Нинова: Не обвързваме подкрепата за президента с третия мандат

Социалистите са против партийна субсидия от 1 лев
56

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че президентът Румен Радев не е казал, че ще връчи евентуален трети мандат за съставяне на правителство на социалистите.

Не обвързваме подкрепата на президента с трети мандат, каза Нинова, след като социалистите обявиха в събота, че подкрепят двойката Радев-Йотова да втори президентски мандат.

Още по темата
Препотвърдихме нашите ясни и принципни позиции, че няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ, каза Нинова след консултациите при държавния глава.

Ако втората сила предложи кабинет, БСП няма да участва в него, но може да участва в разговори за подкрепа при покана. До момента такава покана не е била получавана, обясни тя.

Социалистите били готови със свои предложения по Плана за възстановяване, той обаче не е бил внесен в парламента.

Против сме субсидия от 1 лев, защото това обрича нас партиите на зависимост от някого, да изпълняваме неговите бизнес и икономически поръчки, категорична е Нинова.

По думите й при добро желание, парламентът бързо може да решава важните въпроси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛЕД КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА Е 1 ЛЕВ СУБСИДИЯТА ДА СЕ ОТМЕНИ СУБСИДИРАНЕТО НА ПАРТУУТЕ И НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА СЕ ПРЕВЕДАТ ПАРИТЕ ЗА СУБСИДИИ. И ЩЕ СИ ГИ СЪБИРАТЕ С ЧЛЕНСКИ ВНОС. КОЛКО ЛИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЩЕ СЕ ЗАПИШАТ В БСП И С РАДОСТ ЩЕ ВИ ХВЪРЛЯТ ПАЧКИ ОТ РАДОСТ ЧЕ ИМ СБЪДВАТЕ МЕЧТАТА ДА СЕ УЧАТ ОТ ТЕХНИТЕ ИДОЛИ. И ЗА ЧАЙ НЯМА ДА СЪБЕРЕТЕ ОТ ЧЛЕНСКИ ВНОС. ЗАЩОТО НЯМА ПО МРАЗЕНА ПАРТИЯ ОТ БСП С ИЗКЮЧЕНИЕ НА ДПС ,,тя е пред вас,,
34
0
 
0
 
! Отговори
ДА НАПОМНЯ НА БСП преди 2 години
НИНЧЕ ДА НЕ СТАВАМ ДОСАДЕН, ЗНАМ ЧЕ ПАРТИИНАТА КАСА Е ПРАЗНА И ВЪВ ФАНТАЗИИТЕ СИ ПРЕДСТАВЯТЕ ПРАВИТЕЛСТВО НА БСП НО ПРЕДИ ДА ПРОДЪЛЖИТЕ С ФАНТАЗИИТЕ ВИ НАПОМНЯМ БСП ДЪЛЖИ 6 000 000 (шест милиона лева)
33
0
 
1
 
! Отговори
До Krom преди 2 години
Ако т. нар. патриоти - ВМРО се бяха обединили с НФСБ и Марешки и те щяха да са вътре. 6 лъжливи протестърни партийки (с противоположни идеи!) се обединиха в ИМВ за да прескочат 4%.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагло същество е Нинова! БСП е трета, а тя влиза ухилена...И как не...затова сега гласуваха мандата на Радев !
31
0
 
3
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Трети мандат ще има на кукуво лято.
30
0
 
6
 
! Отговори
KOI KOI @ преди 2 години
Ниновата майкя Тереза освен да го поеме резания на ДПС-то с друг едва ли ще овари боба .....
29
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 34 - и все пак, поне не законно. Нека поне останем парламентарна Република - не Първа Частна Република. Не съм убеден в целесъобразността на такава субсидия. Ако Суверена поиска - нека е мажоритарен вот. Но не съм убеден колко го разбират и колко искат промяна заради промяната - което лесно ще прерасне в подмяна. Например Мая сега какво е - комунист, демократ, омбутсман нов лидер? Но събра близо 5% от гласовете. Парадоксално как хората не разбират какво правят. Но е напук.
28
0
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Край - и кои ще бъдат тези 120? Очевидно тези от най големите партии и тези с най големия финансов ресурс. В коя държава работи такава избирателна система? Моля те, дай пример ако не съм разбрал.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"може да участва в разговори за подкрепа при покана" хахаха. Да и припомним интервютата след изборите - тя я даде без никой да я е искал. Нинова няма избор или подкрепя правителство на ИТН или отиваме на избори и тя си отива след тях.
26
3
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Хора, никога не съм бил комунист, мразя това съсловие. Хванете се в ръце обаче. При един лев субсидия, всяко фирмено лоби ще си напазарува депутат? Защо да е така? Мислете моля, преди да се изкажете!
25
1
 
