Предлагат ни печено агне за Великден за половин бон

Цената за кг сурово агнешко по магазините е 13,50 - 17,50 лв.
19 апр 2021 14:15, Елка Василева
152
Предлагат ни печено агне за Великден за половин бон
Снимка: архив, БГНЕС

Печеното агне за Великден от топлата витрина на голяма верига "гони" цена от 500 лв. Поръчаното онлайн традиционно ястие пък е със 130 лв. по-евтино. Близо две седмици преди Възкресение Христово ресторанти въртят търговия в мрежата и със сет менюта за празничната ни трапеза, пише "Монитор".

Според оферта в платформа за търговия с различни услуги основното ястие за Великден - 10- или 12-килограмово печено агне с картофи и килограм дроб сарма, ще ни струва 360 лв.

Ако пък сме решили да се съберем в по-тесен семеен кръг заради все още върлуващата из страната пандемия, също няма от какво да се притесняваме - в интернет могат да се открият предложения на седем пъти по-ниски цени за малки компании.

Още по темата

Така например агнешкото месо с гарнитура картофи, дроб сарма и зелена салата с общо тегло 2,4 кг ще ни струва петдесетачка.

Според последната заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов заведенията могат да подновят дейността си при 50% от своя капацитет - решение, което препълни ресторантите в столицата. Вероятно с цел „застраховка“ обаче ресторантьорите не се отказват и от поръчките за дома.

Доставки до вратата ни правят и част от местата за настаняване, които също бяха сериозно ударени от COVID-19. Сет меню в четиризвезден столичен хотел върви за малко под 32 лв. на човек. В него влизат великденска зелена салата, агнешко с дроб сарма, прясно изпечен хляб и подарък пъстро великденско яйце. Празникът ни ще бъде подсладен от парче торта.

Търговските вериги също се включват в борбата за клиенти, като оферират потребителите със специално подготвени за празника месни изкушения. От „домашната“ фурна на един от големите магазини у нас излиза 10-килограмово печено агне, пълнено с дроб сарма, за 490 лв. или със 130 лв. повече от това в онлайн платформите. Най-скъпото готово за консумация агнешко е печената плешка, която се оферира отсега за 59 лв./кг. В помощ на заетите домакини или тези необичащи да готвят от веригата пускат и 3-степенно меню за 55 лв. - зелена салата, печен заек, пълнен с ориз, гъби и подправки, десертът пък е козунак с локум.

В момента цената за килограм сурово агнешко по магазините започва от 13,50 и достига до 17,50 лв. Родното и чуждестранното производство пък ще можем да разпознаем по маркировката – син печат за българското месо и червен за това, което пристига от чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
23
 
! Отговори
Ко? Не? преди 2 години
Какви са тия гръмовни глупотевини. Ангне /или шиле/ 12 кг, подготвено с дробинетата си купувам от Румъния /че Гюргево ми е на 5 километра/ за точно 120 лева. Половината директно заминава във фризера, а за другата половина много, ама много зелено в тавата. Какви 500 лева бре ?!
98
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПрограмистНе си интересен. Изобщо цялата ви гилдия сте въздух под налягане, скучняци до смърт.
97
15
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Вижте сега, аз съм програмист и продавам програмистки печени агнета за по 10000 лева за Великден. Купувачите да имат тапия, че са програмисти. Аз съм с 1500 лева заплата, но нали се хвалите какви заплати получавате, значи можете да си позволите от моите агнета.
96
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 86То от "акъла" на такива като теб сме на тоя хал, щото всеки се пише тарикат и и ска да си докара едни 2 хил. лева минимум без нищо реално да произвежда.*** такива, търтеи, тунеядци сте всички, най- вече тъпите мързеливи шопи.
95
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половин България бачка за тия 500 лева чисто, баси унижението.
94
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки дет не може да раздели на 2 магарета станал програмист, иска 20 000 лева заплата, а няма кой да гледа овце.
93
0
 
