Васко Кръпката: Слави е по-опасен в телевизията, есента ще има протести

Чалгата отдавна е в политиката, смята рок легендата
13 апр 2021 11:08, Красимир Ангелов
302

Музика и политика - две на пръв поглед несъвместими понятия, но от друга страна безкрайно свързани. Това наблюдаваме и при лицата, които ще бъдат част от 45-ото Народно събрание.

"Рокът е променил света още от средата на миналия век. Това, което са направили The Beatles и The Rolling Stones, е много повече от всяка една политика. Затова и рокът се е превърнал в религия. Последният случай за потвърждение е последният концерт на The Rolling Stones в Куба, където преди години никой не си е представял, че ще се свири такава музика", каза музикантът Васко Кръпката в студиото на "България сутрин".

Още по темата
По думите му, през последните 30 години се е случила китарна революция.

"По площадите ние излязохме с китарите да пеем, свирим. А в началото на 90-те години се създадоха много нови рок групи. Ние вместо калашници, взехме китари. Никой не пострада. Мога да правя много неща в този живот, но най-много обичам да свиря и да пея песни. Парчетата, които сме измислили през тези 30 години, вярвам, че ще останат и ще се пеят", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Музикантът сподели, че би "поздравил" пандемията, тъй като тя му е помогнала да свърши доста полезни неща.

"Издадох троен албум. Работим по нови песни, записваме още по-нов албум. Стоях си вкъщи, преосмислих много неща", добави Васко Кръпката.

Той коментира и парламентарните избори от 4 април, както и резултата на партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ".

"Чалгата за мен не е музика. Тя навлезе отдавна в политиката, още когато Борисов покани някаква сръбска кифла в Министерския съвет, тя си влезе чалгата още тогава. Радвам се, че този водещ на това водевилно шоу влезе в парламента, защото в телевизията той е много по-опасен с неговите послания. По-добре човека да си ходи там в парламента и да го забравят хората. Тези хора, които гласуваха за чалгата, чакат някой да им вдигне заплатата, някой да им вдигне доходите. А той няма да им ги вдигне и те ще го забравят", категоричен бе Кръпката.

Според него през есента ще има нови протести и ще бъде голяма каша.

"Предполагам протестният вот реши тези избори и тази мантра "всички срещу един", пък този един хората си го избират, посочи още Васко Кръпката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
1
 
! Отговори
а сега преди 3 години
Добре, приемаме,че всички които са против Тиквата са недостойни да управляват. Следователно, достоен да управлява е само Тиквата. НИМА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НЯМА ЧОВЕК, КОЙТА ДА ЗАЯВИ , ЧЕ Е ПО СПОСОБЕН ОТ ТИКВАТА. ЗАЩО СЕ ПРИНИЗЯВАТЕ? ЗАЩО СЕ УНИЖАВАТЕ, КАТО СЕ ПОСТАВЯТЕ ПОД НИВОТО НА ТАКЪВ ИНДИВИД---НЕВЪЗПИТАН И АРОГАНТЕН КРАДЕЦ, БЕЗ НИКАКВИ ЗНАНИЯ, ИЗЛАГАЩ НИ НЕПРЕКЪСНАТО ПО СВЕТА. НИМА НИКОЙ ОТ НАС, БЪЛГАРИТЕ НЯМА САМОЧУВСТВИЕ?
226
11
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Тоя пък кой беше? А издал и три албума? Че кой му ги купува?.... и тоя се мисли за певец! Слави даже пее по-добре от него
225
3
 
6
 
! Отговори
Да Бай Баяни преди 3 години
Неудобно някак си да се пее за кучето на крайния квартал при сегашното благоденствие.
224
0
 
6
 
! Отговори
м илиев преди 3 години
До Анонименне са всички толква малки . а като пееше кръпката на всеки митинг на сдс , помниш ли ? или викаш костов не такова таковата на българия
223
3
 
5
 
! Отговори
м илиев преди 3 години
начиии , аз слушам / харесвам рок и джаз , това като въведениета кво е направил точно кръпката за бг рока ? някой може ли да ми припомни .. три умрели , ама мн умрели песни . едната май беше явна *** за сдс .не харесвам музиката на Станислав , но значи ли това , че не трябва да приемам мисленето му ?
222
6
 
