Жените в овулация предразположени към тромбози при първа доза на АЗ?

Тя се лекува с голямо количество гамаглоболин, каза проф. Кантарджиев
14 апр 2021 18:00, Ния Христова
48
Жените в овулация предразположени към тромбози при първа доза на АЗ?
Снимка: БГНЕС
Забелязва се риск при жените в овулация и получаването на първата доза от ваксината на АстраЗнека. 
 
"За мен това е имунна тромбоза. Такава тромбоза се лекува с голямо количество гамаглоболин", заяви пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на НЦПЗБ. По думите му, ако се слага втора доза от друга ваксина, това трябва да стане регулаторно.
 
"Много се изговори за ваксините. И все противоречащи работи. Всяка ваксина си е лекарство и се прилага по кратката характеристика на производителя. Когато един производител каже, че една ваксина може да се слага в две дози, значи само от тази ваксина се слага", обясни проф. Кантарджиев. 
 
Той обясни, че в момента се прави изследване дали е възможно смесването на ваксините на АстраЗенека и Пфайзер. До 1-2 седмици ще има резултат. При промяна в характеристиката ще може законово да се регламентира. Чакаме решението на експертите, посочи още специалистът.
Още по темата
 
"Преекспонират се нещата, не са толкова често тези тромбози. Милиони са ваксинираните, а случаите не толкова много, редки са, но се анализират. Трябва да се подчертае, че тромбозите стават при първата игла , при втора игла няма описани тромбози. На три милиона ваксинирани има една тежка тромбоза, но се случва при жени, млади жени", каза още специалистът. 
 
Той каза още, че у нас най-разпространен до този момент е британският вариант на коронавируса. По думите му в някои области има хванати някои мутации, които към момента се проучват. Въпросните мутации са в Северна България.
 
Проф. Кантарджиев обясни, че през следващите месеци ще имаме достатъчно иРНК ваксини за постигането на колективен имунитет. Той посочи, че до края на този месец се очакват 250 хиляди дози ваксини на Пфайзер. Очаква се през май да идват всяка седмица по 250 хиляди, а през юни 350 хиляди на седмица. 
 
Проф. Кантарджиев даде за пример, че преди появата на COVID-19, джипитата всеки ден са слагали по 5 хиляди ваксини на бебетата.
 
Проф. Кантарджиев посочи, че средната заболеваемост за страната е 570 за 14 дни, като пикът е бил над 700.
 
"България одобрява  ваксинационните сертификати. Това  е един от начините за спиране разпространение на вируса, освен това сме туристическа дестинация. Трябва да има едно контролирано придвижване на хората", коментира пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
15
 
! Отговори
Аз съм в преди 3 години
Ерекция - опасно ли е за мен?
15
0
 
16
 
! Отговори
А при мъже преди 3 години
в Еякулация има ли данни дали е Опасно?!
14
0
 
6
 
! Отговори
Овулационна Еволюция преди 3 години
Да! Верваме ви!!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сега къде бля бре "Професоре"тая новина и ние я прочетохме още преди пет дни,време е да се покриеш и да замълчиш а не да повтаряш като папагал новините от The Lancet!
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
общо взето кантара нищо не знае, нищо не е изследвано, за нищо няма данни, не се знае почти нищо за нищо. Ама едно е ясно..боцкайте се защото производителя е казал че няма проблем, няква си тромбоза там, важното е да сме отговорни и да вярваме на науката и медицината иначе няма да се върнем към нормалното ..
11
2
 
13
 
! Отговори
Дарвинист преди 3 години
До Анонимен 5"Бях в овулация като ми биха първата доза. И?"Ами ще чакаме да видим дали ще доживееш следващата. Обаждай се да видим какво е станало!
10
1
 
10
 
! Отговори
1-n преди 3 години
Почнаха на боб да гледатА лунните нищо защо ги пропускаме?
9
2
 
12
 
! Отговори
Амед преди 3 години
Оплождам Европейки в Овулация за да ги предпазя от Тробози - Безплатно!
8
2
 
14
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
"България одобрява ваксинационните сертификати. Това е един от начините за спиране разпространение на вируса, освен това сме туристическа дестинация. Трябва да има едно контролирано придвижване на хората", коментира пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев."Ама как така България била одобрявала ваксинационните сертификати? Тия льольовци кой ги е упълномощил за такова нещо? Откъде-накъде?Имаме нов парламент. Там да се обсъди тая уйдурма и да се прекратят такива спекулации!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е възможно да търсят оправданиеза своята некадърност,спрямо жизнения цикъл при дамата.Вечеизтрещяха от АЗ.Борисов да я спре суказ.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте бе, това са лъжи - Ботокса откога ви разправя че ваксината на Зенека е абсолютно безопасна!!! Не разбрахте, ей, калпазани!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такова нещо "гамаглоболин". Има гама-глобулин.
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях в овулация като ми биха първата доза. И?
3
2
 
20
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
"Милиони са ваксинираните, а случаите не толкова много, редки са, но се анализират"Абе, Кантарджиев! какво анализирате вие бе, пиле шарено!У нас имаше десетина случаи с тромбози 1-2 дни след ваксинация с АЗ, но в сайта на ИАЛ няма нито един докладван случай от тях. Какво точно сте разследвали. Гръцкия студент с тромбозата в мозъка не го разследвахте, учителката от Рила не я разследвахте, 46-годишния мъж в Благоевгред също не го разследвахте. Толкова много случаи при само 70 хил ваксинации.
2
0
 
17
 
! Отговори
селтак преди 3 години
Ама Кантаржиев, бързо издавайте заповед за забрана жените да овулират. Която спре, й слагайте спокойно Астрата, Вектрата или който с каквото излъжете. Бърже!
1
0
 
19
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Жените в овулация предразположени към тромбози при първа доза на АЗ?Тя се лекува с голямо количество гамаглоболин, каза проф. Кантарджиев"Кое се лекува с големи дози гама глобулин? Овулацията ли?