БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат

Решението е било взето единодушно
Обновена: 17 апр 2021 18:03 | 17 апр 2021 14:48, Веселина Йорданова
254
БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП е подкрепил президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Решението е било взето единодушно.

Съставена е и работна група за разговори по формулата на издигане, инициативен комитет и за политиките, които ще отстоява президентската двойка. Начело е лидерът на социалистите Корнелия Нинова. В групата влизат още зам.-шефовете на БСП Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и Кристиан Вигенин и Христо Проданов като представители на парламентарната група.

Темата обаче предизвикала бурна дискусия сред членовете на червения пренум, като се чули най-вече критики по адрес на ръководството, че решението не е било взето преди парламентарните избори. Това бе отчетено и като една от основните грешки, довели до третото място на БСП на отминалите избори, по време на срещата на ръководството с представители на местните структури миналия уикенд, пише "24 часа".

Това, че не заявихме подкрепа за Радев и Йотова създаде много манипулации на тема подкрепя ли ръководството на БСП президента и има ли някакви конфликти между него и Нинова, коментирал Петър Мутафчиев пред пленума. Той предупредил "Позитано", че не трябва да се чака структурите да правят номинации за президентската кампания, а направо трябва да се пристъпи към категорично решение на ръководството, защото "президентската двойка е наша" и напомнил, че това е единствената победа на БСП в последните години.

Весела Лечева пък определила като "неадекватно" отлагането на подкрепата за Радев за след парламентарните избори, защото така партията била лишена от възможност да използва единственият политически дивидент, който имала за последните 4 г. - победата на президентските избори.

Политическото време на една партия се измерва с тежестта и адекватността на политическите решения, които се вземат, критикувала тя и попитала ръководството защо е пренебрегнало мнението на партийните организации, които излязоха с декларации в подкрепа на Радев и Йотова.

Деница Златева пък критикувала, че със свои изказвания по темата за Радев лидерката и членове на Изпълнителното бюро са разколебали редовите социалисти. Тя напомнила, че над 100 декларации в подкрепа на Радев са били приети още на конференциите, на които са се правели номинации за депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
9
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До До ПроСоТонаистина ли?..-Значи АЗ съм "единствения,който се хаби"?!..Какво искаш да кажеш?..-Че ТВОЕТО киснене тук 24 часа и блъскането на НИЩОПИСАНИЯ от десетките ти "никове" НЕ е "хабене на време и електрозахранване"?..Добре!..Но я кажи:-КАКВО ПОСТИГАШ ТИ и посестримите ти ,ПЛЮВАЙКИ против Радев?..какво?..Кажи,не свенувай ся!
154
1
 
14
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 3 години
Този, който се хаби излишно си само ти!!!Пази си психичното здраве,че нещо издишаш!
153
2
 
27
 
! Отговори
Ехаааа преди 3 години
Партизан за бой се стяга и отпред Радев с юмручето! Абсолютна гротеска! Господ да пази България!!!
152
15
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
понеже ми е мъка за гробарските мажоретки,които след като на практика загубиха властта и повече нема да видат "Кабинет",се нахвърлиха да "наторяват почвата" за БокоТиквата,когато дойде време за президентски избори,да им кажа:-ИЗЛИШНО СЕ ХАБИТЕ,НИЩОПИШЕЩИ!!!!..ИЗЛИШНО!Боко е на политическотобунище и колкото да фъркате в слугинажа си,той е БИТА КАРТА!!!!..М/у другото,правомощията на Президента са строго ДЕФИНИРАНИ и ДОСТА ОГРАНИЧЕНИ от Конституцията!!!Така че Радев Е правил ТОВА,което му е
151
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Българин - Много обичаш този Радев ,да не би женка ти да е руска пляска .
150
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези от БСП въобще не са разбрали защо ги отсвириха. Подчертаването на необявяването на подкрепа за Радев като основна причина за загубата на електорат е пълна глупост и манипулация. Хората са отвратени от предателството на Кирчо, Миков, Еленката и сие. От продажността на депутатите, влезли с гласовете на подкрепящите БСП и предали безнаказано избирателете си. Отвратени са и от опитите да се игнорира идеята и да се приватизира партията от псевдосоциалисти.
149
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След това ще установят пълна диктатура на медии и над държавните предприятия.Ще вкарват в затвора за най малкото.Долу диктатурата на новите партии!
148
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията е е опасност!Планират с промени в изборния кодекс да разрешат безконтролен брой секции в Турция, което ще направи ДПС първа политическа сила.Защо хора, които ме живеят в България ще определяъ съдбата ни?На бунт, народе докато промените не са приети!
147
1
 
