Колективен имунитет у нас бил възможен в края на октомври

Топлото време нямало да спре коронавируса
88
Колективен имунитет у нас бил възможен в края на октомври
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Реалистичният сценарий за постигане на колективен имунитет в България е към края на октомври, смята д-р Стоян Монев, който работи в болница в Германия.

Още по темата

Можем с ваксина да изградим по-добър и по-траен стаден имунитет, посочи той пред БНР.

Според него комуникационно погледнато, ваксината на „Астра Зенека“ е неспасяема.

По думите му има "стотици пъти по-добри данни на хората, които се ваксинират с „Астра Зенека“, но числата не работят, защото хората реагират емоционално.

„Към момента все още не сме забелязали ваксините на „Астра Зенека“ да залежават. Има предпочитание към другите ваксини сред младите хора“, разказа д-р Монев за случващото се в Германия.

След 150-200 случая на 100 хиляди ситуацията е изпусната от контрол, отбеляза Стоян Монев относно управлението на здравната криза в България.

Според него закриването на Националния оперативен щаб не е добра мярка.

„Няма да успеем да се справим с тази вълна на пандемията само с ваксинация. Единствено санитарните и хигиенните мерки могат да пречупят тази вълна“, допълни Монев, според когото топлото време няма да реши проблема.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
20
 
! Отговори
само питам да знам преди 3 години
В края на октомври, КОЯ ГОДИНА ???
29
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
"Можем с ваксина да изградим по-добър и по-траен стаден имунитет, посочи той пред БНР."От ваксините имунитета трае 6-8-12 месеца засега! От преболедуване също толкова засега! Преди месец и половина Кантарджиев се изпусна, че имунитета от преболедуване е по-добър! И го скриха - два жълти +червен картон! И как така без достатъчно сериозна база данни за получения имунитет, а при това и без да е вирусолог, инфекционист... се изхожда компетентно по въпроса! Все тая е какво точно работи в Германия!?
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как определи, че над 100 на 100 000 заразени положението е изпуснато, а не при 95 например? И как определи от Германия кога ние тук ще придобием колективен имунитет? Какъв колективен имунитет при нови щамове и въобще кой е тоя?
27
0
 
8
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Края на Октомври, ама коя година?
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
октомври....2024
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В развитите фашистки държави - Канада, Англия - вече им казаха, че намаляването на случаите не било заради "ваксините", а заради заключванията и мерките. Подготвят стадото за още дълго седене в кошарите. Но все пак се боцнете, "ползите" превишават рисковете.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българският щам на ковид ще се казва гепр
23
1
 
7
 
! Отговори
Ддд преди 3 години
Половината коментари тук са с правописни грешки. Научете се да пишете, че се вижда колко вие е капацитета. И тогава се изказвайте.
22
1
 
15
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Първо щеше да има стаден имунитет през май, после стана юни, после юли, август, септември, сега октомври ! Бруталната гав.ра с ОВЦЕТЕ тече с пълна сила!!!!!!!!!!!!!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тик вата каза до май месец. Пак излъга!
20
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма го вече Борисов, хващайте се и правете правителство на СГАФЧО и управлявайте и КОВИДкризата, икономиката и туризЪма
19
1
 
0
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Кой в БГнастива лятото?!? Предното не помните ли?
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият имунитет е за производителите на експерименталните отрови. Към момента в САЩ има 6000 заразени напълно "ваксинирани" от тях 400 са били в болница, и 74 са умрали. Според ВАЕРС системата има 2600 умрели в САЩ, и 60 000 ТЕЖКИ странични ефекти, включващи трайна инвалидност. И тези данни май са до края на м. януари, а не до днешна дата.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Монев е някакъв зрител от чужбина ! 150 -200 случаи и било неспасяемо ? Ние имахме по 700-800 случаи на 100 000 и нищо. Оправяме се ,че и баровете работят. А младите не искат Астра зенека щото те изкарват ваксинацията много тежко, докато при старите няма проблем с нея.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,как изпусната от контрол...Б.Б. казва нещо друго...на кого да вярваме...
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо чупене и пречупване на вълни...А на практика се удължава пандемията, защо?
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карантират се болните и рисковите групи. Всичко останало е безумие и конспорация срещу паритд и имуществото ви.И да заключа, всички лекари знаем, можете и да питате, че ако някой постъпи по повод например инфаркт в болницата и му направят ПСР тест и той е положителен и после почине, го пишат Ковид. Ако постъпите с бъбречна инфекция и сте положителен, също ви водят заразен в системата. Такава иддиотищина никога не е било!
13
1
 
15
 
! Отговори
антиваксъра преди 3 години
Топлото време нямало да спре коронавируса!А ваксинка ли ще го спре?!
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз отдавна съм си взел решението да се оптиам да бъда от онези 30%, които ще се опазят до стадния имунинет без ваксинация.Работата ми позволява да не се събирам с много хора, а с хигиената и дистанцията нямам проблеми. На ресторанти, барове и нощни заведения съм се находил в младежките си години, те не ми липсват никак.Убеден съм, че има немалко, които разсъждават като мен. В крайна сметка мантрата, че заразата трябвало да мине през всички ни ние я приемат. Няма да мине през всички ни.
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колективен имунитет ще има само сред някои обществени прослойки. Масовката нископлатени бачкатори (както и по цял свят) вярват сляпо на мемета из Фейсбук, но не и на науката. Ако погледнете смъртността и заболеваемостта по образование, доходи, професия, ще останете не изненадани. 80% от заболелите са бачкатори, невярващи във вируса.