Мораториум върху решенията на МС - кой какво внася?

Задочен сблъсък Манолова-Нинова в социалната мрежа за предложението
Обновена: 17 апр 2021 21:49 | 17 апр 2021 21:49, Веселина Йорданова
299
Мораториум върху решенията на МС - кой какво внася?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задочен сблъсък в социалната мрежа за мораториум върху решенията на Министерския съвет между БСП и "Изправи се!Мутри вън!".

Още по темата
В понеделник внасяме решение за мораториум върху решенията на Министерския съвет. Трябва да е ясно, че Борисов ще спре да раздава пари и концесии. Кабинетът в оставка не е спрял да харчи публични пари, да дава концесии за жълти стотинки и да извършва назначения в публични предприятия.

Заляти сме от сигнали, че партийни калинки на Борисов се назначават без квалификация на високи позиции. Ще се намери начин партийните назначения да освободят тези места и на тяхно място да са компетентни хора, заяви председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

В петък беше предложено подобно решение да влезе в Комисията по ревизия, но това щеше да я направи противоконституционна, допълни Манолова.

Работим и по Закона за личната помощ. Ще възстановим текстовете, които по настояване на Сачева бяха премахнати в края на миналата година и законът беше осакатен и убит. Сега предоставяната лична помощ е крайна недостатъчна. Има много хора, които имат нужда от личен асистент, но са изключени. Според Сачева уврежданията имат почивен ден и събота и неделя не се полагат лични асистенти, както и след 17 ч., подчерта тя.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък заяви, че БСП внесе мораториум "правителството на Борисов в оставка да не може да раздава концесии, да продава болници, да назначава, да сменя директори и бордове".

"Има такъв народ" , "Изправи се! Мутри, вън!", "Демократична  България" и ДПС гласуваха "против". (Първите три партии УЖ искаха смяна на модела). След като ги разобличих от трибуната  на парламента, се хвърлиха да  обясняват как не му било мястото в това решение, а трябвало в отделно такова“, критикува  председателят на БСП.

Според нея е "стар трик - като не искаш нещо да стане - да търсиш процесуални номера".

И други странности станаха през първите два парламентарни дни. Атакуващите с лодка "Росенец" избраха заедно с ДПС председател на Бюджетна комисия, която да се занимава с финансите на държавата.

Много бързо истината започва да излиза наяве. Очаквам остра реакция на тези мои думи, но предпочитам да се знае истината. Продължаваме напред последователно и принципно, както сме действали и досега“, написа Нинова..

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пенсионира: 5 месеца по 50 лева . Нали се сещате колко е това, каква бе целта и какво се постигна. Прочетете в Кипър например колко им преведоха. Да не говорим за коледните с които се дуеше биби, те не бяха за всички. Ето тук възниква усещане за несправедливост,а пък увеличението та минималната да не споменавам.
193
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тая жалка женица знае ли какво означава това?С решение на МС бяха създадени ковид отделенията и бяха дадени правомощия на Мин на здравето да плаща 1000 лв допълнително на лекарите! Мораториум означава, че ковидните веднага трябва да ги местят по нормалните отделения, лекарите ще спрат да работят с тях, за кирливите 600 лв никоя сестра няма да отиде в ковид отделение! Тая да унищожи държавата и да избие хората ли иска?
192
3
 
15
 
! Отговори
какво се чудим преди 3 години
До НЕМА ЛОШО ,БЕ... 45 ГОДИНИ не разбрахте ли че ЛЯВОТО И ВОСКИТЕ ДОХОДИ СА НЕСЪВМЕСТИМИ
191
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мораториум върху решенията на МС?Тая изтрещя тотално! Това означава стопиране на плащанията и евентуално връщане на всяка стотинка дадена като помощ на хората, ресторантьорите и сие. Означава, че заразените плащания по кредити стават изискуеми веднага със задна дата и олихвяване на забавянето! Ехото, юристката, защо не си скъсаш дипломата ***?
190
5
 
