Васко Кръпката: Слави е по-опасен в телевизията, есента ще има протести

Чалгата отдавна е в политиката, смята рок легендата
13 апр 2021 11:08, Красимир Ангелов
302

Музика и политика - две на пръв поглед несъвместими понятия, но от друга страна безкрайно свързани. Това наблюдаваме и при лицата, които ще бъдат част от 45-ото Народно събрание.

"Рокът е променил света още от средата на миналия век. Това, което са направили The Beatles и The Rolling Stones, е много повече от всяка една политика. Затова и рокът се е превърнал в религия. Последният случай за потвърждение е последният концерт на The Rolling Stones в Куба, където преди години никой не си е представял, че ще се свири такава музика", каза музикантът Васко Кръпката в студиото на "България сутрин".

Още по темата
По думите му, през последните 30 години се е случила китарна революция.

"По площадите ние излязохме с китарите да пеем, свирим. А в началото на 90-те години се създадоха много нови рок групи. Ние вместо калашници, взехме китари. Никой не пострада. Мога да правя много неща в този живот, но най-много обичам да свиря и да пея песни. Парчетата, които сме измислили през тези 30 години, вярвам, че ще останат и ще се пеят", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Музикантът сподели, че би "поздравил" пандемията, тъй като тя му е помогнала да свърши доста полезни неща.

"Издадох троен албум. Работим по нови песни, записваме още по-нов албум. Стоях си вкъщи, преосмислих много неща", добави Васко Кръпката.

Той коментира и парламентарните избори от 4 април, както и резултата на партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ".

"Чалгата за мен не е музика. Тя навлезе отдавна в политиката, още когато Борисов покани някаква сръбска кифла в Министерския съвет, тя си влезе чалгата още тогава. Радвам се, че този водещ на това водевилно шоу влезе в парламента, защото в телевизията той е много по-опасен с неговите послания. По-добре човека да си ходи там в парламента и да го забравят хората. Тези хора, които гласуваха за чалгата, чакат някой да им вдигне заплатата, някой да им вдигне доходите. А той няма да им ги вдигне и те ще го забравят", категоричен бе Кръпката.

Според него през есента ще има нови протести и ще бъде голяма каша.

"Предполагам протестният вот реши тези избори и тази мантра "всички срещу един", пък този един хората си го избират, посочи още Васко Кръпката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
10
 
5
 
! Отговори
Да издигнем Слави преди 3 години
Нашият глас ПРЕЗИДЕНТ ще го направи.
186
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опрсвете си шрифтс
185
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръпката не е мръднал, все по същия начин си изглежда. Много странно! Хубаво е някой да ги казва и напомня тези неща. Не мисля, че той си е мълчал, просто не сте го слушали, когато говори. М.Левиев имаше наглостта да обяснява някакви тъпотии, че Азис станал чалгар, защото бил ***. Много са бедни, но стават какво ли не,не и чалгари,с изпльокан *** зад паметника на Левски.Просто тъпопарче, което през последните години си опитва да си промени имиджа, защото мъъъничко поумня на стари години.
184
16
 
14
 
! Отговори
До ха-ха-ха преди 3 години
Абе сритал, глпости на търкалета ! Колко процента има Слави, и колко Борисов, дори след ковид-кризата, протестите, нападките от Радев, компромат-шкафчета и т.н. , а.. ??! Голямата разлика между тях е, че Борисов, какъвто и да е като личност, отиде и се поклони на Божи гроб, а Славчо се кланя на дяволите !
183
4
 
15
 
! Отговори
Да влезе убития преди 3 години
Кой и да управлява ,все тая.За тридесет години България бе окрадена, разграбена и продадена.Пари йок.Парите не растат по дърветата.Ще става все по зле и по зле.Национализация,съд и затвор за всички милионери олигарси и милиардери.Изземване на всички богатства придобити по незаконен начин.Това е истината.Иначе загиваме бавно но сигурно.
182
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръпката е луд.Пълна скръб е Кръпляка.
181
9
 
4
 
! Отговори
Брао преди 3 години
Васкоо !
180
3
 
5
 
! Отговори
до 213 преди 3 години
До Анонименверно е и не само там е билмога да напиша книга за местата където станиславчо се е подвизавал и кримитата с които има връзка
179
2
 
2
 
! Отговори
do 209 преди 3 години
До Анонименточно така аз лично съм го засичал по тези софритогава бях сред тях по ред причинино сега ще му берат гайлето и ще си сърбат супатамене не ме еббе
178
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същия тоя учиндолец беше и на сватбата на братчето Георги Илиев .И рева кога гръмнаха Васил Илиев .Тоя е класическата явна мут-ра от 90-те години и сега ще управлява задунайската губернийка. Просто ми се драйфа.
177
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"рок легендата"???!! Хахаххахаха... Дори и жена му едва ли го смята за такъв! :) Хайде, малко да внимаваме с употребата на думите!
176
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е чалга културата, да преминеш от класическата музика към тази която я слушаха шофьорите на автобус редом с плаката на Саманта Фокс в името на парите.
175
1
 
6
 
! Отговори
Путин Капут преди 3 години
Просто хибридчиците опростачват населението, но скоро те ще паднат в гроба който копаят. И това ще стане скоро за благото на народа.
174
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Васко свиреше по концерти 90г, 91г, ... да изринем комунизма - учиндолеца вечеряше с Васил Илиев (ВИС1/2/..) в луксозни Софийски ресторанти.проблема е че съвременните почитатели на чалгата не ги помянт тези далечни събития .
173
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Споко ! След динената *** подложена на Червеногерберите идва ред и на Фандковата да бъде свалена ! С протести . Скоро .
172
8
 
8
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Каза Наско трътката! :)
171
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Васко е пич ,баш парче нагаждач и плагиат !
170
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ? И като гради ,гради ,това дясно ,ни награди с най бедната ,болна ,нещастна ,корумпирана ,неграмотна ,измираща , държава в Европата . И Световни шампиони по смъртност в света .
169
3
 
9
 
! Отговори
Слави, Слави преди 3 години
Обувай маратонките и почвай да бягаш . . .Че чалгарите идват с камъните . . .Помниш ли онази песен! " Камъните падат от небето?
168
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васко е пич!