БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат

Решението е било взето единодушно
Обновена: 17 апр 2021 18:03 | 17 апр 2021 14:48, Веселина Йорданова
254
БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП е подкрепил президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Решението е било взето единодушно.

Съставена е и работна група за разговори по формулата на издигане, инициативен комитет и за политиките, които ще отстоява президентската двойка. Начело е лидерът на социалистите Корнелия Нинова. В групата влизат още зам.-шефовете на БСП Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и Кристиан Вигенин и Христо Проданов като представители на парламентарната група.

Темата обаче предизвикала бурна дискусия сред членовете на червения пренум, като се чули най-вече критики по адрес на ръководството, че решението не е било взето преди парламентарните избори. Това бе отчетено и като една от основните грешки, довели до третото място на БСП на отминалите избори, по време на срещата на ръководството с представители на местните структури миналия уикенд, пише "24 часа".

Това, че не заявихме подкрепа за Радев и Йотова създаде много манипулации на тема подкрепя ли ръководството на БСП президента и има ли някакви конфликти между него и Нинова, коментирал Петър Мутафчиев пред пленума. Той предупредил "Позитано", че не трябва да се чака структурите да правят номинации за президентската кампания, а направо трябва да се пристъпи към категорично решение на ръководството, защото "президентската двойка е наша" и напомнил, че това е единствената победа на БСП в последните години.

Весела Лечева пък определила като "неадекватно" отлагането на подкрепата за Радев за след парламентарните избори, защото така партията била лишена от възможност да използва единственият политически дивидент, който имала за последните 4 г. - победата на президентските избори.

Политическото време на една партия се измерва с тежестта и адекватността на политическите решения, които се вземат, критикувала тя и попитала ръководството защо е пренебрегнало мнението на партийните организации, които излязоха с декларации в подкрепа на Радев и Йотова.

Деница Златева пък критикувала, че със свои изказвания по темата за Радев лидерката и членове на Изпълнителното бюро са разколебали редовите социалисти. Тя напомнила, че над 100 декларации в подкрепа на Радев са били приети още на конференциите, на които са се правели номинации за депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуваш за Радеф получаваш рубли!!!!
134
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуваш за Радеф получаваш Евразия!
133
1
 
16
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
ТРЯБВА ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ ДА НЕ СЕ ХВАЩАТ НА ИГРИЧКИТЕ И АКО ТРЯБВА ДА СИ ЗАМЪЛЧАВАТ КАТО ГИ ОБИЖДАТ....ВТОРО ДА ГЛАСУВАТ САМО С ВЪЗДАРЖАЛ СЕ....!!! ЩЕ ГИ ПОБЪРКАТ С МЪЛЧАНИЕТО СИ...
132
25
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Браво. Президентът, който успя да запази високия си рейтинг благодарение на последователната си политика на обединител на нацията. За разлика от предната чехла.
131
14
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До нищоправещиятЕ,не е като Тиквата да асфалтира,върти волана на ДЪРЖАВНАТА "джипка",на която НИЕ плащаме "масрафа", и не трупа ПАЧКИ И КЮЛЧЕТА в будоара си!НЕ СЕ И ЗАКАНВА В ПРАВ ТЕКСТ как ако го подгонили,били щяли .."да са появат млади гробари,силни и мускулести мъжаги",които били щяли да размахат бухалките....та да,има разлика м/у двамата..
130
6
 
24
 
! Отговори
нищоправещият преди 3 години
Фигурантът Радеф нищо не свърши цял мандат. Една мишка работеща за БСП и Русия.Това е най-слаабият и най-продажният президент на България досега. Жалко!
129
2
 
15
 
! Отговори
ЕМО преди 3 години
ВСЕКИ ДЕН В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ИТН И МУТРИТЕ ЩЕ СЕ ИЗЛАГАТ..... ЗА РЕВОЛЮЦИЯ *** И ЧАЛГАРЯ НЯМАТ АКЪЛ.... ЩЕ БЪДАТ ИЗОЛИРАНИ КАТО ОРЕШАРСКИ В ЕВРОПА, А МОЖЕ И ДА СПРАТ ФОНДОВЕТЕ...
128
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ да предложи здравния министър проф. Константин Ангелов. Добър организатор, смел човек и много добър оратор.
127
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще гласувам есента за президент Слави Трифонов , а за парламент за никой няма да гласувам.Есента ще има избори две в едно.
126
21
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
г-н Румен Радев е безспорния и недосегаем фаворит в бъдещите избори за президент!!!../за гожа Йотова нямам мнение../
125
3
 
12
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Тези собствената си *** не могат да подредят толкова време имат амбиции държавата да оправят.Те та те какъвто е суверенна такива са и народните ни представители
124
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом САЩ искат да е натовец, по добре Бойко президент, отколкото Радев който може да ни вкара във война с Русия с "неговия" проект Три морета. Бойко води най-балансирана политика, нищо че се прави на клоун, не е глупав и мисли за народа и България.
123
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почнаха нещата да излизат наяве, лека по лека, ДС, ГРУ и т.н.
122
3
 
2
 
! Отговори
ПКП преди 3 години
До АнонименНяма няма да възстановява никаква територия -то държава няма! Нека си стои там на дъното ,че то какъв зор беше докато я докара до там.
121
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Излишно. Бойко ще ги отнесе с 200.
120
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Живков долу БКП
119
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е най-голямата измама на комунистите от БСП.Те знаеха, че няма да се гласува за техен човек никога.Затова ни излъгаха, че е патриот и НАТОВЕЦ.И затова гласувахме за него.После разбрахме измамата - той бил човек на Решетников и Путин.Затова още повече ги намразих гадните комунистчета.Те лъжат и мамят и на сън.
118
9
 
20
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Време е Грипенов публично да заяви, че е част от БСП, както и че участва в парламентарните избори чрез Мая Манолова и Христо Иванов!
117
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко няма наново да въстановяваш държавата,след Маргиналите,докато не се махнат другарете-чалгарете!Да започнем начисто!!!!
116
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои наивници избраха офицер от българската армия а след време разбраха че са избрали руски офицер