30
 
! Отговори
бг преди 3 години
Тази жена освен че е грозна е потресаващо глупава и злобна. Никой не й потърси сметка за фалшифискацията костинброд, за връзките й с братя Гелеви. и сега е в парламента НАРОДЕ111
189
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе , добавката на пенсионерите в чие шкафче отидоха...??!
188
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ясно, ДБ слави и мутрите спират парите, няма да има за лекарите и учителите, взимат и на пенсионерите добавката, разпуснаха щаба а те и без това ген Мутавчийски не иска да работи с такива безхаберници като тиа от ДБ и слави чалгаря. Какво още остава да сринете пак държавата и банките? Нямам думи
187
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледали сме тоя сериал много години ,май,най много да съкратят администрациите с няколко процента ,но тая като иска промяна е нужно и към полиция ,прокуратура ,съд ,всички министерства да има промяна
186
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички от групата на ИМВ са изкукуригали,само Майчето е изкудкудякала.
185
9
 
14
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 3 години
КОГА И НАРОДА , ЩЕ СИ НАПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТАТА С ПАРИ...ИЛИ САМО КОРНИ И РАДЕВ ЩЕ СИ ГИ ПЪЛНЯТ , ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА...??!МАЙ НЕЩО , НАТАМ ОТИВА РАБОТАТА...
184
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като изключим КПП-тата, за които миналата година прогнозирах, че пълнят яко кошничката на ИТН, останалите мерки бяха адекватни. За заплатите не зная, моята не зависи от това.
183
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая *** иска да коли и беси в НС. С нейните 4%! Това е логиката на българския парламент - най-простите и най-нахалните са с предимство. Срам.
182
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛЯТОТО 2021Г, МЕД СЕСТРИ ПРОТЕСТИРАТ, НЯКОЛКО ИЗЛЕЗЛИ НА ПРОЗОРЕЦА, МАНОЛОВА ОТ ВЪТРЕ-"СКАЧАЙ, СКАЧАЙ....ТОВА Е ВИСОКОМОРАЛНАТА СЕСТРА ГАЛЕВА ЧЕРЕПОВА- ГАДОВЕ ДАВАЙТЕ ОБЕЩАНИТЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ....
181
8
 
6
 
! Отговори
Ашколсун преди 3 години
Естествено ,който не е декларирал да не получи,но защо изобщо беше нужно да се затваря бизнеса и после да се харчат за това пари? Мерките бяха абсолютно неадекватни! Ние не сме Германия да си го позволим. А по отношение на заплатите нещо да кажеш?
180
6
 
11
 
! Отговори
НЕМА ЛОШО ,БЕ... преди 3 години
Слави с ИТН, ще задмине БСП и Корни по левичарски идеи!На път сме да сменим лявото..... с "по-младо ляво"...ха,ха,хаааааСТАРОТО ЛЯВО НЯМА ВЕЧЕ ИДЕИ И ПОЛИТИЧЕСКА ВИЗИЯ .
179
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като се пълни хазната от всички вас, защо не я пълните, когато управлява БСП, та все фалираме, когато са на власт.
178
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив - плащаха, но само за работещи бизнеси, т. е. такива, които не са укривали данъци и дейност. Сивите сектори останаха на сухо.
177
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече почвам да се чудя койе най-мразеният политик в България.Манолова или Сидеров.
176
10
 
5
 
! Отговори
Ашколсун преди 3 години
Хазната първо не я пълни Чекмеджето ,а се пълни от всички нас. Второ , с неадекватни мерки по никое време затваряха бизнеси ,а после се плащат компенсации. Естествено на много и те не помогнаха или не стигнаха. Предизборно вдигна заплатите в няколко сектора. Точно сега ли беше момента?
175
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави верно не е социалист. Той си е чист анархо-комунист. Винаги е бил такъв.