20
 
! Отговори
НИЩО НОВО ПОД НЕБЕТО преди 3 години
КОРНЕЛА И РАДЕВ ГО ИГРАЯТ ПЪЛНА КОМБИНА!ПОДКРЕПАТА ЗА РАДЕВ ОТ БСП , ДНЕС---ОЗНАЧАВА ТОЧНО ТОВА!ЦЕЛТА Е ВСИЧКИТЕ ПАРИ ОТ ЕС --ДА МИНАТ В РЪЦЕТЕ НА РАДЕВ И КОРНЕЛА!ВИНАГИ Е ТАКА --РЕВОЛЮЦИИТЕ СЕ ПРАВЯТ ОТ "ПЛЕБСА" ....ЗА ДА СПЕЧЕЛЯТ "ПАТРИЦИИТЕ"...ХА,ХА,ХААААААААААААА
146
0
 
13
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Ако ще и с памук да крепят кратуните му ,народът ще каже ,разединител и балетист на народа не му трябва,в парламента вече си имаме такива с безплатно шоу.
145
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но не трябва само да пишем по горумите, а да се вдигнем срещу червената докатура и нейните креатури от протестърските партии. Ако замълчим сега те ки ни извадят от ЕС и ще ни натресат рублата.Имайте предвид, че имат конституционно мнозинство!
144
2
 
14
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
РАДЕВ И КОРНЕЛА ПРЕДВАРИТЕЛНО СА СЕ РАЗБРАЛИ , ЧЕ 3-тия МАНДАТ ЩЕ ОТИДЕ ПРИ БСП , ЗАЩОТО ТЕ ВСЪЩНОСТ ИМАТ НАЙ-ПОДГОТВЕНИТЕ ХОРА ЗА УСВОЯВАНЕТО НА ПАРИТЕ ОТ ЕС , ПО "ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ"!СЛАВИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТКАЖЕ --ЗА ДА СПЕЧЕЛИ БСП!ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ , ПАК ЩЕ ГЛЕДАТ , КАТО УЛИЧИНИ КУЧЕНЦА ПРЕД МЕСАРНИЦА ...ДА ИМ ПОДХВЪРЛЯТ , ПО НЯКОЕ КОКЪЛЧЕ...!ДНЕШНАТА ПОДКРЕПА ЗА РАДЕВ---ОЗНАЧАВА , ТОЧНО ТОВА....НЕЩАТА СА ДОБРЕ ПОДРЕДЕНИ И НАГЛАСЕНИ.
143
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв гьонсуратлък трябва да имаш ,за да искаш втори мандат!Любимецът на ЕС и САЩ!Хахаха!
142
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 130Той Слави душа бере от вирус дето го няма, ти президент го направи. А ако Вселената има други планове за твоя чалгар?
141
2
 
25
 
! Отговори
Това президент ли е? преди 3 години
Руският патриарх му се кара като учител на ученичка, а Радев се свил навел глава с клепнали уши и гледа страхливо надолу... Това президент на България ли е ?
140
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко часа на "Позитано" 20 имаше скандиращи социалисти, които държаха листове с надпис: "НИНОВА, ВЪРВИ СИ" и Оставка. Сега пак лъжат, че единодушно се е взело решението. Абсолютни шменди капели. Болгарское Срутище Позитано 20 си заминава. Това са последните избори с над 10%. Наследващите ще ударят дъното под 10%
139
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП се натяга да им даде третия мандат!
138
2
 
21
 
! Отговори
Не зная, преди 3 години
Кой кого ще предлага и кой кого ще подкрепя, но за този човек никога няма да гласувам! Гласувах за него, но като видях, как руския поп му набива чивиите, а той е навел глава и не обели и дума, реших още тогава! Как може такова нещо, та ти си Президент на България, български генерал и да мълчиш на попа е унизително за теб, като човек и за българския народ! Какво като е Патриарх оня? От къде на къде ще тропа по масата, а ти ще мълчиш?! Иначе може да показва юмрука!
137
1
 
20
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 3 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
136
0
 
18
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
От тук нататък цялата българска политика ще е "Борисов срещу Радев"!На президентските избори ще опитат стратегията "антибойко-2", но не е сигурно дали ще им се получи!