко, не може да има претенции за нещо стойностно. Дори най-известните му парчета са копи-пейст."Когато няма риба, и ракът е риба" - може би Васко разчита на тази народна мъдрост.Нека е здрав и да му се радват тези, които намират нещо в него.
195
9
 
24
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Моля те изказвай се от сега нататък само за музика и остави политиката на хората, които не са на хранилка от гр*б като тебе! На първо място Бойко трябва да влезне в затвора, след това всичко останало!
194
14
 
24
 
! Отговори
Педро от Каракас преди 3 години
Кръпката е рок .. легенда " , колкото Лили Иванова е ядрен физик ! Посредствен музикант , който с нищо няма да се запомни освен с елементарни , евтини и еднообразни изпълнения...
193
3
 
13
 
! Отговори
Тролчо преди 3 години
Кръпката взема пари от СКАТ, а те са извън НС. Затова циври.
192
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ти е остарял репертоара Лед цепелин,Пинк флойд,мале,мале,живее в минало забравено!
191
5
 
11
 
! Отговори
До ха-ха-ха преди 3 години
Фактите не са това, което ти решаваш, *** ! А що се отнася до мен, не съм точно ''гербераст'', ами един обикновен разумен човек, който умее да преценява коя стока е по-добра, дори когато няма голям избор ! Айде, отивай да спиш и да сънуваш как цлуваш на Чалгаря зад ника !
190
12
 
5
 
! Отговори
повтарям преди 3 години
до всички излъгани овчарчета гласували за учиндолецаслави и бойко са приятели и враждата между тях е ПР акция на съветнците на кабинета бойко 3вие сте просто заблудени хора които незнаете нищо за никого от тези хорамислите че светя съществува от 1992 годинасега ще си берете плодоветечао
189
9
 
12
 
! Отговори
Дядовия преди 3 години
Какъв му е проблема на Кръпката? Я да си гледа пенсийката и радва на старостта си.
188
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо щяло да има катастрофа, че не разбрах? Нали държавата на Бойко цъфти, наши каза, че я оставя в цветущо състояние.