9
 
! Отговори
Край преди 2 години
Всяка партия която не ще резултатите от Референдума е обречена на провал.Народа ясно ви каза /70%/ - 1лв. мажоритарни избори в 2 тура за 120 човека парламент.Всякакво осукване е примка на шията.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Седесарката неще 1 лв субсидия. Нема да може да изучи сина си в Кравария.Щяла да бъде зависима от Обръчите от Фирми и щяла да подържа пупулистки закони. Другарко седесарко бегай си у село крушовица да си яхаш мулето и да си пасеш ***. Голема бояжиика си. От тъмно синя се боядиса в Тъмно червена. На следващите избори си на 3 процента.
23
0
 
13
 
! Отговори
цитирам преди 2 години
'' Румен Гечев: Лодката отива до Росенец и се връща с 37 милиарда лева. "Да, България" си подава топката с ДПС.'' ...това плаване през лятото беше уговорено , нали ? И другаря Радев синхронизираше действията на НСО ( нали не вярвате ,че един охранител може да си позволи да блъска депутат по плажа....снимайки клип ?)И на другия ден сокола се подава между цветята защитен от избирателите си ? Шекспир ряпа да яде...
22
0
 
7
 
! Отговори
който и да съм преди 2 години
До 16Ако ти дадат власт какво ще направиш с тая " ***" ?Ще я пратиш в концлагери, ще я "изчегъркаш" , ще я оставиш "без някои части от тялото"?Това са лозунгите на партията на учиндолския селянин! И ти си сигурно от нея!Надяваш се, че другото червено ферари ще е за теб?
21
0
 
5
 
! Отговори
Д-р Николай Михайлов преди 2 години
ВКорни не става така моето момиче! По нашите земи с патриархални традиции..редно е първо момъкът ( кавалер) да ухажва и предложи на своята избраница ( изгора) Дружба ( или нещо по-така):)) Сега гледам,че ти точно обратното...преди 2 седмици предложи подкрепа на ИТН и то при 5 условия ( от вчера вече 4) БЕЗ НИКОЙ ДА ТИ Я Е ПОИСКАЛ!?! ЩО ЗА КОЩУНСТВО,ЩО ЗА ПРОСТОТУЦИЯ!? Днес пък чувам,че си готова ...дори МИНИСТРИ да му предлагаш на СЛАВУН, стига той да се нуждае от тях и да ги одобри!? Пак слагаш каручката пред коня! Рей Корни миличка не става така,не бъди тъй агресивна към Слави ( това да не т
20
0
 
14
 
! Отговори
Позитански мераци преди 2 години
Сегашната ситуация много напомня 9-ти септември 1944. БКП, ОФ, БЗНС свалят царя единодушно. Народен съд, разтрели... После БКП ловко взема цялата власт, а останалите са забранени и изпратени в лагерите......От БСП добре познават историята си и се надяват и днес да стане така.
19
9
 
3
 
! Отговори
:-) преди 2 години
айде сайтчето чекмедженцето започва да се празни а няма кой да го тъпкаааа, мъкаа, мъкааа, мъкааа...
18
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а ЧЕКМЕДЖАРСКИТЕ """"СУБСИДИИ"""", КОГА ЩЕ ГИ ВЪРНАТ ОТ гроб...
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митов преди да влезе в ГЕРБ - Бойко е малък диктаторБиков същото казваше, ей Бойко Бойко с такива ли """"хора"""" партия направи.https://youtube/watch?v=DmiSqeq1ypcЛилия Семкова - ЖАЛБА ЗА БЪЛГАРИЯ, ПРИЧИНЕНА НИ ОТ ГЕРБ
16
1
 
19
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 2 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.