Премиерът Бойко Борисов подаде оставката на правителството

Министерският съвет ще продължи да управлява до избиране на нов
Обновена: 15 апр 2021 10:29 | 15 апр 2021 09:35, Веселина Йорданова
200
Премиерът Бойко Борисов подаде оставката на правителството
Снимка: Правителствена пресслужба

Министър-председателят Бойко Борисов подаде пред новоизбраното 45-о Народно събрание оставка на ръководения от него Министерски съвет на основание член 111, ал. 2 от Конституцията на Република България.

Още по темата
Писмото на премиера Борисов, с което подава оставката на кабинета, беше депозирано днес до председателя на Народното събрание чрез деловодствата на двете институции. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В съответствие с чл. 111, ал. 3 от Конституцията ръководеното от премиера Борисов правителство ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет и ще осъществи приемственост в управлението.

Борисов обаче не дойде днес в парламента. На депутатските банки от ГЕРБ има министри от настоящия кабинет, които бяха избрани за народни представители.

След като прочете съобщението Мика Зайкова, която председателства първото заседание на Народното събрание като най-възрастен депутат, коментира, че това или е срам от народа - да дойдат и да си подадат оставката, или е пренебрежение към тази институция.

Все пак сме парламентарна република, каза Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До чичо МиткоНе провокирайте и не нагласявайте думите от контекста както ви е угодно.
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не разбрах , не дойде като депутат ли бойко , да си подаде оставката като депутат и народното събрание да му приеме .Или като премиер не дойде да открие народното събрание и да го простъпи на новия временен председател на народното събрание.Извинявам се не съм наясно с процедурата ,затова има нужда от пояснения а явно авторката е преценила, че читателите са по запознати от мен.
111
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вече ще стане страшно.
110
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС,спрете да подкрепяте Борисов! Защо го крепите?
109
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоЧухте ли видеото как Бойко директно и съвсем открито заплашваше с "чакали" и преследване,терор на неудобните пред цяла България, без дори да се засрами или да изпита някакво неудобство,този човек наистина се е самозабравил и се мисли за бог, убеден е,че няма кой да го накаже,защото той държи в юмурука си хората и всява страх у тях! Моля се, Гопод да му даде онова зло,което той причини на много хора!
108
2
 
13
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Ама забравихте да споменете, че утре Парламента привика Боко да се яви. Той леко забрави, че БГ е парламентарна република. И сега има два грешни хода - да не се яви поради някакъв претекст като страхливец или да се яви и да бъде разкъсан публично.А да, Цвета ***-то вече ще ходи пеша, няма НСО
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоАбсолютно си прав, октопода е обхванал цялата държава на всички нива и ми се струва,че ще извият ръцете на Слави, ако Слави и президента Радев не проявят смелост, ще бъдат смачкани ,сдъвкани и изплюти от ББ! А след това и страната ни ще бъде превърната обрулена и ограбена жестоко държава,а репресиите над хората ще продължат с огромна сила
106
5
 
5
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 3 години
Айде,махай се,разкарай се по бързо, къш, ууууу чиба...лош човек тоя Борисов,да го нема...
105
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Обиди и лични нападки още от първия работен ден на депутатите '' .................. Не ми хареса първия ден, виждам евтин реваншизъм ... НЕ МОЖЕ да започваш нов Парламент, като от първия ден казваш - 'този Парламент няма да изкара мандата си'. Това показва неуважение към институцията, неуважение към народа ... показва лични тънки сметки надделяващи над ролята на политик и държавник Нека видим, но ако нещата продължат така, ще върнете Бойко на бял кон
104
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ е неудачник, който танте Меркел и Манфред Вебер използваха за свой наместник в Балканския п-в, но и там се оля . Завършил благодарение на майка си - учителка с отличен успех гимназия, но сетне не е приет в някой ВУЗ, та дори бившия МГИ, където се влизаше с 2+ , камо ли в МЕИ и ИСИ. Баща му го записва във ВМШ (Магнаурската школа) - Симеоново за пожарникар. И този неук и с ниско умствено ниво се хваща със СИК, става кмет на столицата, а СС го прави генерал.Оттам - "политик" и немски слуга.
103
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асан с натопорчения боздуган чака Боко тиквата в софойския зандан
102
2
 
19
 
! Отговори
Ето това е пъзльо! преди 3 години
Много се переше, а дезертира като страхливец, защо оставка, защо не дочака новото правителство? Сега да се стяга за затвора, или да ходи при Божков!
101
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай ставри чака ББ за парламентарен контрол на голо.
100
4
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Банкянския бабуин докато е жив ЩЕ БЛАМИРА всячески Върховния Орган в Републиката!..ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!!!!!ОТНОВО ще има "*** МИ-ДОЙДИ МИ"!..това НЕДОРАЗУМЕНИЕ ТРЯБВА да се ИЗХВЪРЛИ от политическия живот,който НЕПРЕКЪСНАТО ЦАПА с приматскатаси същност!!!!!РАЗБЕРЕТЕ ГО!!!РАЗ-БЕ-РЕ-ТЕ ГО!!!!!!!!!!
99
2
 
15
 
! Отговори
Ъхъ... преди 3 години
"Премиерът Бойко Борисов подаде оставката на правителството..."Това днес нито е новина, нито е актуално!Щеше да е новина преди 2 години!
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да дойде промяната,като тя започва от човека!Да започне от най-малкото, защото в малкото е повечето.Кога ще започнат в тази държава да се мият и чистят улиците? Като в 80/90-е г.Кога около боклуджйските кофи ще се чисти както трябва?Кога хората ще започнат да си чистят градинките пред блока.Гражданите /както в много градове/ пред блоковете, градинките са пълни с *** всеки хвърля.Кога заплатата ще стане нормална?Кога болниците ще станат модерни и чисти? КОГА ?!
97
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов хубаво подаде оставка.В последните години правителството на ГЕРб извършиха куп дивотии и най-вече рекет върху бизнеса. Проблемът е обаче какво избрахме - популисти, арогантни и невъзпитани и не дотам образовани хора за депутати. На къде вървим? Изобщо вървим ли или затъваме .Като ги погледни всичките са били около кръга Борсов - Слави бивш приятел, Хр.Иванов бивш министър,Мая-омбудсман с благословията на Бойко и т.н.Всичко е статукво.Да не се правят на ощипани моми.В кюпа са.
96
8
 
13
 
! Отговори
СЕВДА - ТВ преди 3 години
ДЖИПКА НЮЗ съобщават, че Баце че се върнел препускайки на бело прасе във всички посоки
95
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 95Най-неграмотната е Мика Зайкова. След нея още доста неграмотници ще хрантутим.
94
1
 
17
 
! Отговори
Амстердама преди 3 години
Ловният сезон е открит ..... Наредете се на опашка и не предреждайте ...