Helpbook: Паднали дървета, опасни кабели и шахти рискуват здравето на хора

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата
16 апр 2021 18:30, Нели Христова
28
Helpbook: Паднали дървета, опасни кабели и шахти рискуват здравето на хора

След зимния сезон се оказа, че из цялата страна са забелязани пречупени дървета и клони от тежестта на снега и представляват реална опасност за преминаващите хора под тях, както и за нанасяне на материални щети. В платформата на Helpbook.info постъпиха множество сигнали по този повод, а ето какво ни пише наш потребител от район „Витоша“:

„Здравейте, по улица Неофит Хилензарски в кв. „Симеоново“ има река и около нея има множество големи изгнили дървета, над 15-20 метра високи. Януари месец, след буря, много големи клони се счупиха (някой с дължина над 10 метра), други дървета се счупиха на две буквално. Накои клони паднаха в реката, други директно на пътното платно, има и счупени клони, които са още в короните на дърветата и са опасни. Изгнилите дървета са над 10.
Моля ви най-малкото за съвет към кой да се обърнем, за да се отстранят дърветата, защото са опасни както за пешеходци, така и за коли, така и за електрически кабели и не на посленто място ще паднат върху домовете ни“.

Същият проблем се наблюдава и в квартал „Младост“ 1, където на кучешка поляна са заснети не малко паднали или наклонени опасни дървета. Молбата е за извършване на проверка и последваща реакция, за да се избегнат инциденти с хора и домашни любимци.

Получихме поредния сигнал за опасни стърчащи кабели, този път покрай оградата на Парк музей Владислав Варнечик, които по никакъв начин не са обезопасени. На изпратените снимки се виждат остатъци от ел. съоръжения, за които не е ясно в какво състояние са.

Завършваме днешния обзор със сигнал от столичния квартал „Младост“ 2: „В градинката срещу бл. 203, до оградата на детска градина "Карлсон" има опасна шахта. Капакът на шахтата не е уплътнен и се клати. Шахтата е много дълбока и ако се стъпи върху капака е възможно в нея да пропадне човек, дете, куче. Необходимо е шахтата да се затвори плътно с капака, за да не се случи инцидент“.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
1001 ? преди 2 години
Към Фандъкова. Специално за София, като седна пред телевизора и като чувам колко всичко е наред с нашата столица, направо се чувствам щастливец. Но когато изляза на улицата и видя грозната действителност, си задавам въпроса, колко време ни правят и още колко ще ни правят на луди. Плащаме само данъци, иначе сами си запълваме дупки по улиците. И накрая никой не знае на кого да се оплаче, че виси опасен кабел или ще падне дърво....
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо каква е тая кучешка поляна в Младост 1? Кви са тия кучешки поляни,котешки ливади и папагалски морави? За пръв път чувам за такива глупости.
12
5
 
0
 
! Отговори
Енчо преди 3 години
Свиквайте. Така ще бъде.Върнахме се в 1990г. с това ново-старо НС.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ам да отиват ромити и да берат дърва , а не да тичат по Витоша.
10
0
 
1
 
! Отговори
Човекът преди 3 години
Няма смисъл е и така си отиде това момче на 15 години от шахтата със тока 15 февруари стана злополуката уш незаконо прокаран ток за битка във София изкарахаго законен това са законите във България парите говорят
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма кой да реже. ГЕРП орязаха заплатите под 1000 лева и няма работници но никой не обръща внимание на сигнали за заплати и уволнения.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб се е погрижил 10години за вас.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко ви пука. Това се вижда навсякъде. И какво се променя. Нищо.Ако не е в Младост, ще е в Надежда Утре ще покажат Кършиака. Други ден Бургас. И. Някой си счупил крака, друг го изпрал токът. Бих ви попитал-Как по дяволите се стигна дотук. Бих ви отговорил-нарича се манталитет. Голяма новина.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама има метро до овча купел за Милиарди ! -нема да ходите по улиците Бе ! за Детска болница пари Няма - нема да сте болни Бе !
5
0
 
7
 
! Отговори
А кучешки дефекации? преди 3 години
"В квартал Младост 1, където на кучешка поляна са заснети не малко паднали или наклонени опасни дървета...".Каква е тази "Кучешка поляна", бе? Няма такова юридическо или в кадастъра понятие. Това е парк за хора. Ако ще гледате кучета, котки, съблезъби тигри - събирайте си продукцията на любимците в пликче. Както е по закон.рр: А колко кучешки акота са заснети в парка (за песоводците очевидно - кучешка тоалетна) науката нe казва.
4
0
 
2
 
! Отговори
Авторът на рубриката преди 3 години
се бъзика...
3
1
 
5
 
! Отговори
В ж.к. Мусагеница преди 3 години
гр. Софиябагер влачи воденица.Всичките пътища са за основен ремонт.Айде заминавайте да ги ремонтирате.
2
1
 
3
 
! Отговори
Брех, тяхната мама! преди 3 години
Никога не бях виждал такива фрапиращи нарушения!Трябва да се вземат мерки, теглилки, бесилки и т.н.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиерът се крие като МИШКА и саботира помощите за България от плана за възстановяване на ЕС (Маршал план 2), а водещата новина в Днес.БГ е за паднало дърво.