Слави Трифонов: ГЕРБ няма да получи време, мажоритарен вот ще има

"Когато има проблем да загубят властта, тупат топката"
Обновена: 16 апр 2021 10:43 | 16 апр 2021 10:43, Веселина Йорданова
705
Слави Трифонов: ГЕРБ няма да получи време, мажоритарен вот ще има
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мажоритарна избирателна система ще има, увери лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в коментар в социалната мрежа.

Той заявява, че за това трябва сигурен парламент и пита ГЕРБ защо именно сега внасят проект за промяна на избирателната система.

Още по темата
"Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна? Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци?, пита Трифонов.

Според него отговорът е, че "когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката".

Така както пожелаха промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите. Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго, коментира още Трифонов.

"За да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот.

И при един сигурен, спокоен и уверен парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си, пише депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


705
Още по темата: Слави ТрифоновГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да ви угодят след референдума го направиха от ГЕРБ. Фиаското обаче е за чалгаларията, напълзяла с 5%, 17% в парламента и крадците от БСП,ДПС, които се присламчиха на софрата.
487
20
 
7
 
! Отговори
7/8 преди 3 години
Мачкай Слави!!България е с теб.Ще изколим Гербафжиите.
486
4
 
0
 
! Отговори
Още един заспал бълг преди 3 години
#СоциалнаМрежа - движение за солидарност на българите в интернет, за НОВИ ЛИЦА в политиката, за справедливост и прогрес! Присъедини се! https://socialnamreja/
485
13
 
4
 
! Отговори
ГД преди 3 години
Мажоритарен вот в 2 тура е екзотична приумица на сценаристите на Сл.Тр. Много по-реално е да с въведе гласуване по телефона, както сториха това 1/3 от американците на изборите за президент.Въведете и електронно гласуване и 2 млн. гласа направо ще смажат електората на ГЕРБ. Накрая гласувайте неграмотните хора да нямат право на глас като лесно манипулируеми и ето ви три филтри за силно намаляване на герберския електорат. Впрочем, самите гербери ще напуснат партията и поради липса на паричен стим
484
3
 
8
 
! Отговори
До Всичко свъши преди 3 години
А бе аланкоолу! Каква криза бе,продажбите на нови автомобили са се повишили с 34%!!!Кой ги купува ? Нали всички са зле според теб?
483
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгари вън!!
482
4
 
24
 
! Отговори
истина преди 3 години
Изумен съм днес от обръщенията на един дръскач на халтурки към Българския министър председател - ало Тошко сега си депутат и се изказваш от трибуната на народното събрание имай уважение поне към институцията. Същия този индивид Тошко онзи ден искаше да използва Крумовите закони срещу журналист, днес Слави говори за токсични партии и изчезване от политическия живот. Тежко ни защото мисля, че идва много по голямо зло от ГЕРБ.
481
2
 
21
 
! Отговори
ООООХ... преди 3 години
СЛАВИ КАЖИ НА ВАШАТА ПРЕДСЕДАТЕЛКА НА ПАРЛАМЕНТА КОГАТО ДЕПУТАТ ГОВОРИ ДА ИМА УВАЖЕНИЕ КЪМ НЕГО И ДА ГО ИЗСЛУШВА А НЕ ДА СИ ГОВОРИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ С КЛЮКАРКАТА ДОНЧЕВА ПО ДОБРЕ ЩЕ Е ДОНЧЕВА ДА БЪДЕ НА КРАЕН СТОЛ- АКО НЯКОЙ ВИ ПРОВАЛИ ЩЕ СА МАНОЛОВА И ДОНЧЕВА ТЕ СЕ ВЗЕМАХА НА СЕРИОЗНО "ГОЛЕМИТЕ"ДЕПУТАТКИ И С 14 ДЕПУТАТА СЕ КАНЯТ ДА УПРАВЛЯВАТ-НАЙ УМНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ПРАВИ НИНОВА И АКО СЕ ВСЛУШАШ ДОБРЕ НЯМА ДА СГРЕШИШ А ТОШКО ДА НЕ ЗАБРАВИ ЧЕ ТОВА Е ПАРЛАМЕНТ А НЕ ШОУ ДВА ДНИ И ДОВЕРИЕТО НИ ПАДНА
480
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работата отива към нови протести, този път срещу протесърите, които ни натресоха тези неграмотници, които ще бутнат държавата!
479
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИТН са купували масово гласове в чужбина.
478
4
 
16
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Здравейте гълъбчета!Радвати ли са на щуретиите на баджаначето Славуца?!*** как готино мълча и мълчи ЕЙ шапка му свалям!Та той е такъв дърдорко.че не знам как му са утдади да мълчи четири и кусур месеца,дажи и продължава.Навик му стана,хареса му!КГБ инстурктура му,колегата на моят Решетников му обяснил,че ако искаш да изтрепиш рибата трябва да пазиш тишина!И да видиш баджанака излези дубър ученик,рибуловец!!Да му са ненадяваш колко шарана окачи за нула времи!Сига да видим на кой шъ продадем рибътъ
477
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията Няма Такава Държава спчели доста гласове докато крещеше НЯМА ТАКЪВ ВИРУС под прикритито на и т.н.Сега не знае какво да прави и измисля глупотевини от сорта на ДжипкоБибитко защото за друго акъл няма. Тези дето и плащаха да унизява народа и да го изпростачва сега са доволни, но ще я научат ли да се държи прилично?Как да се държи държавнически?Или целта е тази държава България наистина изобща да я няма и на нейно място да дойде Турция, например?
476
18
 
7
 
! Отговори
запознат преди 3 години
Бойко нареди на структурите на СИК да изградят структурите на ГЕРБ.Начина на действие обаче остана същия.Закономерно се стигна до провала тази политика.
475
7
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Всичко се развива по сценария на ББ. Колкото и да са му печени на Славчо сценаристите в този театър нямат шанс.
474
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали досега Трифонов искаше мажоритарния вот да се въведе НЕЗАБАВНО
473
5
 
26
 
! Отговори
реалист преди 3 години
НЯМА ТАКЪВ НАРОД, КОЙТО ДА ИЗТРАЕ "НЯМА ТАКЪВ НАРОД"!
472
2
 
19
 
! Отговори
12345 преди 3 години
Не са я приели маж. вот зашото не и им било залегнало в програмата,"грозни са,*** са" ,а вие защо лъжите народа -защото сте умни и красиви ?!?
471
4
 
21
 
! Отговори
боко преди 3 години
музиката на мизерията , това е музиката на 4алгаря . след гласуването в 4ъжбина се оказа 4е няма изти4ане на мозъци от бг
470
6
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
ДОСТА НЕЩАСТНА УЛИЧНА ША.ЙКА Е ВЛЕЗЛА В ПАРЛАМЕНТА ! ИСКАТ РЕВАНШ НА ТОТАЛНО ЗАГУБЕН МАЧ!!! СУБОДЕТЕ СЕ ,И УТРЕ КАТО ГЛАСУВАТЕ МИСЛЕТЕ !!!!!
469
6
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
ДОСТА НЕЩАСТНА УЛИЧНА ША.ЙКА Е ВЛЕЗЛА В ПАРЛАМЕНТА ! ИСКАТ РЕВАНШ НА ТОТАЛНО ЗАГУБЕН МАЧ!!! СУБОДЕТЕ СЕ ,И УТРЕ КАТО ГЛАСУВАТЕ МИСЛЕТЕ !!!!!