Христо Иванов: Не искаме избори, но и всякакво управление

"Готови сме на разговори за това как си представяме промяната"
Обновена: 17 апр 2021 17:44 | 17 апр 2021 17:41, Веселина Йорданова
194
Христо Иванов: Не искаме избори, но и всякакво управление
Снимка: БГНЕС

Предстоят трудни избори около въпроса какво управление е нужно на страната и кои са онези критерии, които да покажат, че то наистина е годно. Това коментира председателят на парламентарната група на “Демократична България” Христо Иванов в предаването “Седмицата” по Дарик радио.

Той посочи, че пред дилемата избори бързо или управление, абстрактно отговорът е ясен - страната е пред поне три кризи и трябва да има управление. Ако не може да бъде излъчено годно управление обаче, е по-логично отново да бъдат питани избирателите. 

Още по темата
“Ние не искаме избори, нека да е ясно. Имаме всички причини да предполагаме, че на следващи избори ще имаме по-добър резултат, но подхождаме изключително отговорно към този въпрос. Но и не сме готови и на всякакво управление, защото сме длъжни да бъдем част от усилието да генерираме реално, ефективно управление на промяната”, заяви Христо Иванов. 

По думите му за сложната парламентарна конфигурация в момента ще бъде предизвикателство да преодолее различията.

“Мнозинството от хора, които искат промяна в България, избраха да възложат реализирането на тази промяна на “Има такъв народ”. И ние затова казваме - готови сме, ако ни бъде поискана подкрепа, защото подкрепа се иска, да влезем в много сериозен и отговорен разговор за това как си представяме тази промяна. И ако това отговаря на сериозни очаквания, които имаме и може около тях да се формира мнозинство, ние бихме подкрепили един такъв кабинет”, заяви Христо Иванов.

На въпрос за бъдещите ходове, ако и втората политическа сила не успее да състави правителство, той посочи, че когато става дума за изборни резултати, числената логика е важна за преценката на кого да бъде връчен третият мандат. 

“Това решение трябва да има някаква легитимност. Ако всички преди петата политическа сила са се оказали неспособни или нежелаещи да подкрепят визия за управление, как някой с 27 души може да реализира това? Технологично ние можем да вземем папчицата, само че за мен е важно дали можем да формираме управление, основано на някакво стабилно мнозинство, което може да прокарва решения”, каза съпредседателят на “Демократична България”.

Той предупреди за опасността, ако втората политическа сила не състави кабинет, да се формира едно “ентусиазирано мнозинство от оставащите, които не искат да отидат на нови избори” и напомни, че големият въпрос е дали може да се свърши работа.
 

 


194
Още от Общество
Финкултурата ни гарантира здрави финанси, ще потребяват ли младите по-малко?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
4
 
! Отговори
Мисля си преди 2 седмици
Точно демократите оставиха без работа милиони българи. Никога няма да им повярвам, слугуват на западните банки и корпорации.
170
0
 
6
 
! Отговори
Читател преди 2 седмици
"Първите" от долу нагоре партии,вече са с повредени мозъци. Чичо Христо драпа да става министър на правосъдието,Хаджията и той иска да бъде министър независимо на какво.Тези лайкаджии,с простотията си,ще помогнат на герб да излязат от патовата ситуация в която се намират.На въпрос към чичо Христо в Панорама,как ще процедира с партия ИТН в новите условия,той като един с 50-60-депутати зад гърба си,изломоти нещо уклончиво под големия си нос.Аланкоолу,слез на земята,когато си си знаеш мястото в НС!
169
4
 
10
 
! Отговори
антисоросоид преди 2 седмици
При следващите избори тия не трябва да влизат в парламента. партията на Сорос няма място в Българския парламент
168
3
 
18
 
! Отговори
ЗАЩО СЕ ЧУДИТЕ! преди 2 седмици
Чудете се, защото досега сте мислели, че българите са много умни и интелигентни. Напротив, българите-чалгари нямат нищо общо с културата и духовния облик на народите от Християнска Европа. Тук турската робство и кремълската окупация са си казали думата.Вярата в Христа е слаба и това, коеето вълнува просто.людието са власт, пари и слава. Дано Бог се смили над България.
167
3
 
21
 
! Отговори
12345 преди 2 седмици
До помнещ

Ние помним миналото. Луканова зима,Берово и Попово безвластие - "За бога братя не купувайте".Жан Виденов с хипер инфлацията и ограбването на спестяванията на хората. На другарите раздадоха предприятия.Костов -приватизация ,РМД, Работническо - Ментърджийска Нефтохим ,Балкан.Крадлив Дедо-приватизация на БТК,електрорапределителните дружесва,въскресяване на мегакорупционен проект АЕЦ Беляне"Тройната ламя-Станишев. Най корумпираното правителство в историята на България сочено като пример в учебниците по корупция ! И заради цялата тая история дойде Борисов.
166
1
 
