Кандидатът за премиер от ГЕРБ - Даниел Митов?

Борисов даде жокер - проевропейски и натовски ориентиран
186
Кандидатът за премиер от ГЕРБ - Даниел Митов?
Снимка: БГНЕС

Проевропейски и натовски ориентиран ще бъде кандидатът за премиер от ГЕРБ, заяви по-рано днес премиерът Бойко Борисов и официално потвърди изявления от предишните дни, че няма да води четвърто проектоправителство на партията.

Вицепремиерът Томислав Дончев също официално няма да е кандидат, в предишните дни такива слухове отрече и другият настоящ вицепремиер от партията Екатерина Захариева.

Даниел Митов ще бъде издигнат за премиер от ГЕРБ, съобщи "24 часа", като се позова на "високопоставени източници" от партията.

Пред bTV Митов нито потвърдил, нито отрекъл тази информация.

Митов, който беше в МВнР от квотата на Реформаторския блок, поддържаше именно такава политическа линия като министър.

Още по темата
На 6 август 2014 г. Даниел Митов е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство - второто на Бойко Борисов.

Преди това той е член на ДСБ и на ДБГ. После бе избран за депутат в 45-ото Народно събрание от ГЕРБ и стана член на партията. "Бях от гражданската квота на ГЕРБ, но взех решение да стана член на партията", съобщи самият той преди четири дни.

Борисов изтъкна днес, че в новия кабинет, който ще бъде предложен от поставената на първо място от избирателите политическа сила, ще има както приемственост, така и обновление. Министър-председателят беше категоричен, че е изключително важно да се подходи с отговорност към съставянето на ново правителство, особено с оглед на продължаващата пандемия и тежките социално-икономически последици от нея.

Според него политическите партии трябва да проявят мъдрост и отговорност и тези, които могат да съставят правителство, не трябва да дезертират. "Нека да минат емоциите, да си излеят омразата, но след това да погледнат отговорно, а не да се поддават на низки страсти", призова Борисов. Премиерът обърна внимание, че има дефицит на кадри и на хора с визия и по тази причина е важно да се подходи отговорно към управлението на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
Абе .. преди 3 години
До Анонимен 127.. това е така, никой не е "длъжен" да казва нищо, обаче па и нищо не пречи да се каже нещо. По принцип де, явно тук има нещо дето много пречи, защото всички ЯКО мълчат. А може и да не е само едно нещо, ама айде сега няма да продължавам, че започвам да звуча като колегата с Изводите, па на нЕкой Ше земе да му стане нещо.
107
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно предположение чух за Плевнелиев, върху което не се бях замислял. Бойко може да изненада всички с неговата кандидатура. Първо - така ще поставят Радев в още по-кофти ситуация; Второ - Плевнелиев е върл фен на евроатлантизма и НАТО; Трето - той е консенсусна фигура, зад коят ще застанат всички партии без БСП; Четвърто - Бойко ще се съсредоточи върху президентските избори, защото отдавна говори, че иска да е президент, а така властта пак ще бъде в ГЕРБ. Това ще е брилянтен ход.
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът е способен, но съгласи ли се да стане кандидат в това невъзможно правителство и то точно от ГЕРБ, с кариерата му е свършено.
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИзводитеВнушенията ти са силно манипулативни. Никой не е длъжен да ти казва нищо.
104
3
 
8
 
! Отговори
Боце преди 3 години
не обиждай България с подобно предложение. Освен умен,пронатовски,проамерикански и проевропейски не ти ли мина през пожарникарския ум,че най-вече трябва да е пробългарски настроен . Нали премиер на България искаш да го правиш. А той е американско ***. Това и баба го знае. Зная,че когато змията умира най - много хапе , но не обиждай българския народ предлагайки това нещо с объркана сексуална ориентация за негов премиер. По-добре си го чувайте вътре в ГЕРБ.
103
1
 
3
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
До Анонимен 82Е нали всички от единствената дясна партия с държавни бензиностанции и строежи за милиарди без обществени поръчки сте про-европейски и про-атлантически ориентирани?
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До часът на истинатаГлупости говориш. Слави, няма да подкрепя никого. Ще се пробва с нови свои хора, но не мисли, че те ще са шоумени. Той не е ***. Лошото е че бързо, ще се изпокарат новите парламентаристи.А на това момче, ще му дойде времето, защото има потенциал. За сега само го представят на публиката. Ще бъде Министър председател, но доста по-късно. Тогава няма да бъде номиниран само от Бойко. Когато се смени така наречения "Президент", следващото служебно правителство, ще го оглав
101
1
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Всички от Спартасос поздравяваме къдравата Сю.
100
2
 
2
 
! Отговори
Боряна преди 3 години
Предишният поне беше красавец. За друго няма смисъл да очакваме. :)
99
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и Тошко Африкански!С Крумови закони и със сатъра ще реже части от телата на инакомислещите!
98
2
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
я докато си върша ежедневните задачи - Тит Вун паднал от власт!
97
3
 
6
 
! Отговори
БокичА преди 3 години
Мое да кара жип с ръчни скорост, това е достатъчно за мене.
96
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали питаш?Бай Чалгар с регенти погребалното политбюро!
95
7
 
5
 
! Отговори
часът на истината преди 3 години
Бойко пак се готви да съставя правителство май?Остава да разберем дали Слави ще го подкрепи...
94
3
 
0
 
! Отговори
Абе.. преди 3 години
.. интересна работа, от 40 (с думи: четиридесет) минути питам за имената на хора подходящи за поста на Министър-председател и до момента имам 0 (с думи: нула) предложени такива.Изводи?
93
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най образованият,ерудиран,проевропейски, натовски....Правилен избор!Само да не го похабят,защото е идеалния вариант за президент!
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А каква му е ориентацията.
91
8
 
9
 
! Отговори
Ристо Божковия преди 3 години
Костовист, ненавиждащ Путин и Русия! Това е човека! Смешното в случая е, че Христо Иванов и Атанаско гнома ще отхвърлят антируското правителство, а ще подкрепят това на мултака-чалгар и БСП! На следващите парламентарни избори - ноември 2021 година, отново ще са под 4% и ще подсмърчат за парламента, но когато само за лапачка мислиш, без да имаш каквито и да било принципи, така става!!!
90
0
 
0
 
! Отговори
урод преди 3 години
до 104 миризлив на твойта фондация бе
89
3
 
17
 
! Отговори
SS преди 3 години
хамеркнанско ме.ке.ре, нищо повече