24
 
! Отговори
До 93 преди 2 години
Не можеш ли да смяташ?Минималната заплата е 650 лева. От тях ти удържат осигуровки и данък върху дохода и ти остават 504,39 лева нетна заплата.
92
2
 
11
 
! Отговори
кескьосе преди 2 години
Не купувайте агнешко. Да си ядат миризливата *** сами.
91
1
 
31
 
! Отговори
До 91 преди 2 години
Не ви ли омръзна да се изсилвате и фукате. Даже в София, половината от наетите са с брутна заплата под 850 лева. Познавам много такива, познавам и с заплати от няколко хиляди лева, познавам и с петцифрени месечни заплати, но мнозинството в София са много зле, в провинцията също. За да добиеш малко по-реална представа за заплатите в София, делиш официалната средна заплата на две и получаваш медианната заплата. Нали знаеш какво медиана?
90
16
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 2 години
1 работна заплата от кога е 500лв.?! Ако си мияч или чистач на половин работен ден, може и да е.
89
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А откъде е това агнешко? През 1981 година имахме 10 милиона и 433 хиляди овце, от които 6 милиона и 272 хиляди са овце-майки. Сега колко са? Имат ли милион? През 2019 овцете-майки са 750 хиляди. Разбирате ли какъв погром над селското стопанство на България извършиха демократите?!
88
30
 
9
 
! Отговори
до 86 преди 2 години
Нека ти кажа някои неща. Ако работиш за 500лв. (демек си под минимална), няма да ядеш агне. Това е скъпа храна. Връщаш се на село и си го гледаш сам. А съвсем отделен въпрос е, че в големия град никой не работи за толкова пари. Даже чистачките в София взимат по 1200 и работят на 2 места, че да вържат 2000лв.. Не ми обяснявай как било в провинцията, не ме интересува. Избираш си- големия град или на село в градината. В големия град има много възможности, включително да работиш от вилата на село.
87
0
 
19
 
! Отговори
в целия ЕС преди 2 години
само ирландците отглеждат агнета. И то не достатъчно. ЕС внася агнешко от чак от Нова Зеландия!Миглена прри преговорите за членство вместо да утвърди България като производител на Агнешко, тя буквално скалпира българското агнешко производство.Дори никой не я е карал! Толкова искаше да се хареса че сама дръпна шалтера на българските агнет, оставяйки без поминак много хора. Не го разбирам.На ЕС му беше все тая. Дори хората ако знаеха че в България имаме агнета можеше и субсидия да видим.
86
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ми започнат *** с тези софри и падам от смях... Върнат се по родните места и гордо се фукат из селото с "новото" BMW E60 на цена колкото една заплата на квалифициран студент в София. Започват да плюят колко е зле в града и колко прекрасно- на село. Опекат дърта овца 40кг, която наричат агне и се изпотровят всичките с бактерии. Класика. А печено агне за 500лв. няма никъде. Цяло малко агънце (не овца) е около 200лв. от био ферма 250 с изпичането. Има и на половин цена, но са рискови.
85
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако обичате агнешко - яжте го през цялата година, на пазара има винаги! Ясно е , че тъговците сега ще вдигнат цената, докато има балъци - ще има и тарикати!
84
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 12 години управление на гроб до там ни докараха да не можем 4 празника в годината да празнуваме!
83
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kакво ми цъкате минуси, покойната ми баба ще се обърне в гроба, ако разбере, че на народа му искат една работна заплата за да се купи печено агне.Срам и позор!
82
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Бай Тошово време хората масово на село гледаха поне по 7-8 овце и по Гергьовден се колеше агне по закон Божи. Вълна, мляко, сирене, месо....Сега ще глозгате на СлаФчо дъртия ....
81
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко Африкански и Маямата ще ви нахранят яко сега
80
0
 
3
 
! Отговори
До Европейски отпадъ преди 2 години
Под недостъпни имаш предвид ценово или логистично? Не разбирам...