Васко Кръпката: Слави е по-опасен в телевизията, есента ще има протести

Чалгата отдавна е в политиката, смята рок легендата
13 апр 2021 11:08, Красимир Ангелов
302

Музика и политика - две на пръв поглед несъвместими понятия, но от друга страна безкрайно свързани. Това наблюдаваме и при лицата, които ще бъдат част от 45-ото Народно събрание.

"Рокът е променил света още от средата на миналия век. Това, което са направили The Beatles и The Rolling Stones, е много повече от всяка една политика. Затова и рокът се е превърнал в религия. Последният случай за потвърждение е последният концерт на The Rolling Stones в Куба, където преди години никой не си е представял, че ще се свири такава музика", каза музикантът Васко Кръпката в студиото на "България сутрин".

Още по темата
По думите му, през последните 30 години се е случила китарна революция.

"По площадите ние излязохме с китарите да пеем, свирим. А в началото на 90-те години се създадоха много нови рок групи. Ние вместо калашници, взехме китари. Никой не пострада. Мога да правя много неща в този живот, но най-много обичам да свиря и да пея песни. Парчетата, които сме измислили през тези 30 години, вярвам, че ще останат и ще се пеят", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Музикантът сподели, че би "поздравил" пандемията, тъй като тя му е помогнала да свърши доста полезни неща.

"Издадох троен албум. Работим по нови песни, записваме още по-нов албум. Стоях си вкъщи, преосмислих много неща", добави Васко Кръпката.

Той коментира и парламентарните избори от 4 април, както и резултата на партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ".

"Чалгата за мен не е музика. Тя навлезе отдавна в политиката, още когато Борисов покани някаква сръбска кифла в Министерския съвет, тя си влезе чалгата още тогава. Радвам се, че този водещ на това водевилно шоу влезе в парламента, защото в телевизията той е много по-опасен с неговите послания. По-добре човека да си ходи там в парламента и да го забравят хората. Тези хора, които гласуваха за чалгата, чакат някой да им вдигне заплатата, някой да им вдигне доходите. А той няма да им ги вдигне и те ще го забравят", категоричен бе Кръпката.

Според него през есента ще има нови протести и ще бъде голяма каша.

"Предполагам протестният вот реши тези избори и тази мантра "всички срещу един", пък този един хората си го избират, посочи още Васко Кръпката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
4
 
14
 
! Отговори
? преди 3 години
Има ли още заблудени дето вярват че Слави не е ляв?Или просто някои още не знаят че дясното е това което гради, а лявото дето руши?
166
2
 
12
 
! Отговори
напълно съгласен преди 3 години
По-трудно е да свършиш работата, отколкото да одумваш. Те затова клюкарките са мразени. Слави сега от 20 години клюкарка ще трябва да направи глупостите които е наприказвал. И естествено тези които са го слушали ще бъдат разочаровани. Със Деси и съпруга й начело. Така че Българи, дерзайте! Сега ще гледаме глупости, но това ще е здравословно. И на най-заблудения чалгар, ще стане ясно че туй дето си го мисили не става. И не са му виновни българите, ами си е виновен той.
165
5
 
2
 
! Отговори
ЛУД преди 3 години
До до 191 Е ЩОМ МНОГО РАЗБИРАШ НЕЩАТА СИ НАГУШЕН ОТ БОКО И ТИ Е КЕФ СТРАХ ЧЕ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ТОВА ЛИ ТЕ ДРАЗНИ СВИКВАЙ УЮО
164
2
 
6
 
! Отговори
до 191 преди 3 години
До Анонименза това не многоповече за такива като тебе които си мислят че русия ще ги спаситака ще ви спаси че няма да знаете на кой-свят стеапропо гейове и паради има и в русия и то многомисля трябва да идеш там да поживееш първо
163
5
 
8
 
! Отговори
Нагаждач преди 3 години
До Анонимен Васката ! Който открадна една песен ...за ,,Кучето от ....,, от съветски филм и стана ,,звезда,, по времето на соца . М/у впр. филма го има в Тубата .
162
4
 
9
 
! Отговори
мне не е преди 3 години
До ДА ВИ КАЖА И АЗтова е важно но Слави не е по-различен от тях той е техен продукт и произвидно, така чене става и това
161
12
 
6
 
! Отговори
ДА ВИ КАЖА И АЗ преди 3 години
До Анонимен ВАЖНОТО Е ,ЧЕ ТУЛУПА И ЧЕРВЕНАТА ШАЙКА ,БКП-ГЕРБ ,СА НАЦУПЕНИ ,ГОВОРЯТ МРАЧНО И ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВАТ ОТ ЯСЛИТЕ .
160
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До много ясно Няма да има гей паради ли ,ако не си членка на ЕС и НАТО ? Затова ли се притесняваш ?
159
2
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Казах ви вече, от Слави няма да получите нищо. Стиснат е, пари не дава за нищо. Държи си милионите в банки. Едно е да водиш шоу, друго е да управляваш държава. Ще се провали още в началото и ще искат да го махат веднага.
158
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цяло не е добре народа да управлява, ще има няколко седмици ядене и пиене и гюбеци и после глад и четвърта национална катастрофа.
157
4
 
10
 
! Отговори
хахахахххахаххаха преди 3 години
До да ви кажа за славида като едно време за царя мислеха че ще оправи България а той оправи себе сируснаците му плащали сметките на хазард дето губели чрез ДПС го вкараха в БГ смех както би казал той самият
156
6
 
18
 
! Отговори
да ви кажа за слави преди 3 години
вие дето гласувате за него сте млади сигурно родени след 90 и си мислите че слави е роден 2 години преди васе ще ви разочаровам роден е 30 години преди вас и е бил на една маса с всички мутри срещу които викате и с Бойко и с Мултаците и с Лукановците и с кого ли несега обаче ще ви оправя ами хайде успех ви пожелавамкъсата памент не прощава само това да знаете
155
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
178 Ами като си избрахте музиканти за управляващи, редно е и музикант, да бъде коментатор по този повод.
154
6
 
22
 
! Отговори
много ясно преди 3 години
протести че ще има ще има и то не такива измислени като на метежничетата дето серяха по улиците а истински, масови, всееобхватни с блокажи на предприятия и т.н.поради една проста причина, тези които ЗАГУБИХА изборите искат да правят правителствое няма да стане простоза мен по важното е да не стигнем до гражданска война, което е също много вероятно ако дръзнат да посегнат на членството ни в НАТО и ЕСхай лека
153
1
 
17
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Напушва ме смях когато някои квартални политици тук, важно заявяват : 'Трябват нови лица' и 'Само нови млади хора в политиката ще оправят нещата' Скоро залових едно младо лице да разбива мазата ми. Беше ново лице за мен, а сигурно и за вас. Що ли не ви го пратих. Той и Бойко беше ново лице и Станишев и Виденов и Кошлуков и Слави .....
152
9
 
10
 
! Отговори
преди 3 години
Васко Кръпката - един голям, силен и много сериозен политически анализатор !
151
9
 
8
 
! Отговори
Да, удари преди 3 години
До мдаа,Удари една шпатула на банкянската мутра! Ега си падението!!!
150
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДимитърОх, с тея умствено изостанали развратници ... Джексъни, Преслита ... докараха ни после Мадони, Ед Шарийни, Кардибита ...
149
1
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
До АнонименДа не би да сте забравили кой е попкралят?! M. J.
148
8
 
21
 
! Отговори
джави преди 3 години
Васко кръпката много удобно и ловко се храни от антикомунизъм вече 30 години.Не му прави чест,просто е хитър.