БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат

Решението е било взето единодушно
Обновена: 17 апр 2021 18:03 | 17 апр 2021 14:48, Веселина Йорданова
254
БСП подкрепи Радев и Йотова за втори мандат
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП е подкрепил президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Решението е било взето единодушно.

Съставена е и работна група за разговори по формулата на издигане, инициативен комитет и за политиките, които ще отстоява президентската двойка. Начело е лидерът на социалистите Корнелия Нинова. В групата влизат още зам.-шефовете на БСП Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и Кристиан Вигенин и Христо Проданов като представители на парламентарната група.

Темата обаче предизвикала бурна дискусия сред членовете на червения пренум, като се чули най-вече критики по адрес на ръководството, че решението не е било взето преди парламентарните избори. Това бе отчетено и като една от основните грешки, довели до третото място на БСП на отминалите избори, по време на срещата на ръководството с представители на местните структури миналия уикенд, пише "24 часа".

Това, че не заявихме подкрепа за Радев и Йотова създаде много манипулации на тема подкрепя ли ръководството на БСП президента и има ли някакви конфликти между него и Нинова, коментирал Петър Мутафчиев пред пленума. Той предупредил "Позитано", че не трябва да се чака структурите да правят номинации за президентската кампания, а направо трябва да се пристъпи към категорично решение на ръководството, защото "президентската двойка е наша" и напомнил, че това е единствената победа на БСП в последните години.

Весела Лечева пък определила като "неадекватно" отлагането на подкрепата за Радев за след парламентарните избори, защото така партията била лишена от възможност да използва единственият политически дивидент, който имала за последните 4 г. - победата на президентските избори.

Политическото време на една партия се измерва с тежестта и адекватността на политическите решения, които се вземат, критикувала тя и попитала ръководството защо е пренебрегнало мнението на партийните организации, които излязоха с декларации в подкрепа на Радев и Йотова.

Деница Златева пък критикувала, че със свои изказвания по темата за Радев лидерката и членове на Изпълнителното бюро са разколебали редовите социалисти. Тя напомнила, че над 100 декларации в подкрепа на Радев са били приети още на конференциите, на които са се правели номинации за депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
0
 
! Отговори
Вервай ми преди 2 години
РУМЕНЕ АКО СЕ РАЗГРАНИЧИШ ОТ БСП ЩЕ ИМАШ НЕКАКВИ МИЖАВИ ШАНСОВЕ НА ИЗБОРИТЕ А АКО НЕ ЕЙ РЪЧИЧКИ ЕЙ ГИ ДВЕ И.Т. Нататък.
194
0
 
10
 
! Отговори
Цитат от Нинова преди 2 години
И други странности станаха през първите два парламентарни дни.Атакуващите с лодка "Росенец" избраха заедно с ДПС председател на Бюджетна комисия, която да се занимава с финансите на държавата.Много бързо истината започва да излиза наяве.Очаквам остра реакция на тези мои думи, но предпочитам да се знае истината.Продължаваме напред последователно и принципно, както сме действали и досега.
193
0
 
6
 
! Отговори
Цитат от Нинова преди 2 години
Стар трик - като не искаш нещо да стане - да търсиш процесуални номера.Някои от "новите" си позволиха да нападат БСП в желанието си да изпъкнат.А сега вече са се засилили да внасят мораториум от свое имеОчевидно в паника от гафа.През това време правителството в оставка продължава да раздава,назначава и продаваИ други странности станаха през първите два парламентарни дни.Атакуващите с лодка "Росенец" избраха заедно с ДПС председател на Бюджетна комисия, която да се занимава с финансите на държавата.Много бързо истината започва да излиза наяве.Очаквам остра реакция на тези мои думи, но пре
192
0
 
3
 
! Отговори
Цитат от Нинова преди 2 години
Едно от най-важните неща в политиката е да си последователен и принципен.БСП внесохме мораториум правителството на Борисов в оставка да не може да раздава концесии, да продава болници, да назначава, да сменя директори и бордове."Има такъв народ" , "Изправи се! Мутри, вън!", "Демократична България" и ДПС гласуваха "против". (Първите три партии УЖ искаха смяна на модела).След като ги разобличих от трибуната на парламента, се хвърлиха да обясняват как не му било мястото в това решение, а трябвало в отделно такова.Стар трик - като не искаш нещо да стане - да търсиш процесуални номера.Н
191
2
 
5
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Подкрепя ама от зор. ГЕРБ и ДПС са достатъчни да шутират двата президентски ***.
190
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До уточнение 189 Не прави тази грешка отново.Тези недоразумения Цачева и Плевнелиев също са в миналото.Освен ако не искаш да си политкомисар в партизанският отряд с командир Румен Радев...с партизанското име..Фигуранта.
189
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на Корнела правителство Румката служебно подготвя
188
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е как няма нали Румката служебно правителство на *** е подготвил армаган
187
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БЪЛГАРИНТвоите сънародници се пръснаха в чужбина! Останаха старци и комунистите-***
186
3
 
5
 
! Отговори
румелиец преди 2 години
До изборът е наштурско развитие ли или московски упадък?
185
4
 
3
 
! Отговори
изборът е наш преди 2 години
само турски ятаган за нас или сталинска ръка!
184
9
 
18
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Този куц кон, колкото и да го подкрепят, няма как да спечели състезанието.
183
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той се самопредложи още преди изборите. Съветниците му са агенти от ДС. Тука няма лабаво. Имат си институт и учебници по КГБ.
182
5
 
14
 
! Отговори
Барселона преди 2 години
Ами БСП беше принудена,Фигуранта ги изненада и нямаше накъде
181
3
 
4
 
! Отговори
БСП подкрепи..... преди 2 години
долуподписания ми !Благодаря за което.
180
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се организираме, не само да констатираме проблемите на сегашната ситуация. Протестърите имат потенциал първо да установят диктатура, а после безнаказано да фалират държавата.Правили са го много пъти досега, само са били под други имена.Един фалит води до минумум 15 години мизерия и мъки.Затова да се обединим сега срещу диктатурата на протестърите, за да не е късно след това!
179
4
 
7
 
! Отговори
ДС преди 2 години
Сетила се мара да се побара. Късно е либе за китка.
178
3
 
13
 
! Отговори
ПР преди 2 години
Европейски чиновнички проявили жив интерес към Фигуранта когато видели клипа , на който той облизва някаква плеймейтка.
177
21
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
САМО СЛАВИ-ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВИЯ.
176
5
 
13
 
! Отговори
Мика чудото преди 2 години
Има хора дето по-долу казват,че.видите ли,прфезиденто и тая под него не били вършили никаква работа,ама не е вярнол - ЦЕЛИ 4 ГОДИНКИ за щяло и нещяло ВСЯЧЕСКИ ПОДКРЕПЯХА всяка идея,искане на Нинова и кохортата й,а също и на разни НАРОДНИ ОТРОВИТЕЛИ и е напълно естествено сега тия без срам и свян да ги подкре пят не за един ,а за още много мандати ?!Срам,срам и позор за Нинова и целокупното й "воинство" и ето че тайното стана явно -служебно правителство начело с "любимката на народа "-НИНОВА!?