Първанов: Не съм и помислял да вървя към служебно правителство!

Президентът заяви, че засега няма политическа криза
18 апр 2021 13:30, Петя Славова
164
Първанов: Не съм и помислял да вървя към служебно правителство!
Снимка: БГНЕС

Към момента няма политическа криза, все още сме в режим на структуриране на институциите в частност парламент, който след това трябва да излъчи евентуално правителство или поне да пробва на различните мандати. Това каза Георги Първанов, предаде БГНЕС.

"Надявам се да не се стигне до политическа криза, защото това в корнакризата, в икономическата криза, в която сме, ще ни дойде прекалено много", каза Първанов, който днес представя книгата си "Пътуване към паметта".

Още по темата

Запитан какви са очакванията му за предстоящите консултации при президента, той каза: "Аз смятам, че е добре, аз така постъпих през 2005 г., в рамките на един ден. Тоест, форсирано да се проведат консултациите, това става дума за първия мандат, да се предостави мандат на победилата политическа партия.

Оттам нататък вече всичко е в ръцете на лидерите. Ако има разум ще се получат нещата, ако не ще трябва да се довършват "предизборните битки". Те се пренасят вътре в парламента и в крайна сметка ще мерят мускули кой е по- най. Това не е добър вариант за България", заяви Първанов.

Той заяви, че президентът ттрябва да е коректив, но в моменти трябва да прояви градивност. "Работил съм с три правителства за два мандата, но не съм си и помислял да пробвам да вървя към служебно правителство. Имал съм във вътрешния си джоб списък на служебен кабинет, но не си позволих. Напротив, бях един от онези, които градяха, стабилизираха изпълнителната власт, дори споделяха непопулярни мерки на правителството", отбеляза още държавният глава. Георги Първанов е президент на страната от 2002 до 2012 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Да амаКонституцията задължава Президента да състави служебно,ако никоя политическа не направи мнозинство и предложи Правителство,а ако не направят компромиси...тъжна им майка...Президента не е мафиот...спазва Законите просто!!!
107
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ти не създаде ли тройната бре...те ти даваха ти на тях...България все още е последна по всички показатели в ЕС...това е мярката за държавническо...е синовете ти имат бизнеси...с ограбени он нас...кво ни грее?
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОЦЕ.ТРИ ПЕРА........
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вместо да играе и тако и вако хич да не хитрува.Знаем за имоти за много милиони в Париж.
104
0
 
2
 
! Отговори
Уво 2021 преди 3 години
Абе, наесен с песен. Ще пеем песни на Чинтулов. А на зима ще е популярна песента на Милко Калайджиев.
103
6
 
11
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Аз не одобрявах Първанов заради предателството от Октомври 2004г.Но сега като се замисля, той беше в пъти по трезв политик от сегашния Радев.
102
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Наблюдател От къде имате тази информация? Видяли сте банковите му сметки, броили сте заедно милиардите или повтаряте клюки и фалшиви новини. Президентът Първанов беше мъдър политик, за това народът му даде доверие за два мандата.
101
3
 
12
 
! Отговори
И да триете преди 3 години
Най-големият русофил, Първанов, беше "ЗА" влизане в НАТО и ЕС. А сега го играе русофил.:-D
100
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За бокича не се притаснявам,ако има лустрация.Няма да е на държавна работа,но нищо не му пречи да почне частен бизнес- Агенция за недвижими имоти в Барцелона,примерно.
99
4
 
7
 
! Отговори
кво толкова преди 3 години
Нема лошо от лустрация.Време е стари мацуни да си седнат на д-тата.
98
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По 4 бона заплатка и ти и Роско,само защото сте топлили със задните части президентското столче....айде холан!
97
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки който имал връзка с ДС да се махне от политиката и държавните институции.Ахмед Дуган,Георги Параванов,Красимир Каракачанов,Бойко Борисов и всички тяхни колеги,които са задкулисието.Бившите агенти на ДС съсипаха и съсипват държавата. Да се махне ДАНС също дублиращата институция работеща в интерес на ГЕРБ и ВМРО и на бившите агенти на ДС.
96
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички бивши агенти да се махнат от държаните институции и да се премахнат от политиката. Както и Бойко ,той също има връзка с бившите комунисти.ВМРО е също част от бившата комунистическа структура с шеф агент на ДС(Каракачанов) ДАНС също да се закрие,имаме си МВР и Прокуратура.ДАНС е нещо като ДС и работи в полза на ГЕРБ и харчи много пари на държавата.
95
3
 
19
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Кой беше тоя? На пернишки айдук прилича! Открадна милиони. Много милиони - заграби ДМЗ-то в Перник, открадна и продаде водата от яз. Студена, заграби парцелите и построи с откраднати пари комплекса Белчин Гарденс, в Белчин Баня и Стримон Гарден в Кюстендил. Ако имахме реална държава, този селски шанаджия трябваше да бъде поне в затвора, а не да ръси платитюди по медиите.
94
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше ЛУСТРАЦИЯ ,а трябваше отдавна да има,този агент нямаше да бъде президент.Каракачанив нямаше да е Министър и.т.н. Всички бивши агенти на ДС не трябва да бъдат допускани до политика.Трябва да се спре работата на ДАНС също. Ние не сме федерация ,за да имаме нужда от тази институция имаме си МВР и Прокуратура.
93
7
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Това е тоя с натрупаните милиарди, от големия Шлем....
92
7
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Напротив! Про тоя ялов парламент, по-добре да се тръгне на нови избори.Иначе ще е една несигурност и мъка без край.
91
10
 
22
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Много е прав Първанов, че трябва да се направи всичко възможно да има правителство. Хайде де, ние гласувахме, нали това искахте. Да видим сега вие колко сте отговорни.
90
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът трябва да е диалогичен и да не влиза конфронтации. Да не едига юмруци и да не зове за преврат.
89
3
 
19
 
! Отговори
до Тангра преди 3 години
Просто за нас, най-практичното беше нов Грипен, супер евтин и съществременно добър.------------Не е съвсем така, колега!Ако прочетеш договора за закупка на Грипен ще се шокирараш!Цената е почти една и съща!Между другото двигателите му са американски!Дали ще е Ф-ка или Грипен, ВВС с 8 или 10 самолета не става...Минимума са поне две ескадрили за начало или комбинация от две ескдрили с мощна ПВО и ПРО!А, ние нямаме финансови възможности за нито едното, нито другото!