19
 
! Отговори
Тоз пък! преди 2 седмици
До помнещ

Готин, промяна се прави само за добро, не за ЛОШО, т.е. заради самата промяна. Файтонджиите и дубайските/белградски креатури НЯМАТ потенциал да управляват, а само хъс за крадене. И те го знаят. Трябва им само 1-1,5 година да захлебят след дълъг пост и да се чупят заради нар. недоволство. Това им е играта. Ако си зле, пак ще си бъдеш зле. Това е грешката на мрънкалниците. Промяната е в теб, не я чакай отвън. Няма да дойде.Нещо Не ясно????
165
3
 
21
 
! Отговори
Вирус преди 2 седмици
Тея, новите парламентаристи ми мязат много на Волен Сидеров, на който все нещо му пречеше и никога не откриваше вината в себе си, а я търсеше из пространството.

Ако още се офлянкват, не сформират навреме що-годе нормално правителство и не представят в ЕС програмите си за усвояване на парите, ще има не 3, а 30 кризи и затова няма да е виновен Баце или Тошо Живков, а настоящите перекендета.
164
2
 
21
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 седмици
Сетохте ли се, че избирателите гледат и кой е маправил нещо, а не само кой го критикува най- яростно? За най- силно викане - най малко гласове. А обругаваните - най много ! И кво прайм саа? Ривем: ама ние имаме голямо желание, що не ни гласувахте голямо доверие, ние така хубаво ще ви оправим, ние сме нови, различни, силни, обичаме ви, ще работим за вас ... ама не можем
163
12
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 седмици
от гледна точка на сметки..на его...си е надцакване...г-н Иванов...това е Исторически момент за Народа ни...ще го накарате да повярва,че сме Народ,Семейство,те ще плащат,плюят,лъжат,купуват...направете компромиси и върнете Родината ни в руслото на Свободният Свят...на Справедливият Свят...Народа ни го заслужава...осъзнаите го...не става въпрос за пари и власт...за ценности...за Свободата на България!компромиси,правителство поне за две години,а защо не и за 4..общоевропейски ценности
162
13
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 седмици
хаха как са се развилнели тримата трола на гроб барабар с кгб ченгетата,изборният закон,цик,нов правилник в парламента,Законност,смяна на обслужваща партийни интереси на герб администрация и съд,икономика,еввропрейска и нато ориентация...и те нека си плюят...нека си плющят винуси...толкова могат...скоро и това няма да могат...компромиси разумни са пътят..Промяна,Законност,Спаведливост...ще ви поставим при евентуални избори в още по-трудна ситуация...не можаха да ги купя въпреки чувалите с пари..
161
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен
ристю лодкарев никога не е бил член на ГЕРБ, това е мазняшка тролска лъжа. Да, беше министър на правосъдието в кабинета на Борисов и създаде Закона, по който избраха Гешев за Главен прокурор, а създателя на Закона, ристю лодкарев, иска да го променя и да уволнява Гешев. Ама, бес ловя, ще си остане само с искането....
160
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не ме интересува какво иска Пинокио Бойкикев, с прякор Лодкаря, но аз искам да не гледам гаднярскатаму физиономия, и да не слушам малоумнитему предложения за връщане на Тодор Живковата конституция, където Съд, Следствие и Прокуратура работеха за БКП и ДС.
159
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ристо, проба ли креслото на депутат?
Удобно ли е?
Сега чакаш и заплатката.
Тогава съвсем ще ти стане топличко и уютно нека-дърнико ма-зен.
158
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Христо Иванов на изборите гласува с хартиена бюлетина. Има снимки, явно толкова вярва на машинното гласуване.
157
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ристо бивш депутат от герб ,сега се прави на ножа кравичка
156
2
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 седмици
На делфинариума във Варна-делфините си правят представлението според примамката.
155
17
 
12
 
! Отговори
БАРБА ГАНЮС преди 2 седмици
Не ми харесва активността на маладежи-ГЕРБ. Не е достатъчна.
154
26
 
7
 
! Отговори
Слави преди 2 седмици
Ударно правителство ще направи и от тъгата той ще ви избави, защото един е този, който може вас да ви оправи и това ще бъде новий баце Слави.
153
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"СвършВА хубавото време"
Идва големият глад!!!!
Заработвайте ударно пеперудки,докато вожда още може и е склонен да си плаща!
152
4
 
23
 
! Отговори
Преговорите преди 2 седмици
Ще пропаднат, защото Ристю ще се провали на въртенето на гюбек.