Предлагат ни печено агне за Великден за половин бон

Цената за кг сурово агнешко по магазините е 13,50 - 17,50 лв.
19 апр 2021 14:15, Елка Василева
152
Предлагат ни печено агне за Великден за половин бон
Снимка: архив, БГНЕС

Печеното агне за Великден от топлата витрина на голяма верига "гони" цена от 500 лв. Поръчаното онлайн традиционно ястие пък е със 130 лв. по-евтино. Близо две седмици преди Възкресение Христово ресторанти въртят търговия в мрежата и със сет менюта за празничната ни трапеза, пише "Монитор".

Според оферта в платформа за търговия с различни услуги основното ястие за Великден - 10- или 12-килограмово печено агне с картофи и килограм дроб сарма, ще ни струва 360 лв.

Ако пък сме решили да се съберем в по-тесен семеен кръг заради все още върлуващата из страната пандемия, също няма от какво да се притесняваме - в интернет могат да се открият предложения на седем пъти по-ниски цени за малки компании.

Още по темата

Така например агнешкото месо с гарнитура картофи, дроб сарма и зелена салата с общо тегло 2,4 кг ще ни струва петдесетачка.

Според последната заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов заведенията могат да подновят дейността си при 50% от своя капацитет - решение, което препълни ресторантите в столицата. Вероятно с цел „застраховка“ обаче ресторантьорите не се отказват и от поръчките за дома.

Доставки до вратата ни правят и част от местата за настаняване, които също бяха сериозно ударени от COVID-19. Сет меню в четиризвезден столичен хотел върви за малко под 32 лв. на човек. В него влизат великденска зелена салата, агнешко с дроб сарма, прясно изпечен хляб и подарък пъстро великденско яйце. Празникът ни ще бъде подсладен от парче торта.

Търговските вериги също се включват в борбата за клиенти, като оферират потребителите със специално подготвени за празника месни изкушения. От „домашната“ фурна на един от големите магазини у нас излиза 10-килограмово печено агне, пълнено с дроб сарма, за 490 лв. или със 130 лв. повече от това в онлайн платформите. Най-скъпото готово за консумация агнешко е печената плешка, която се оферира отсега за 59 лв./кг. В помощ на заетите домакини или тези необичащи да готвят от веригата пускат и 3-степенно меню за 55 лв. - зелена салата, печен заек, пълнен с ориз, гъби и подправки, десертът пък е козунак с локум.

В момента цената за килограм сурово агнешко по магазините започва от 13,50 и достига до 17,50 лв. Родното и чуждестранното производство пък ще можем да разпознаем по маркировката – син печат за българското месо и червен за това, което пристига от чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ ЗА ТРАПЕЗНИ ХРИСТИЯНИ ТАКА Е...ИНАЧЕ АКО ГИ ПИТАШ КАКВО Е ВЕЛИКДЕН, НЯМА ДА ТИ КАЖАТ. НЕ ЗНАЯТ ДАЖЕ КАК ДА С Е ПРЕКРЪСТЯТ.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Есе
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много евтино тази година! Ще взема 2 агнета!
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФАКТДа плюскат, да се угояват и да ***. Светът просто няма нужда от хора, които мислят с корема си, а в главата им е вакуум и чалга. Еволюцията ги прочиства автоматично, макар и по-бавно, отколкото ми се иска...
55
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
хахах! яжте си го! аз съм вегетарианец! :D
54
8
 
24
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Много ми е забавно като видя седнала на маса българска фамилия, коремест чичко с лелята и двете си дебеели деца седнали и плюскат агне щото....що? И те не знаят никва идеят немат, идеята е да се празнува нещо си дето бъкел немат идея какво е точно, ама татето ше се нагърми с ракия и ше има опрвдание пред лелята оти е празник...хахаха смех
53
0
 
12
 
! Отговори
до 52 преди 3 години
Абе комик, какви коляне какви 5 лв бе? Ти да не мислиш, че това го е клал някой работлив български земеделец а ? Вкарват от немай къде замразено месо на 20г и пишат, че било българско, то вуни на марля...я *** се скрийй некъде
52
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 15 години не кльопам подобни неща и не ми е дерт.
51
4
 
10
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Всяка година по Великден едно и също! Колко да е цената на агнешкото при изкупна цена 5-7 лева/кг живо тегло според зависи от къде, от кого, колко купуваш - едно или много....! Който му се вижда скъпо и не му се дават такива пари ; да си го купи живо, да си го заколи и да си го оправи сам за по-евтино! Щото и за това си трябва да знеш и можеш! А може и шоково размразено свежо новозеландско!
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самп 100 лева е живо агне и хората се отказаха да отглеждат при хиперинфлацията на храните. На пазара 500 лева и печалба за търговеца е 4 стотака на гърба на селянина.
49
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
Щото е много сложно сам да си опечеш едно агне. *** всякакви.
48
9
 
18
 
! Отговори
бонго преди 3 години
Никъде в библията не пише, че се яде агне или каквото и да е друго животинче при възкръсването на Христос!!! Просто селяшка бг традиция, както и на Гергьовден и Коледа.
47
4
 
15
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Га'ня отново иска да се нату'лупи и ще изкупи де що има агнешко. Нищо, че после ще пуфка на преяло
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Столипиново за Гергьовден няма къща без агне.
45
2
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
*** отново иска да се нату'лупи и ще изкупи де що има агнешко. Нищо, че после ще пуфка на преяло
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така например агнешкото месо с гарнитура картофи, дроб сарма и зелена салата с общо тегло 2,4 кг ще ни струва петдесетачка.че аз 25 евро ги печеля на час какъв е проблемът
43
0
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Какво значи "гони половин бон? Цената се определя на кило, а не на "агне", така че цялата публикация си е кликбейт отвсякъде. Можеше направо да напишат агнешко за две семейства излиза 2 бона.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това със синия етикет е македонско агне,хранено с трупни смеси,които в ЕС и у нас са забранени.Ама вие го купувайте де,щом ви се свидят няколко лева отгоре за българско.
41
2
 
8
 
! Отговори
до потребителите преди 3 години
Така ще е оти сте бала мурни ци, като никой не купи да видиш как ше стане 9лв килото ...ама нали ганяя сака само яде и пие и така ще е, сами сте си виновни.
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да понасям миризмата му.Едно време дядо имаше 1 500 овце.Гледаше ги от агънца. Една година влак подплаши стадото и като се юрнаха поне на 45 агнета се изпочупиха краката.Никога няма да забравя това.В онзи ден сутринта се започна масово колене на пострадалите агнета.Седмици се вариха саздърми и се затваряха буркани. Саздърмите ги пълнеха в пуски. Бях някъде 6 клас.От тогава не съм опитала такова месо.Но преди дни купих за адета едно задно бутче 4.5 кг.В Пловдив има по 13.90 на Брезовско ш