7
 
! Отговори
ъ преди 3 години
мина времето на кръпката-остана ПАРЦАЛА !
221
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво - човека си казва истината.Няма как слави, нито някой друг, да направи изведнъж заплатите като в европа, а това искат хората.Чалгар ли е - ами чалгар е слави - и по този начин наистина вреди на младите.Другата истина - няма политик, който хората да не са намразили.Като е парламента няколко години ще го намразят и слави.Все истини казва кръпката.
220
18
 
20
 
! Отговори
Виготура преди 3 години
Кръпката остаря, огладня и почна да слугува на червената хунта от герб. И останките от СДС също. Най-жалката и тъжна история на прехода -"десните дисиденти" в скута на бодигарда на Тато.
219
7
 
5
 
! Отговори
теб те знаем преди 3 години
от протести вегетираш, щом плащат пееш в името на демокрацията
218
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опорната точка на герберите за втората политическа сила е "чалгар и т.н."Пишете ***, хонорарите са на привършване.Следва или безработица или преквалификация.
217
15
 
17
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
Ми Васко, време е да пораснеш и да станеш Васил. Да си закърпиш кръпките по тинейджърските дънки, дето вече не ти стават на натежалата фисура, да поумнееш и от спечеленото от слугинаж на отиващата си власт, да си купиш поне един приличен костюм.Не се нуждаем от кръпки, а от интелигентно управление и ще го имаме.
216
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ САМО УТРЕ ВИЛОНЧЕЛО ЧАЛГА МЪПЕТ ШОУ СТРАДИВАРИ ПАРЛАМЕНТ. ГЛАВЕН ДИРИГЕНТ GNOME. СОЛИСТ LADY BEE. БОЛЕРО FLYIN BULL. ФАРТ JORDAN PEPPERMINT. БАЛЕТ TORANAGA SACH. SECURITY SEVEN EIGHTH. COPYRIGHT SIMPLE KARDZHALI ***.
215
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз пък пръч от де се изпръчи.Така , както някой хора живеят и мечтаят за 80 - те, Кръпката е 20 години назад и 15 в лява...опа в дясно
214
17
 
17
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Завист,омраза,ненавист,тежък комплекс,това измъчва бедното подуенско "музикантче"!На кого искаш да се харесаш аланкоолу,като споменаваш Слави!?Той остарява като катедрала,докато ти,остаряваш като шопски ***.
213
8
 
14
 
! Отговори
Китарисчето преди 3 години
На. Кучето от крайния квартал, мога му кажа само да си души тва под опашката, защото другото вече му го казаха хората от другите коментари.
212
16
 
12
 
! Отговори
к преди 3 години
Откога е по лощо да си певец, шоумен, отколкото рекетьор и мутра номер 1 , тези хора съвсем припаткаха, колко бързо забравиха миналото на някой герой на Сик, който към ден днесшен движат Държавата...Хората си искат Сик и това е, не мога да повярвам,защо не птате вашия бог от Банкянещо на английски, да видите малко шоу, обаче на вас хора ви е кеф да се смеете и радвате на наглостта му, вместо да държите няква сметка на човека от Банкя...Спрете с тези телевизий , да вярвате и разправяте че е вярно
211
11
 
20
 
! Отговори
минало бешело преди 3 години
слави бил пял за васил илиев, а тиквата тогава работел за сик, а кръпката прибирал пари от сдс и ни замазвал очите.
210
33
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Кръпка, като събереш на концертите си хора, колкото на концертите на Слави, тогава ще даваш мнения.
209
10
 
25
 
! Отговори
:) преди 3 години
Господин Кръпка няма лошо да се обсъждат негативите на хората или техните текстове на песни, НО когато вие самия имате изумително смислени песни не мислите ли че се получава смешно?????
208
15
 
10
 
! Отговори
Биволъ преди 3 години
Несистемните партии нямат мнозинство. Ако Слави състави правителство, то ще е с подкрепата на системните БСП и ДПС. Ако приеме тогава принципът ще е нарушен и можем да кажем,че Слави излъга тези които са гласували за него.