Вълчев: Кабинетът на ГЕРБ ще е мимикрия, защото няма подкрепа

"Ако се направи опит за правителство, Борисов ще се върне във властта"
76
Вълчев: Кабинетът на ГЕРБ ще е мимикрия, защото няма подкрепа
Снимка: БГНЕС

Ако се направи опит за съставяне на правителство, до една година Борисов ще се върне в управлението.

Ако се стигне до предсрочни избори, много вероятно това да се окаже краят на ГЕРБ, според проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет и бивш министър на образованието.

По думите му на изборите се е случило това, че "едно раздробено и изплашено общество" е събрало сили и е успяло да каже, че не иска повече да бъде управлявано така.

Още по темата
"Всеки компромис с първата по мандати партия ГЕРБ е много труден, дори невъзможен", подчерта той пред БНР.

Според него няма нищо драматично в това дали ще има парламентарно правителство или служебно, ако се гледа с очакване за голяма промяна.

"Няма лошо да се мине през едни избори, тогава би било по-лесно да се търсят коалиции", смята той и прогнозира нови избори през юли, на които ГЕРБ да загубят поне една трета от гласовете си.

Проф. Вълчев коментира, че месеци преди изборите на 4 април ГЕРБ са опитали през приближени хора в БСП да подготвят голяма коалиция между тях.

"Корнелия Нинова излезе победител в това, защото удържа собствената си партия и такава коалиция ГЕРБ-БСП се оказа невъзможна днес", изтъкна той.

Прогнозата му е, че предложението за правителство на ГЕРБ ще е мимикрия, защото, ако имаше възможност то да получи подкрепа, Бойко Борисов сам щеше да бъде предложението за премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АвертасПрегледай хората, които са номинирани от Слави. Правят впечатления някои личности, които не са сценаристи, а май са си чиста проба професионалисти. Отгоре на това май са доста интелигенти личности. Няма да се изненадам Слави да сглоби веднага правителство и то да вземе да заработи добре, поне във вътрешен план в рамките на първите 100 дни. На всички останали кресльовци, ще затръшне устата. Много ме забавляват смешниците от Изритай Мая Вън.
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо всички мислят, че Герб ще загуби толова много гласове-С кеф чакам следващите парламентарни избори, когато БСП ще са с 3 процента надолу, а Мая няма да влезе и Слави ще е с пръст в устата.
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя кой го извика от нафталина? ОСвен че плашеше учителките да не стачукват с нещо друго отличи ли се?
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много неприятен човек, нищо добро не направи като министър.
9
5
 
18
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Този помни ли стачката на учителите,когато беше министър на образованието? И ги обиди,че са се били събрали на " седянка"?
8
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чао герберушки, чао, чао, чао...Ех, няма вече да има "силно наши хора", няма вече да се строи с по 6 милиона за 250 метра, няма вече да има "подпорна стена - хотел". Честно - вече толкова свикнах с ежечасните им издънки, че не мога да си представя ако нормални хора управляват какво ще е.
7
16
 
13
 
! Отговори
много точно и ясно преди 3 години
Последните два абзаца са много точни.Нинова удържа, затова и не я оставят на мира, а я хулят нон-стоп уж бесепари.А ако имаше шанс за правителство на ГЕРБ, Борисов не би изпуснал да е премиер.
6
5
 
4
 
! Отговори
Авертас преди 3 години
Освен ГЕРБ, има втора и трета партия, на които президентът трябва да връчи мандат. Ак и те не могат да съставят правителство, тогава идва вариянтът за нови, предсрони избори и служебно правителство. Мисля, че въпросите ще получат своя логичен отговор с връчването на мандат на втората сила, защото подкрепата на другите партии вече е обявена. Доста опростенческо е възприемането на ИТН само група шаумени. Но и като такива те знаят цената на репресията, ежедневнотто усилие и силата на здакулисието.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох на царя жълтурчетата-мехурчета!Изчезнахте в небитието!
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е този Вълчев и каква диря остави?
3
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох нямам търпение Бойко да върне мандата и да им гледам сеира на всички разбирачи. Лесно им беше в хор да плюят по ГЕРБ, всеки ден ГЕРБ това онова, айде сега да ви видим гении начело с чалгаря.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тоя каква мимикрия беше навремето, когато ДПС подкрепяше неговото правителство.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е като няма подкрепа, Славучка да прави кабинет