Кандидатът за премиер от ГЕРБ - Даниел Митов?

Борисов даде жокер - проевропейски и натовски ориентиран
186
Кандидатът за премиер от ГЕРБ - Даниел Митов?
Снимка: БГНЕС

Проевропейски и натовски ориентиран ще бъде кандидатът за премиер от ГЕРБ, заяви по-рано днес премиерът Бойко Борисов и официално потвърди изявления от предишните дни, че няма да води четвърто проектоправителство на партията.

Вицепремиерът Томислав Дончев също официално няма да е кандидат, в предишните дни такива слухове отрече и другият настоящ вицепремиер от партията Екатерина Захариева.

Даниел Митов ще бъде издигнат за премиер от ГЕРБ, съобщи "24 часа", като се позова на "високопоставени източници" от партията.

Пред bTV Митов нито потвърдил, нито отрекъл тази информация.

Митов, който беше в МВнР от квотата на Реформаторския блок, поддържаше именно такава политическа линия като министър.

Още по темата
На 6 август 2014 г. Даниел Митов е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в следващото правителство - второто на Бойко Борисов.

Преди това той е член на ДСБ и на ДБГ. После бе избран за депутат в 45-ото Народно събрание от ГЕРБ и стана член на партията. "Бях от гражданската квота на ГЕРБ, но взех решение да стана член на партията", съобщи самият той преди четири дни.

Борисов изтъкна днес, че в новия кабинет, който ще бъде предложен от поставената на първо място от избирателите политическа сила, ще има както приемственост, така и обновление. Министър-председателят беше категоричен, че е изключително важно да се подходи с отговорност към съставянето на ново правителство, особено с оглед на продължаващата пандемия и тежките социално-икономически последици от нея.

Според него политическите партии трябва да проявят мъдрост и отговорност и тези, които могат да съставят правителство, не трябва да дезертират. "Нека да минат емоциите, да си излеят омразата, но след това да погледнат отговорно, а не да се поддават на низки страсти", призова Борисов. Премиерът обърна внимание, че има дефицит на кадри и на хора с визия и по тази причина е важно да се подходи отговорно към управлението на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
0
 
! Отговори
До зозо преди 3 години
Ми той и Витков е млад, ама не му пречи. Хайде бегай Да почиваш, ме двете ти мозъчни клетки прегряха.
67
6
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ДА ПАДНЕ НА КОЛЕНЕ ПРЕД ВЕЛИЧИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ !ПОЗОР СИ ТИКВО !!!!
66
4
 
0
 
! Отговори
Абе .. преди 3 години
До пука ли му на някой,... хубаво, но тук темата е за Министър-председателя на България.Кажи някой не от партията на Бочко дето за него по ти пука да стане такъв.
65
1
 
16
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
"Борисов даде жокер - проевропейски и натовски ориентиран".Тоест досега премиерът ни не е бил такъв? Е знаехме си го, добре, че ни го и казаха.
64
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къдравата Сю,човек на Сорос,НАТО,САЩ,изобщо не знам дали е останало нещо българско в него.Бивш кадър на партията на Костов,пристанал на ГЕРБ,след обучения в множество западни фондации и НПО-та
63
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Striker .....Даниелчо е пич, умен е, а и до колкото знам, е свързан с ДС......Уаааахахахааа, какво ДС бре другарю?!? Митов е 77 набор :))))))))))))))))))))))))))))))))))1989г. е бил в 5 клас :))))))))))))))))))))))))))))))Смешне хора ейййййййййй..... комунисти!!! :)))))))))))))))))))))))))))))
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митов - политическа лека жена. Говорим ЗС принципи, нали?
61
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По неприятен и от Бойко тиквата.
60
4
 
14
 
! Отговори
пука ли му на някой, преди 3 години
кой ще е кандидат премиера на шайката?щото на мене не!
59
1
 
1
 
! Отговори
Абе .. преди 3 години
До тро.. аз принципно имах предвид, по принцип дето стават за тоя пост. Може и да не са от на Бочко партията. Просто ми е любопитно дали тия, които само викат "не" имат поне нещо положително предвид (и какво е то, разбира се).
58
0
 
3
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
До Евгминч. А Ти кой си и какъв си? Не си оня Евгминч, нали? А що за същество си, разкрит се, като си тръгнал да плюеш по другите.
57
3
 
13
 
! Отговори
Ro преди 3 години
Къдравата Сю, която смени 3 партии и най-нагло лъжеше, че България не е продавала оръжие на терористите в Сирия... Достоен наследник на Тиквата, даже може и да го надмине. Ние отдавна сме се хванали за палците, така че няма да има проблеми.
56
5
 
13
 
! Отговори
Сиси преди 3 години
Не знам кого ще предложат от ГЕРБ за мин. председател, но ГЕРБ няма мнозинство за да състави правителство. По-интересно е кого ще предложат от ИТН-Тука има-тука няма за мин. председател. Славуца няма да приеме да е такъв защото е страхлив и се крие като мишка. Остава Тошко африсански. Значи долнопробното шоу ще продължи, без балета и Куку бенд, но вече не само по ТВ 7/8, а по всички ТВ канали...
55
9
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами жокерът е много важен, не е евроАзиатец, който твърди че Крим е "руски" и който ще се бори за отпадане на санкциите с/у рассия ... и който ще с_имулира европейското развитие на България както твърдеше сегашният ни преЦедент, за който скоро ще се говори в минало време ... и който се е наточил да сформира служебно правителство ... Така че жокерите затова са жокери за да хвърлят светлина в/у определени насоки и процеси ... !!!
54
3
 
6
 
! Отговори
325 ОЙРО заплата преди 3 години
От утре във Фантастико предлагат печено агнешко бутче само за................69 лева за килограм!
53
1
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До сигурно и други подобни. И какво значение има дали е Митов или друг? Нали няма да бъде одобрен?
52
9
 
10
 
! Отговори
Жалък е преди 3 години
Този е пратен от САЩ, дълго го подготвя ха, по отврат е и от тиквата.
51
0
 
10
 
! Отговори
Абе .. преди 3 години
... тук понеже виждам, че "капацитетите" пак се излитат да обясняват как И тоя "не става", мога ли да ги помоля да започнат да изброяват имена, които стават.
50
9
 
9
 
! Отговори
sante_dog преди 3 години
Надявам се да мине и да го изберат за премиер. Тогава герб на следващите избори може и да не влязат в парламанта. Струва си да потърпим някоя годинка още ако така тотално ще се затрият...
49
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, друго си е изкуфялата алкохоличка Ренета Инджова......